Ben aptal mıyım?

Aptal sayılırsınız. Derslerine ilgi göstermemişsin. Zamanını boşa harcamışsın. #20 mesajdaki arkadaşla aynı fikirdeyim.

Evet sorumluluk sahibi birisi değilim, pes etmek istemiyorum ama duygusal olduğum için eğer birisi bana başaramayacaksın veya kaybediceksin deyince etkileniyorum.
Anlıyorum, siz de büyük ihtimalle hırs sahibi değilsiniz. Pes etmek istemiyorsunuz ama birisi iğneleyici konuştuğu zaman duygularınız ağır bastırdığı için hırsla o işe sarılmak yerine daha beter soğuyorsunuz diye umuyorum. Başak burcunun bir kısmının kronik sorunu maalesef, yükselenim başak olduğu için beni de etkilemiyor değil açıkçası.

Sorumluluk sahibi olmayı ve zamanınızı iyi değerlendirebilmeyi öğrenmeniz gerek. Bunun için psikolojik bir destek alabilirsiniz. İster doktordan, ister -varsa- kendinize en yakın hissettiğiniz kişiden.

Haklısın, teşekkür ederim.

Merhaba. Sevgii Merve; hiç ders çalışmadan sadece okuldaki dersleri dinleyip yine teşekkür belgesi aldığınız için bu çıkarsamanız çok doğru değildir. Sadece asıl ilginiz okuldaki derslere karşı değil de başka yönlerden veya alanlardan olabilir, bunu araştırıp keşfederek mutlaka en kısa sürede ortaya çıkarmalısınız.

İbrahim adında okuldaki lise derslerine hiç ilgisi olamayan ancak bağlamayı çok iyi çalıp bizleri arada eğlendiren taşradaki bir lise arkadaşım, bir gün bu yeteneğini devlet konservatuarı sınavlarını kazanarak bizlere açıkça gösterdi. Sonradan öğrendik ki aile dostumuz ve yakın arkadaşımız olan İbrahim devlet konservatuarını, lisede derslerden sürekli nefret ettiği halde öğretmen annem ve bizlerin tavsiyesiyle bir hırs yaparak bitirmiş ve bir devlet kurumunda (TRT'de) sürekli iş bile bulabilmişti.

Sizin durumunuzda da benzer şekilde başka eğilimler (belki işitsel ve görsel sanatlarla ilgili olası bir yetenek) daha fazla olup, okulda ders çalışmak daha zor gelebilir, üstteki ibrahim örneğinde olabildiği gibi. Bu gizli kalan yeteneğinizi veya henüz keşfedemediğiniz bir gizli yeteneklerinizi keşfetmeye çalışarak hayatınıza bu yönden ağırlıklı olarak bakıp başka bir yön verebilmeli ve bağlamayı çok iyi çalan İbrahim örneğinde olduğu gibi henüz keşfedilmemiş bir yetenekle bir sınavı kazandığınızda ders çalışmayı hiç sevmeseniz bile bu yeteneğin sizi götürebildiği yere kadar zorunlu ders çalışıp okumaya çalışmalısınız. Kolay gelsin. Başarılar.

Sorumluluklarını yerine getirmeyen insan vardır bence. Aptal demek doğru olmaz pek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…