Ben aptal mıyım?

@Merve üzgün aptal değilsin de yanlış bir strateji izlemişsin galiba. Biraz salmışın başta sonra toparlayayım derken kontrolden çıkmışsın:) Aptallık değil bu yani kısacası sadece yanlış bir yol izlemişsin o kadar.

Çarpım tablosu bile bilmeyen birisiydim zamanında üniversite sınavına hazırlanırken, ilk girdiğim yıl 2 yıllık bilgisayar programcılığı kazanmıştım. Daha sonra 13-14 ay kadar azim edip ODTÜ kazanmıştım, şu an yurt dışında yüksek lisanstayım. İnsanların senden önce bana aptal demesi lazımdı diyen de çok oldu zaten, bak ben aptal mıyım şimdi? Kimse aptal değildir. Celâl Şengör'e bile hafif Asperger teşhisi konulmuştur, o adam aptal mı?

Topluma göre yaşamaya çalışıyor olabilirsin sana önerebileceğim tek tavsiye "Hayatını kendine göre yaşa" yani toplum önünde iyi gözükmeye çalışma, gerçek ilgin neyse ona yoğunlaş başarı zamanla gelir sana. Sadece sabır ve kararlı ol. Kimse aptal değildir sen yeteneğini, ilgini bul yeter.

Çarpım tablosu bile bilmeyen birisiydim zamanında üniversite sınavına hazırlanırken, ilk girdiğim yıl 2 yıllık bilgisayar programcılığı kazanmıştım. Daha sonra 13-14 ay kadar azim edip ODTÜ kazanmıştım, şu an yurt dışında yüksek lisanstayım. İnsanların senden önce bana aptal demesi lazımdı diyen de çok oldu zaten, bak ben aptal mıyım şimdi? Kimse aptal değildir. Celâl Şengör'e bile hafif Asperger teşhisi konulmuştur, o adam aptal mı?
Olumlu görüşleriniz gerçekten benim için çok değerli, çok teşekkür ederim.

Bence soru oldukça yanlış. Sadece gelişine yaşayarak bir yerlere gelebilmişsiniz. Azim seviyeniz, hayattan beklentileriniz sonucunda okulunuz uzamış. Aptal olduğunuzu değil, ilgisiz olduğunuzu gösterir. Bir ilişki ardından problem yaşadıysanız ya da ailesel problemleriniz olduysa tetiklemiş olabilir. Hayat devam ediyor, geç kalınmış bir şey yoktur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı