Ben anormal miyim?

ProfesörX

Hectopat
Daha fazla  
Şu an 12. sınıfım. Şu zamana kadar sınıflar karılsa bile aşağı yukarı her grupta attığım mesajla dalga geçme, işte sınıfta bunun muhabbetinin yapılması, işte bir şey olsa buna çağrılmamam vs. sanki okulda lanetlenmiş gibiyim. Gruba bir soru sorduğumda genelde cevaplanmaz, sınıfta samimi olduğum(veya sandığım artık)birkaç kız ya da yakın arkadaşlarım özelden cevaplar. Bu özelden cevaplama muhabbetinden ötürü sanki benimle ilişki kurmak ayıp bir şeymiş algısı var gibi hissediyorum. Yani ne yapıyorum dersem en son yaptığım şeylerden birine bakalım:

-Koridorda değişik sesler çıkaranlara derste güldüm.
-İki kişinin konuşmasını duyup güldüm.
-Saçma sonu bitmeli kelime esprisi yaptım.
-Kitaba ya da soruya bakarken aklıma bir şey geldi güldüm.
-Hocanın çay bardağındaki sıvının rengiyle dalga geçtim.
-Biriyle tartışırken itiraz işini fazla abarttım. (aşık olduğum kişi oradaydı)

Bu olaylardan birkaçında diğer kişiler bunu görüp alay konusu etmeye veya psikolojik problemlerimin olduğu ya da normal olmadığım gibi konuşmalar gerçekleştirdiler.

Sizce bu şekilde davranan insanlara nasıl tepki gösterilmeli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an 12. sınıfım. Şu zamana kadar sınıflar karılsa bile aşağı yukarı her grupta attığım mesajla dalga geçme, işte sınıfta bunun muhabbetinin yapılması, işte bir şey olsa buna çağrılmamam vs. sanki okulda lanetlenmiş gibiyim. Gruba bir soru sorduğumda genelde cevaplanmaz, sınıfta samimi olduğum(veya sandığım artık)birkaç kız ya da yakın arkadaşlarım özelden cevaplar. Bu özelden cevaplama muhabbetinden ötürü sanki benimle ilişki kurmak ayıp bir şeymiş algısı var gibi hissediyorum. Yani ne yapıyorum dersem en son yaptığım şeylerden birine bakalım:

Bu olaylardan birkaçında diğer kişiler bunu görüp alay konusu etmeye veya psikolojik problemlerimin olduğu ya da normal olmadığım gibi konuşmalar gerçekleştirdiler.

Bazen bana da oluyor işte bu da herşeye gülüyor gibisinden öyle dedikleri zaman tam zıttını yapıyorum ve onlar da böyle yaptıklarında ben de onlara diyorum artık. Bence siz normalsiniz ama hep ergen tipliler çıkıyor böyle sanki kendileri çok normal allahın ergenleri.

Sen kafayı yemişsin.

Kardeşim öncelikle hiç sıkıntı yapma kendine. Zaten lisede son senen ve 6 ay sonra bir çoğunu görmeyeceksin bile. Senin yaşında böyle şeylere takılmak gerçekten doğal. Bende buna benzer şeyleri takıp çok canımı sıktığım zamanlar olmuştu. Emin ol ileride bunlar gülüp geçeceğin şeyler olacak. Bence zorunlu olmadıkça muhatap olma insanlarla ve eğitime odaklan. Gereksiz samimiyet kurma ve toplum içinde olabildiğince şaka yapmaktan kaçın. Tabiri caizse biraz ağır başlı olursan saygınlığında artabilir. En azından gelecekte Üniversiteye gitme durumun olursa orda bu tür sorunlar yaşamazsın diye düşünüyorum. Üniversiteye gitmeni şiddetle tavsiye ederim. Hayatımın en güzel yıllarıydı. Eğitim hayatında başarılar diliyorum, sağlıcakla kal kardeşim benim.

Evet anormalsin fakat bu sorunlu olduğun anlamına gelmiyor, ergenliğin çıkış demlerini yaşıyorsun normal her insanın hayatında bir geçiş dönemi olacaktır kimse sakin ağırbaşlı geçirir kimisi daha absürt tepkilerle. 12. sınıfım diyorum hayatında bunlardan daha büyük dertler olmalı büyümeyi öğrenmem lazım çünkü insanlar ne konuşurlarsa konuşsunlar ne derlerse desinler ve ne düşünürlerse düşünsünler bu insanlar altı ay sonra hayatından çıkacaklar ve sen altı ay sonra bir yere gelmek için çabalayacaksın asıl amacın ve gayen bu insanların ne düşündüğü ya da kendindeki sorunların vs olmak yerine kendinin bulunman gereken yeri kazanman gereken okulu veya işi düşünmelisin o zaman her şey yoluna oturacak. Boş ver yani hoşlandığın kızı da gelip geçecek bu gülen hakaret eden çocuklarda sonra öğretmenlerin de herkes bir şekilde gelip geçecek o kadar büyütmene gerek yok kafana takma yaşa gitsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı