Bekçiler Kimlik Soramaz

@Silinen üye sen de polisi üstüne çekmişsin resmen

Dediğim gibi çok önyargı var anlayamadığım. Yani polise kimlik gösteririm bekçiye göstermem gibi bir durum zaten söz konusu bile olamaz. İkisi de emniyet adına iş yapıyor sonuçta. Kötü örnekler mutlaka vardır ve şikayet etmekten çekinmeyin zaten.
Üniformasız gezemez veya işlem yapamaz.

Katil olabilirsin veya aranıyor olabilirsin. Bekçi nerden bilsin belki deniz kenarında kızı öldürebilirsin belli olmaz. Ondan soruyor olabilir.(benim fikrim bu)

Haklısın tamamen zaten bu iş asgari ücret verilse çok yapan çıkmazdı.

Kimlik sormayı anladım bence olması gerek yani özellikle gece mahallelerde çok tekinsiz tipler geziyor fakat kimlik sormayı geçtim "bu saatte burada ne yapıyorsunuz" diye bir şey sorması mantıklı değil, fakat kimlik sorsun bence bir sorun yok hatta düzgünce soruyor ise iyi bile.

Bir suçun yoksa 10 saniye kimlik göstermek kimseye koymaz. Suçu olan kişi gocunur buna. Polis veya bekçi olması kontrol sonrası sizi farklı göstermeyecek.

Burada ne yapıyorsunuz gibi artist bir soru bana gelirse de, sen ne yapıyorsan biz de onu yapıyoruz deyip yollardım elemanı. Böyle bir şeye hakkı olmadığını bildiği için de seve seve giderdi. Ezdirmeyin kendinizi.

Neden bekçilerin kimlik sormasına bu kadar karşı insanlar? Yani polis sorunca ses etmiyor da bekçi sorunca neden yani?
Kişinin gizliliği var. Kaldığımız oteli bile operatörler devlete bildirecekmiş. Sakladığımız bir şey yok ancak diktatör yönetimi gibi sürekli gözetlendiğini bilmek rahatsız edici. Bizde böyle değil tabii ki Cibuti'de öyledir yanlış anlaşılmasın.

Kişinin gizliliği var. Kaldığımız oteli bile operatörler devlete bildirecekmiş. Sakladığımız bir şey yok ancak diktatör yönetimi gibi sürekli gözetlendiğini bilmek rahatsız edici.
Tamam evime izinsiz girmesine mesela ben de karşıyım ama sokakta bana kimlik sormasının bir zararı yok bence. Benden bir şey çıkmaz ama belki aranan birini o an tespit edebilirler yani. Ayrıca geceleri sokakta polis falan hiçbir şey yok. İt kopuk sokaklarda volta atıyor resmen saçma sapan. En azından artık bekçi korkusu ile uzaklaşıyor hepsi.
Dediğin gibi operatörler bile polise senin yerini artık direkt söyleyebilecek. Bekçiye mi kaldı dert yani ben onu anlamıyorum

Bugün "suçlu değilim gocunmam" diye buna izin verenler, yarın evinizide paldır küldür aradıklarında şaşırmayın. Polisin herkese kimlik kontrolü yapmasına karşı olunmasının sebepleri geçmişte tarihte bu şekilde uygulamaların gittikçe artması, insanların benzer sebeplerle aldırış etmeyip, kolluk kuvvetlerinin sonunda tepelerine çıkmasıdır. Gelişmiş 1. dünya ülkelerinde böyle uygulama olmaz. ABD gibi polisin sınırsız yetkisi olan ülkelerde bile nedensiz yere polis size kimlik soramaz. Çağdaş ülkelerin istihbaratı vardır, ona göre savcılıktan belirli şüphelilere (atıyorum şüpheli sakallı, kısa saçlı esmer uzun boylu) yönelik izin alınıp aranır. İstihbaratı olmayan ülkelerde ise yoldan geçen herkes aranır. Buda hiç bir işe yaramaz maalesef. Çünkü yoldan tüm geçen insanları arayacak kadar kolluk kuvveti ve zaman yok. Ayrıca düzeni sağlamak huzursuzluk yaratarak olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…