Beğeni kasmanın çok kötü gözükmesi

Genelde bakıyorum beğeni sayısı mesaj sayısından fazla olanlar umursamıyormuş gibi yapması:D Acaba beğeni sayısı az olup ve destek bilgi mesajları fazla olunca ne derdiler?

Adam bir konuda aynı mesajı iki kere yazmış beğeni almış. Aynı mesajı ben yazsam ben almam herhalde belki en fazla 1 veya iki alırım:D

Bak harbiden bu mesajı dediğim kişi yazsa 5 ile 12 arasında rahat almıştı.
 
Olayı yanlış anlıyorsunuz. Kimsenin birilerini kıskandığı falan da yok. Onun beğenisi, şunun mesajı kimseyi ilgilendirmiyor.

Buradaki esas noktalardan biri de sürü psikolojisi. Beğenin mi çok? Haklısındır. Mesajın mı fazla? Yine haklısındır. Artık herhangi bir istatistiğe dönüşecek bu durum. Niye mi umursuyorum? İnsanlar çözüm olarak bu beğenisi, mesajı yüksek arkadaşları esas alıyor. Doğrusuyla yanlışıyla, her türlü.

İçeriği bilmiyorsunuz. İşin içine girmiş biri olarak, moderasyonda görev almış biri olarak şunu söylemeliyim ki çok da iyi olmayan işler dönüyör. Kendi fark ettiğim bir örnek üzerinden gideyim. İlgili arkadaş 3-4 günde yaklaşık binlerce beğeni almış. Yine aynı sürede 300 mesaj yazıyor. Burada bir anormallik yok mu? Kullanıcılar bu arkadaşı esas alıyor yahu.

Her şeyi geçtim, dedikleri doğru da olabilir yanlış da. Lakin sürünün başını çekiyor bu arkadaşlar. Kullanıcı istatistik kontrolü yaptığında da ilgili arkadaşa güveniyor. İyi de bu beğeni master zaten anormal bir şekilde beğenisini, mesajını kasıyor. İllegal bir şekilde. Hani diyorlar ya, mesajı ve beğenisi yüksek kullanıcı bilgildir. Öyle bir şey yok işte, içine ettiniz.

Zaten birkaç saat önce yönetim tarafından tespiti yapılıp bir arkadaşın uzaklaştırıldığı açıklandı. Aynı mevzudan dolayı. Yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Tabii köklü bir çözüm değil. Her seferinde dile getireceğim, postbitte bu istatistiklere yer yok. Olmamalı.
Tamamen kaldırılmadığı sürece aynı şeyler devam eder. Bu tür kurnazlıkların yapıldığı ve farkında olmadığım bir dönem yönetimdeki arkadaşlara şu, şu üye bir günde 100'ü beğeni alıyor, nasıl oluyor? Demiştim. Bir kaç kişi de fark etmişti. Kokusu çıkmaya başladı.
 
Eskiden çok aktif olduğum bir başka forumda forum oyunlarının olduğu bölümde beğeni kasılıyor diye o bölümdeki beğeni sistemi kaldırılmıştı. Konu dışı bölümünden beğeni kaldırılabilir.
 
Örnek vereyim mesela, @Setsuna Yuki. Kendisi çok sevdiğim bir arkadaşım, yazdığı mesajlar da gayet mantıklı. Şimdi ben onun her mesajını beğeniyorum diye beğeni kasmış mı oluyoruz?
Bu arkadaşımı ben de seviyorum ve beğeniyorum yorumlarını, haklısın. Kısaca takmayın arkadaşlar şu beğeniyi bilmem neyi. Üzgün atan bile beğeni görünüyor, yararlı bir mesaj olduğunu düşünüyorsanız sadece mesaja odaklanın beğenin geçin en mantıklı yol bu.
 
Arkadaşlar, beğenisi çok olan, çok biliyor diye bir şey yok. Herkesin ilgi alanları farklı olabilir. İmzama da yazdım. Bin bilsen de, bir bilene sor. Mesela ben, Discord falan anlamam. Benim büyük oğlan kullanılır. Şöyle düşünün, buraya bilgili bir yazılım mühendisi üye oldu. Doğal olarak düşük sayılarla başladı. Bilgisi az mı oluyor? Elbette hayır. Buraya çok şey kazandırabilir.
 

Geri
Yukarı