Beden eğitiminde eşofman giymeyen biri yok yazılabilir mi?

İdareden pek ümitli değilim açıkçası. Konuşmamla düzeltselerdi zaten böyle bir uygulama yapmazlardı.

Yapıldığını biliyorum ama işte yönetmelikde var mı onu merak ediyorum.

Benim editlediğim mesaja bakarsanız yönetmeliği yazdım. Siz sınıftayken sizi yok yazamazlar burası doğru ama eğer o konuda şikayet ederseniz disiplin cezası uygulayabilirler yani bence çok uğraşmayın. Çünkü yönetmelik neler giyiyebileceğini açıklıyor.
"Öğrenciler, beden eğitimi ve spor derslerinde eşofman, diğer spor etkinliklerinde ise etkinliğin özelliğine uygun kıyafet giyer."
"Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemez,"

Eğer siz bunlara uymazsanız ise ilk mesajımda belirttiğim gibi disiplin cezası verebilirler. Hocalar sizi sadece yok yazarak aslında iyilik yapıyor.

Disiplin cezası dahi verebilirler yok yazılmak yine insani bir ceza tabi yok yazma hakları yok orası ayrı ama onu yaptırmam diye uğraşırsanız direkt disipline verirler. Altı üstü eşofman giyip 2-3 hareket yapacak bunun içinde dikleşmeye gerek yok okul yönetimiyle.

Edit: Neden beğenmedim atılıyor anlamadım yönetmelik gayet açık.
b) Yapması gereken görevleri yapmamak
h) Dersin ve ders dışı eğitim faaliyetlerinin akışını ve düzenini bozacak davranışlarda bulunmak,

Bunların ikisine de uydurulabilecek bir davranış eşofman giymeyi reddetmek çünkü kıyafet yönetmeliği şort vb. giyilmesine izin vermiyor. Ha eşofman dışında bir spor kıyafeti giyersiniz, yönetmeliğe de uyuyordur ama hoca beğenmemiştir derim eyvallah hakkınızı savunun ama ben direkt spor yapmamı reddetme tarzı bir enerji aldım nedense.
Knk yönetmeliğe göre beden dersinde eşofman giymemek disiplin cezası gerektiren bir durum olabilir ama disiplin cezalarının arasında yok yazılmak diye bir ceza yok.

Benim editlediğim mesaja bakarsanız yönetmeliği yazdım. Siz sınıftayken sizi yok yazamazlar burası doğru ama eğer o konuda şikayet ederseniz disiplin cezası uygulayabilirler yani bence çok uğraşmayın. Çünkü yönetmelik neler giyiyebileceğini açıklıyor.
"Öğrenciler, beden eğitimi ve spor derslerinde eşofman, diğer spor etkinliklerinde ise etkinliğin özelliğine uygun kıyafet giyer."
"Vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemez,"

Eğer siz bunlara uymazsanız ise ilk mesajımda belirttiğim gibi disiplin cezası verebilirler. Hocalar sizi sadece yok yazarak aslında iyilik yapıyor.
Yani zaten beden eğitimi dersinde öğrencinin eşofman giymemesi de bence öğretmenin dersine yönelik yapılan hakaret gibi bir şey. Tamam birey sportif olmayabilir, olmak istemeyebilir. Veya o an derse katılacak kadar enerjisi olmayabilir ama "Öğrenciler, beden eğitimi ve spor derslerinde eşofman, diğer spor etkinliklerinde ise etkinliğin özelliğine uygun kıyafet giyer." bu kavrama uymak zorundalar.

Ve dediğiniz gibi aslında öğretmenler disiplin cezası yerine yok yazarak iyilik yapıyorlar. Öğrenci kafası biraz farklı çalıştığı için öğretmen öğrencinin kötülüğünü düşünüyormuş gibi algılanabiliyor.

Knk yönetmeliğe göre beden dersinde eşofman giymemek disiplin cezası gerektiren bir durum olabilir ama disiplin cezalarının arasında yok yazılmak diye bir ceza yok.
Öğretmenin seni yok yazması emin ol disiplin cezası vermesinden daha iyidir.

Abiciğim okumuyor musun ? Yok yazma hakları yok diye belirtmişim zaten. Adamlar belki çocuğun aklı başına gelir de huysuzluk çıkartacağına derse katılır diye insanlık yapıyorlar. Kalpsiz olsalar direkt disipline yollayıp siciline işletirler sonra çocuk yine başlık açar disiplin cezası memur olmama engel mi, ileride sıkıntı olur mu, disiplin cezası sicilden nasıl silinir vb. diye.

Yok ben onu demedim. Eğer diretecekse öğretmene yok yazamazsın, okuldan uzaklaştırman lazım diye diretmesi lazım.
Abiciğim okumuyor musun ? Yok yazma hakları yok diye belirtmişim zaten. Adamlar belki çocuğun aklı başına gelir de huysuzluk çıkartacağına derse katılır diye insanlık yapıyorlar. Kalpsiz olsalar direkt disipline yollayıp siciline işletirler sonra çocuk yine başlık açar disiplin cezası memur olmama engel mi, ileride sıkıntı olur mu, disiplin cezası sicilden nasıl silinir vb. diye.
Sakin ol şampiyon. Aynı şeyi savunuyoruz.

Ne olursa olsun dersteki bir öğrenciyi yok yazmak öğretmenin görevden alınmasına kadar gidebilecek bir şey. Devlet kurumlarında öğretmen kendi bildiğine ceza uygulayamaz. Bu arkadaş bu olayın peşinden gitse müdür yardımcısından, müdürüne kadar görevden alınır.

Yani zaten beden eğitimi dersinde öğrencinin eşofman giymemesi de bence öğretmenin dersine yönelik yapılan hakaret gibi bir şey. Tamam birey sportif olmayabilir, olmak istemeyebilir. Veya o an derse katılacak kadar enerjisi olmayabilir ama ""Öğrenciler, beden eğitimi ve spor derslerinde eşofman, diğer spor etkinliklerinde ise etkinliğin özelliğine uygun kıyafet giyer." bu kavrama uymak zorundalar.

Ve dediğiniz gibi aslında öğretmenler disiplin cezası yerine yok yazarak iyilik yapıyorlar. Öğrenci kafası biraz farklı çalıştığı için öğretmen öğrencinin kötülüğünü düşünüyormuş gibi algılanabiliyor.

Yönetmelikde varsa zaten yapmak zorunda ona lafım yok, sadece kafalarına göre yapıyorlarsa hakkını aramalı diye düşünüyorum.
Bu arada bu giymeme mevzusu zaten ergenlikten vs. değil onu söylemek istiyorum. Okullarında soyunma odası yokmuş ve beden dersini de işlemiyorlarmış zaten, hoca hep boş bırakıyormuş yani boş yere kıyafet götür, değiştir falan uğraşıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı