Bedava elektrik üretme fikri

Dediğine benzer bir şey var aslında ama insanda ki elektrikten değilde yoldan geçen arabaların, insanların uyguladığı basınçtan sokak lambalarını filen aydınlatıyorlar. Buna da piezoelektrik deniyor. Tam bilmiyorum araştırmak lazım.
 
Bizlerde birer organik elektrik üreten, ileten, depolayan iletkenleriz ama bu oluşan enerji yalnızca kendi bedenimizin enerjisine yetecek kapasitede, bu enerjiden de ileride yararlanacaktır teknoloji.
 
Dezenize boşum tutmamış. Ama insan olmasa da bir arkadaşın dediği gibi güneş panelleri vb. Şeyler çok iyi olabilir. Benim aklıma çok büyük enerji harcamadan enerji elde etme (bi değişik dedim) benzeri fikir geldi ne kadar boşta olsa buna benzemeyen :D daha iyi fikirler sunulabilir bence.
 
Vücudumuzdaki elektrik iletilerini izole edip fazlalığı bu şekilde kullanmak için gereken insan sayısı Dünya'da var mı bilmiyorum;
ama tek bir şey biliyorum, fikir üretmek, tasarlamak -sonucu başarısız olsa da- vazgeçmemeniz gereken bir şey...
Ben tam olarak vücudumuzda bulunan elektriği bilmediğimden biraz saçma söyledim ama dediğim gibi bu tarz fikirler lazım olur ileride
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı