Bekçiler Kimlik Soramaz

Bugün parkta otururken gelip hesap soran bekçi umarım yarın aileden bir kadının başı açık diye sopayı geçirmez.
Bu ülkede Atatürk ve T.C. ibarelerini de kaldırmayı denediler ama biz İran veya Arabistan değiliz. Bu o kadar kolay değil maalesef. Yapmaya çalıştıklarını denediler doğru. Bir yere kadar yaptılar ama büyüyen tepkiler karşısında hemen geri adım attılar.

İşte muhalif, Atütürkçü kişilerin problemi de bu. Hep şekil hep şekil. T.C. kalkmamış. Vay be ne büyük olay. EEE! Arkadaş o kalkmayan T.C. kurumunun içinin hepsi tarikatçı doldu. Onu ne yapacağız? İçten içe adamlar bitirdi sizi. Geriye kabuk kaldı haberiniz yok. Hala şekilcisiniz. Bu yüzden hep kaybedeceksiniz. Türkiye İslam devrimine 5 kalmış. Anam babam T.C. derdinde.

İstanbul'lu adamsın sana soruyorum? Günde yanından geçen kaç kişiye bu Cumhuriyeti emanet edersin? Edemezsin. Çünkü hepsi artık ''arap''.

İşte muhalif, Atütürkçü kişilerin problemi de bu. Hep şekil hep şekil. T.C. kalkmamış.
O TC ibaresini sadece bir şekil veya tabela olarak görenler zaten basit düşünür. O tabela işte o dediğin tarikatçıları bugün Atatürk yoluna döndürüyor. O yüzden eskiden 10 Kasım'da kaçanlar bugün Ata'nın huzurunda boynu bükük ayakta duruyor. Ağzına Atatürk lafını bile almayanlar veya Cumhuriyet bayramında nedense hastalanan o zihniyet zaten bugün törenlere öncülük ediyor.

O tabelaya sessiz kalmayanlar sayesinde bugün şeriat ülkesine dönüşmeden hala direniyor. Bunu sadece bir tabela ve "Amaaan n'olacak, yetmez ama evet" diyen zihniyet yüzünden o çöküş hazırlandı bunu unuttuk mu sanki!

Neyse @painkiller seni severim. Bir sözün güzeldi. Arkadaşlarınızla siyaset tartışmayın. Siyaset geçer, arkadaşlıklar kalıcıdır, diye. Ben bambaşka yerdeyim. Sen bambaşka yerdesin. Dostum inşallah dediğin gibidir. İnşallah dediğin gibi o tabelalar sayesinde Cumhuriyet'e dönüyorlardır ve inşallah o tabelelar bu gidişatı durdurur. Benim derdim bir kurumun üstünde T.C. yazmış yazmamış umrumda değil. O kurumun içinde Atatürkçü düşünceye sahip laik kişilerin olması bana daha çok güven verir. Huzur içinde uyurum. Yoksa tabela, tabela yani. Neyse dediğim gibi seni severim. Seninle tartışmak istemem. Umarım bu optimist bakışın doğrudur.

Aynen @.I.N.И.A. ben de seni severim ve asla siyasi bir tartışmayı senle yapmak istemem. Ama işin içinde Atatürk varsa ben hassasımdır biraz. Kesinlikle doğru. Dostlarla siyasi kavga yapılmaz. Kırıcı bir şey söylemediğimi varsayıyorum ama söylediysem de kusura bakma.

Merak etme, bir gün hepsi gidecek ve aydınlık bir sabaha uyanacağız. Umudumuzu bizden kimse söküp alamaz

İnşallah öyle olur. Bende seninle tartışmak istemem. Biraz faşistim ben. Doğruya doğru. Sen değil de başkası olsa çoktan çirkin yüzümü çıkarmıştım. Niye yalan söyliyeyim ki?

Haftanın 4-5 günü evime geç dönüş yapan biri olarak bu bekçilere sadece 1 defa evimin yakınında rastladım. O da bu mesleği yürürlüğe soktukları ilk ay içerisindeydi, sonra bir daha mahallemde ya da çevresinde hiç bekçi göremedim. Diyeceksiniz ki suç oranı daha yüksek yerlere yönlendirilmiş olabilirler, bir alt sokakta 2 defa hırsızlık yaşandı.

Bekçiler ile ilgili yönetmeliğin 16. maddesine göre: Bekçiler bölgeleri içinde dolaşan şüpheli şahısları takip eder ve hüviyetlerini araştırırlar.
Aslında madde birazcık saçma. Hüviyetlerini araştırırlar demek kimlik sorabilirler demek değil ama soramazlar demek de değil ayrıca şüpheli şahıs olması şartı var. Kime göre neye göre şüpheli olduğuna karar veriliyor.
Ayrıca bekçiler kolluk kuvveti değildir. Kolluk kuvvetlerinin yetkilerine de sahip değillerdir. Jandarma, polis, sahil güvenlik, MİT mensupları, gümrük koruma memurları kolluk kuvvetidir ve sıkıyönetim, OHAL, savaş gibi durumlarda asker kolluk kuvvetidir.
Detaylı bilgi için bekçiler ile ilgili mevzuatı okuyabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…