Bedava elektrik üretme fikri

Hani 50 kuruşluk uyduruk LED'ler vardır ya, vücuttaki elektrik anca onları yakar. O da çok az ışık verir. :D
Peki o yoldan 1000 kişi geçse tahmini ne kadar ışık elde ederiz.
İnsan vücudunu boş ver. Kullanmak istiyorsan manyetik alanın oluştuğu her yerde elektrik de olur. Manyetik alan ve bobin nedir, öğren.
Teslanın üzerinde çalıştığı ve kablosuz elektriği bulduğu şey değil mi bu? Bugün araştırıcam sağolun.
 
1 kişiyi 5 mW'den hesaplasak, 5W. Yani 5V 1A ya da 10V 0.5 A. İnsanın ürettiği akıma bağlı. Mesela tuz iletkenliği arttırır. Yani terli insanlar diğer insanlara göre vücudundaki elektriği daha iyi iletir.
 
En verimli yollar aslında fosil yakıtlar. Yer altında kalan Carbon ve Nitrojen'i yer üstüne bir şekilde çıkarıyoruz. Fakat ortada iki sorun oluşuyor. İlki asit yağmurları ve asıl önemli olan ve birincinin de sebebi/aşırı olmasının nedeni bilinçsizce fazla tüketmek. Teknik olarak bunlar yenilebilir enerji kaynağı fakat insanlık olarak abarttığımız için hem çevreye hem de yenilenme döngüsüne zarar veriyoruz.

Üreteceğiniz elektrik en fazla 5V motoru çalıştırır. En fazla.

Kendinizi bu kadar küçümsemeyin, saatte 5 W elektrik tüketiyorsunuz. Hem motor yerine lamba örneği daha doğru olur. Yaklaşık 20 tane küçük ledlerden çalıştırabilirz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı