Bedelli askerlik ücretini ödemeye değer mi?

268227

Kilopat
Anlık bedelli ücreti 80 bin TL. Şu an para hazır ama içimden hiç ödeyip de gitmek gelmiyor. Siz bedelli ücreti hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben Erzurum'da kışın 6 ay askerlik yaptım. 135 cm kar vardı oraya gittiğimde. Kar mayısa doğru eridi ve ağaçlar varmış karın altında meğersem. Mayısta gördük ağaçları. Param varsa bir an düşünmem bedelli yaparım. Askerliğinizin iyi bir yere çıkıp çıkmayacağı tamamen şans. İnsan 6 ayda kafayı yiyebiliyor.

Eğer işin varsa ve kötü etkileyecekse ya da herhangi bir durumunu aksatacaksa verir gidersin, ben şuan değil 80, 10 bin bile vermem çünkü 6 ay zaten. Tabi ben askerliğimi yaptığım için kendi açımdan düşünüyorum, bazı insanlar çok hassas olabiliyor ve zorlu geçiyor onlar için. Tamamen sana bağlı.

@TP Okuru hocam normal askerlik için şu an tercih yapsam en yakın tarih tahminen ne olur? Normal askerliğe vaktim var fakat şöyle; eğer askerlik şubat mart gibi çıkarsa gidebilirim. Ama daha sonraki tarihlerde işimi ve okulumu etkiliyor. Bu yüzden bedelli yapmak istemiştim.

Askerde geçen zamanı 6 ay olarak hesaplamayın. Orada geçen zaman anlık uzayıp kısalabiliyor. Mesela son bir ay bir yıl gibi gelebilir. Ya da iki saatlik 3-5 nöbeti 12 saat gibi gelebilir. Her gün 6 da kalkıp bir aptal adam işinin düzgün yapmadığı yüzünden saçma sapan cezalar yiyerek sürüneceğinizi unutmayın. Dışarıda görseniz yüzüne bile bakmayacağınız bir adam sadece orada rütbeli olduğu için hayatınızın en b.ktan rezil hallerini size yaşatabilir. Ego kasmalarını hiç söylemiyorum bile.

Yukarıdaki yazdıklarım her yer ve kişi için geçerli olmasa da olmayacağının garantisi yoktur. Özetle eğer paranız varsa bedelini ödeyin gitmeyin.

Ben başvurduğumdan 4 ay sonra gitmiştim. Celp tarihleri var. Askerlik alımları o celp tarihlerine göre grup grup yapılıyor. Hangi celp grubuna denk geleceğiniz tam bir muamma. Askerlik şubesi bile diyemiyor. Şuan başvursanız şubat celbi de çıkabilir, mayıs, ağustos da. Öyle bir durum ki o kurumda çalışanlar bile işlem adımlarını bilmiyor tam bir fiyasko. Kaldı ki gittiğiniz yerde o kadar garip insanlar denk gelecek ki hayattan soğuyacaksınız. Bedelli için başvurduğunuzda çıkacak gruplar nasıl onu bilmiyorum. Onu sormanız gerekir ben düz askerlik için yazdım. Parayı başka bir yere harcamayacaksan, işlerinde aksayacaksa direkt bedelli git. Çekilir dert değil. Burada askerlik için para verilir gerekirse diyen adamlar en rahat işlerde çalışmış sabahtan akşama kadar gezmiş olan adamlar. Her kötü işe sizin koşturulduğunuzu hayal edin öyle düşünün. Sırf trabzonsporlu olduğum için fenerli bir komutan tüm kötü işlere beni koşturuyordu. Bir şey de diyemiyorsunuz emir diyor tuvalet temizletiyor, emir diyor kar küretiyor -35 derece soğukta. Tanıdık adamı olan 12-2 nöbeti tutuyor. Bizim gibi gariban adamlar -35 derece soğukta 2-4 4-6 nöbetini yazıyorlar. Dışarda görsen yüzüne bile bakmayacağın adam ağalık taslar, en rezil durumlara seni sokar. Suçsuz olsan bile bir tane adamın hatasından dolayı sayısız cezaya katlanmak zorunda kalırsın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı