Ben aptal mıyım?

Evet, başarısız birisiyim.
Bulunduğumuz çağ sebebiyle ya da o çağın getirdiği sistem yüzünden insana doğmadan yol biçiyorlar, bu da kendimizi sürekli sorgulamamıza sebep oluyor. Bu taraftan bakmaya çalış bir de. Bence başarısız değilsin, sadece istemediğin bir yolda yürütüldüğün için kendini sorguladığını düşünüyorum. Ki bu iyi bir şey.

Sevdiğin yapmak istediğin işi öğrenmek vs içinde geç kalmış da hissedeceksin bence bundan önceki yaşamın daha rahat gibi düşünüp şuan o açığı kapatman için çok daha fazla çalışman lazım sanki 20 küsur yıldır tatildeymişsiniz de işler yeni başlıyormuş gibi düşün biranevvel bir işe koyulman lazım.

Sevdiğin yapmak istediğin işi öğrenmek vs içinde geç kalmış da hissedeceksin bence bundan önceki yaşamın daha rahatken şu an o açığı kapatman için çok daha fazla çalışman lazım sanki 20 küsur yıldır tatildeymişsiniz de işler yeni başlıyormuş gibi düşün biranevvel bir işe koyulman lazım.

22 yaşındayım, şu an sanırım tek yapabileceğim yabancı bir dil öğrenmek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aptallıktan ziyade sorumsuzluk diye düşünüyorum. Okuduğunuz bölümün zorluğudur, iş bulma kolaylığıdır bu kısımları tartışılır fakat derslere girmemek büyük bir sebebiniz yoksa sorumsuzluktan başka bir şey değildir. Bu da dolaylı da olsa sizi aptal yapar. Ömrünüzden birkaç yıl boşa harcadınız, tek zararı yine sizedir bu durumun.

Başarı o işe gösterilen ilgi ve alaka ile ilgilidir aptallık söz konusu olamaz. Dediklerinizden yaptığım çıkarım ilginizi çekecek bir konu olmadığı için yanaşmamanızdır. Kitap ve kitabın yarattığı düşünceler sizi alıp götürüyorsa bu başka bir şeydir. Yabancı bir dil öğrenip tercümanlık veya rehberlik bile yapılabilir ilgi o yönde ise.

Aptallıktan ziyade sorumsuzluk diye düşünüyorum. Okuduğunuz bölümün zorluğudur, iş bulma kolaylığıdır bu kısımları tartışılır fakat derslere girmemek büyük bir sebebiniz yoksa sorumsuzluktan başka bir şey değildir. Bu da dolaylı da olsa sizi aptal yapar. Ömrünüzden birkaç yıl boşa harcadınız, tek zararı yine sizedir bu durumun.

Evet sorumluluk sahibi birisi değilim, pes etmek istemiyorum ama duygusal olduğum için eğer birisi bana başaramayacaksın veya kaybediceksin deyince etkileniyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı