Bekçiler Kimlik Soramaz

Tamam ama yaşadığın coğrafya da buna etkendir. Amerika'nın durumu ile bizim durumumuz bir değil ki. Amerika'ya göçmen veya başvuru ile girmeye çalışanlar için yapılan güvenlik soruşturmasının haddi hesabı yok. Ayrıca ülke içinde emin ol burdakinden daha fazla telefon dinleme, takip, soruşturma yapılıyor. Bizim ülkenin sınırları maşallah çarşamba pazarı gibi. Adamlar eşekle sigara çay kaçırıyorlar hala. Yıl 2020 olmak üzere hala yani. Teröristi, aşırı sağcısı solcusu, dincisi, ırkçısı bir tonla sorun var etrafımızda. Sokakta yanından geçenin IŞİD mensubu, uyuşturucu kaçakçısı, tecavüzcü, gaspçı, PKK'lı, sol veya sağ terör örgütü mensubu olmadığının bir garantisi var mı?

Adamlar yazıyor "İngiltere başbakanı işe metroyla gidiyor" diye, tamam güzel ama bizim ülkede olma ihtimali olan bir şey mi bu? Binali Yıldırım veya Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kadıköy'den metroya binip Bostancı'ya rahat rahat gitme ihtimali var mı? Rahatsız etme falan onlardan bahsetmiyorum, direkt suikast girişimi olur zaten.

Ev araması ile kimlik sorgusunu bir tutanlar, bir şey diyemiyorum...

İstenilen kimlik huzursuzluk yaratmaz kimsede, eğer düzgün istenirse. Ve evet iddia ediyorum ki kimlik kontrolü için işi uzatacak biriysen ya bir suçun vardır ya da değişik eğlenceler arıyorsundur. Bunun dışında ek personel artislikleri için kimse kendinizi ezdirin demiyor.

Ayrıca biz hangi konuda ABD ile karşılaşabildik de bu konuda karşılaştırabiliyorsunuz? :) İlginç.

Bekçi genelde free-style takılıyor. 3-5 kişi geziyorlar Kırkağaç'ta. Muhabbet koyu.

Madde 16 - Bekçiler bölgeleri içinde dolaşın şüpheli şahısları takip eder ve hüviyetlerini araştırırlar. Şüpheli ve diğer şahısların suç teşkil eden bir fiilini gördüklerinde yakalayarak karakola teslim ederler.
Nokta?

Polis çağırabilir, polise de kuzu kuzu kimlik alır, üstünü arar, karakola bile çekebilir. Öyle asilik yapmayın. Karşınızdaki de bir insan. Canım Türkiye'mde gereksiz mevzuları tartışmayı çok seviyoruz.

@roskevv1907 Eziklik psikolojisi yani. Ben ondan daha fazla çalıştım, ama ondan az para alıyorum. Bundan mı gocundun cidden?

Ortaya bir soru daha sorayım. Bir bekçinin bekçi olduğunu nasıl anlayacağız? Hadi polisin polis kimliği var, hiç tanımadığım birisi ben bekçiyim kimlik kontrolü yapıcam dese onun bekçi olduğuna nasıl inanacağız?
Madde 6 - Bekçiler kıyafet ve teçhizatları tam olarak, vazifeye başlama saatinden yarım saat evvel bağlı oldukları karakolda bulunmağa mecburdurlar.
Bugün "suçlu değilim gocunmam" diye buna izin verenler, yarın evinizide paldır küldür aradıklarında şaşırmayın. Polisin herkese kimlik kontrolü yapmasına karşı olunmasının sebepleri geçmişte tarihte bu şekilde uygulamaların gittikçe artması, insanların benzer sebeplerle aldırış etmeyip, kolluk kuvvetlerinin sonunda tepelerine çıkmasıdır. Gelişmiş 1. dünya ülkelerinde böyle uygulama olmaz. ABD gibi polisin sınırsız yetkisi olan ülkelerde bile nedensiz yere polis size kimlik soramaz. Çağdaş ülkelerin istihbaratı vardır, ona göre savcılıktan belirli şüphelilere (atıyorum şüpheli sakallı, kısa saçlı esmer uzun boylu) yönelik izin alınıp aranır. İstihbaratı olmayan ülkelerde ise yoldan geçen herkes aranır. Buda hiç bir işe yaramaz maalesef. Çünkü yoldan tüm geçen insanları arayacak kadar kolluk kuvveti ve zaman yok. Ayrıca düzeni sağlamak huzursuzluk yaratarak olmaz.
Polis "paldır küldür" bir yere giremez. Ev, benim şahsi alanım. İsterse bekçi, isterse polis. Benim evime benim iznim olmadan giremez. Polis, Jandarma, Asker... Hiçbiri giremez. Ben izin vermediğim takdirde.

Yada Savcılıktan gelecek bir arama izni ile ancak polis eve girebilir ve arayabilir.

Son düzenleme:
Savcılıktan arama izni olmadan polis bile gerekçesiz evine girme hakkı yok ve suç işlemiş olur. Bekçi mi evime paldır küldür girecek gerçekten?

Sorarsa gösteririm kimliğimi, gocunmam. Saklayacak veya korkacak bir şeyim yok. Sorarsa n'apıyorsunuz burada diye oturuyorum der geçerim. Hadi burda oturmak yasak kalkın evinize gidin derse o zaman işin rengi değişir işte. Öyle bir hakları yok asla.

Sorarsa gösteririm kimliğimi, gocunmam. Saklayacak veya korkacak bir şeyim yok. Sorarsa n'apıyorsunuz burada diye oturuyorum der geçerim. Hadi burda oturmak yasak kalkın evinize gidin derse o zaman işin rengi değişir işte. Öyle bir hakları yok asla.
Yerinde ve güzel bir yaklaşım. Önceki sayfalarda "Kimin bekçiliğini yaptıklarını biliyoruz." tarzında bir düşünce gördüm, gülemedim bile. Bir de "Ben şu vasıflara sahibim. Onlar kadar maaş almıyorum." diye kinlenen olmuş. Yahu internet fenomenlerinin gelirini düşün bari o zaman. Dünyanın hiçbir yerinde kendini daha çok geliştirmiş olanlar daha fazla gelire sahip olur diye bir kaide yok. Keşke millet olarak daha az egoya sahip olsak.

Önceki sayfalarda "Kimin bekçiliğini yaptıklarını biliyoruz." tarzında bir düşünce gördüm, gülemedim bile.
O konu saptırmak aslında sadece. Hemen siyasete döndürmeye çalışmış birileri:)
Bir de "Ben şu vasıflara sahibim. Onlar kadar maaş almıyorum." diye kinlenen olmuş.
Devlet böyle bir iş kolu yaratmış ve o maaşı vermişse biz ne yapabiliriz yani? Ne yapalım adamlara bu para size fazla bana verin mi diyelim? Böyle saçma bir şey olabilir mi? Adam 10 yaşında çocuk kitlesine embesil konulu videolar çekerek bugün BMW İ8 model araba alıyor bu ülkede, ötesi var mı yani:)
Keşke millet olarak daha az egoya sahip olsak.
Kesinlikle katılıyorum. Bekçi, kapıcı, hademe, çöpçü, ayakkabıcı vs. hiç farketmez. Karşındaki bir insan sonuçta. Senden benden hiçbir farkı yok. Kariyer olarak başarılı olamamıştır kabul ederim ama insan olarak belki bizden çok daha başarılıdır bunu kimse bilemez.

Yerinde ve güzel bir yaklaşım. Önceki sayfalarda "Kimin bekçiliğini yaptıklarını biliyoruz." tarzında bir düşünce gördüm, gülemedim bile.
Bugün parkta otururken gelip hesap soran bekçi umarım yarın aileden bir kadının başı açık diye sopayı geçirmez. O zaman da ben sana gülemem bile. Unutma ki cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir.

''Nazi Almanya''sının kahverengi ceketlileri, ''İran Devrimi''nin öncüleri hatta FETÖ bile başta iyi niyetliydi. Şimdi bu kafada devam edin. Bekçi mi? Tabii ki bana kimlik sorabilir. Yarın o kimlik bu baskıcı rejimde neye dönüşür Allah bilir. Ama siz gülmeye devam edin tabii ki.

Ayrıca bunlar imkansız polisler şöyle polislik böyle bekçilik öyle diyecek arkadaşlara şunu söylüyorum. Polisi FETÖ'den temizlediler. Peki yerine kim geçti? ''Laik, Atatürkçü, Modern'' görüşlü insanlar mı yoksa diğer tarikatların adamları mı boşalan yeri doldurdu? Şeyhi öl dese ölecek polis seni mi koruyacak? Siz kimi kandırıyorsunuz ya? Neyse biraz araştırın. Daha fazla konuşmak istemiyorum. He bekçilik he kutsal meslek. 4500 TL yetmez ağa 10000 TL verelim. Şeyhler aç kaldı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı