Belediye sokak köpeklerini topluca alır mı?

Makaleler
1
Daha fazla  
Mahalleye dönüşmüş bir köyde yaşıyorum. Yer Kütahya. Köyde insan nüfusundan fazla sokak köpeği var ve köy halkını bayağı rahatsız ediyorlar. Tek tek yakalayıp belediyeye teslim etme gibi bir hakkımız var mı? Bitişiğinde mahalle veya köy yok yani hepsinin yerleri belli. Ama köy nüfusundan fazla köpek var 50'den fazla köpek nüfusu.

Merkeze bağlı köy.
İlçe belediyeleri en fazla kısırlaştırır yani toplamazlar. İlla ki toplayanlar vardır ama genelde ilçe belediyeleri sokak köpeklerini dağa bırakıyorlar, zehirliyorlar veya vuruyorlar. Tabi bunlar yakalandıkları zaman tepkiye yola açtığı için artık yapmıyorlar ki yapmasınlar yani sonuçta onlarda bir canlı. Yani dostum barınak vb şeyler büyükşehir belediyelerinde oluyor. Oda her bölgede olmuyor. Varsa şansını dene ama hiç sanmıyorum.

İlçe belediyeleri en fazla kısırlaştırır yani toplamazlar. İlla ki toplayanlar vardır ama genelde ilçe belediyeleri sokak köpeklerini dağa bırakıyorlar, zehirliyorlar veya vuruyorlar. Gerçekler bunlar yani dostum barınak vb şeyler büyükşehir belediyelerinde oluyor. Oda her bölgede olmuyor.
Farketmez köyden uzaklaşsınlar da ne olursa olsun. Vurmaları zehirlemeleri onlara kalmış. Ben yine bir arayacağım dayanılacak gibi değiller artık kedileri tavukları yiyorlar çoğu da kısırlaştırılmadan köye salınmış.

Farketmez köyden uzaklaşsınlar da ne olursa olsun. Vurmaları zehirlemeleri onlara kalmış. Ben yine bir arayacağım dayanılacak gibi değiller artık kedileri tavukları yiyorlar çoğu da kısırlaştırılmadan köye salınmış.
Bilemiyorum bro sizin belediyenin tutumuna kalmış ama evet gerçekten sıkıntı çıkartan uyuz köpekler var ki 2-3 kere sokak köpeklerinin saldırısına uğradım seni az çok anlayabiliyorum :d.

Köpekleri hedef göstermek çok yanlış sanki sizi ısırdı yanınızda 3kg et taşısanız rahatsız etmezler.
Hocam zaten yan komşulardan bazıları veriyorlar onlar başımıza bela etti. Tamam çoğunu sevdik ettik de gına getirdiler be. Köy nüfusundan fazlalar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı