Ben başvurduğumdan 4 ay sonra gitmiştim. Celp tarihleri var. Askerlik alımları o celp tarihlerine göre grup grup yapılıyor. Hangi celp grubuna denk geleceğiniz tam bir muamma. Askerlik şubesi bile diyemiyor. Şuan başvursanız şubat celbi de çıkabilir, mayıs, ağustos da. Öyle bir durum ki o kurumda çalışanlar bile işlem adımlarını bilmiyor tam bir fiyasko. Kaldı ki gittiğiniz yerde o kadar garip insanlar denk gelecek ki hayattan soğuyacaksınız. Bedelli için başvurduğunuzda çıkacak gruplar nasıl onu bilmiyorum. Onu sormanız gerekir ben düz askerlik için yazdım. Parayı başka bir yere harcamayacaksan, işlerinde aksayacaksa direkt bedelli git. Çekilir dert değil. Burada askerlik için para verilir gerekirse diyen adamlar en rahat işlerde çalışmış sabahtan akşama kadar gezmiş olan adamlar. Her kötü işe sizin koşturulduğunuzu hayal edin öyle düşünün. Sırf trabzonsporlu olduğum için fenerli bir komutan tüm kötü işlere beni koşturuyordu. Bir şey de diyemiyorsunuz emir diyor tuvalet temizletiyor, emir diyor kar küretiyor -35 derece soğukta. Tanıdık adamı olan 12-2 nöbeti tutuyor. Bizim gibi gariban adamlar -35 derece soğukta 2-4 4-6 nöbetini yazıyorlar. Dışarda görsen yüzüne bile bakmayacağın adam ağalık taslar, en rezil durumlara seni sokar. Suçsuz olsan bile bir tane adamın hatasından dolayı sayısız cezaya katlanmak zorunda kalırsın.