Beklenen AMD ekran kartları nasıl olacak?

hahaha sesli güldüm :D. ne olursa olsun, düşünsene 3-4bin tl'ye 9900k ve rtx2080 ti ayarında bir sistem toplayabileceğimizi. işte o zaman insanlar sadece AMD'yi değil Nvidia' yıda bırakabilirler. sadece beklentim kalitesiz malzeme kullanmasınlar :) (zaten artık kaliteli hammadde işliyorlar)
 
Son düzenleme:
Hayatta o fiyatlara gelmez. Teknoloji işi bu, 3K liraya alabileceğin performans aşağı yukarı aynı. Biri ısınır ama performanslıdır, diğeri serin ama normaldir. Dediğim gibi, Intel'den beklentim yüksek. Koçum benim.
 
bir şeyi unutma 9900k ve 2080 ti amerika'da yaklaşık bin dolar. insanların maaşlarına göre bu fiyat gazoz parası diyebiliriz. Türkiye'de bugün kur yaklaşık 7 TL değilde 2 TL hatta 20 yıl önce olduğu gibi 0,5 TL olsaydı bu 20bin TL(anakart, ram vs dahil) değerindeki bu sistemi taş çatlasa 5bin TL ye toplayabilirdik. ama dünyada dengeler değişti. belki de dolar tarihe gömülecek, koronavirüs sebebiyle kurulan birlikler dağılıp, yok olacak(AB,USA gibi...), koronavirüs sebebiyle alevlenerek artan milliyetçilik akımıyla beraber ülkeler kendi paralarını basacaklardır(örneğin Almanya Mark basmaya hazırlanıyormuş) amma kağıt amma kripto para(Türkiye' de çıkaracaktır). koronavirüs sebebiyle güç dengeleri değişecek. dünyanın çobanı olacak Çin'in dünyanın ekonomi, ticaret, siyasi... merkezi olacaktır ve dünya parası yeni Çin yuan kripto parası olabilir ve Çin ile yarı kendi parası yarı kendi paramız üzerinden yapacağımız ticaretin fiyatlar üzerinde olumlu etkileri olabilir. ayrıca ticaret alanında lehimize çevirebileceğimiz Çin projeleri de mevcut(örneğin ülkemizin üzerinden geçecek olan ipek yolu projesi gibi). umarım en azından biz dolayısıyla da ülkemiz artık kur tokatı yemez aslan parçası.
 
Son düzenleme:
Tatmin olmadım. Sizden beklediğim cevabı halâ alamadım arkadaşlar. Tamam sizi anlıyorum çünkü bu ekran kartları hakkında çok az bilgiye sahibiz ama bu konuyla alakalı en azından his, duygu, düşünce, beklenti, temenni ve hayallerinizi paylaşabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tatmin olmadım. Sizden beklediğim cevabı halâ alamadım arkadaşlar. Tamam sizi anlıyorum çünkü bu ekran kartları hakkında çok az bilgiye sahibiz ama bu konuyla alakalı en azından his, duygu, düşünce, beklenti, temenni ve hayallerinizi paylaşabilirsiniz.

AMD daima pazarda bulunabilirliğe oynayacak ve kartları ucuz yapmaya çalışacak. NVIDIA 3000 serisini çıkartırsa AMD'nin ekran kartları daha güçsüz görünecek sonra AMD'ye laf atacaklar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
aynen katılıyorum. AMD inşallah piyasayı sallar da bunların diline düşmez. neyse rog strix 5800XT çıkar çıkmaz alacak gibiyim, belki de 5850XT. çıktıkları dönemde mesleğe başlayacak olmam hesaba katılırsa, anlaşılan ilk maaşı bu karta basacaz. 👮‍♂️👮‍♂️👮‍♂️
 
Nvidia'nın ellerinde koz olsa ne olur, AMD işlemci pazarına yoğunlaştığı gibi ekran kartına yoğunlaşırsa Nvidia'ı tokatlayacaktır. Nvidia şuan Intel gibi ekmeğini yiyor, nasılsa ekran kartı piyasasında şuan en iyisi benim diye istediği fiyatlandırmayı yapıyor. Ben fiyata ve performansına bakarım. Nvidia'da fiyatı AMD gibi tutarsa neden Nvidia olmasın? Şuan iyi bir seçim için, işlemci AMD ve ekran kartı Nvidia derim.
 
aynen. bende arkadaşa aynısını söylemiştim, o ise nvidia' da diretti ama AMD gümbür gümbür geliyor gibi. ekran kartında şimdilik Nvidia krallığını sürdürsün. nvidia için güzel günler geride kalacak. artık rakibi intel...
merak ettiğim bir konu daha var. AMD 5800xt ve 5850xt 2k çözünürlüğü mü yoksa 4k çözünürlüğü mü hedef alacak göreceğiz. umarım 2k destekle optimum verim sağlarız.
ve tabiki de bu kartların yanında seçilecek işlemciyi belirlemek. mesela ryzen 3700X gibi 3. nesil işlemciler ile darboğaz sıkıntısı yaşanmazsa süper olur f/p açısından....
..
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı