Ben Fero'nun rap yapması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yeni nesil rap dinleyicilerinin çoğu Ben Fero ile rapi tanıdığı için adam ünleniyor.
Alışık değilim şu Mumble Rap bokuyla kanalizasyona karışıp gidin.

Mumble Rapciler piyasaya geldiginden beri rapten sogudum. Ben Fero veya Khonktar dinlemek yerine SoundCloud'da random bir rapciyi dinlemek daha mantikli geliyor bana. Gerci random bir mumble rapciyi dinlemek bile bir iskence.

Adam mumble yapmıyor cahil arkadaşlarım Trap yapıyor. Mumble 2 3 tane anca var Türkiye'de ki Türkçe rap dinlemiyorum ben.
Ben Fero falan dinlediğim anlaşılmasın Türkçe rap bile dinlemiyorum doğru düzgün. Eminem Jay-Z Tupac Biggie 50cent Yenilerden Nf Logic YaleWolf Hopsin dinliyorum tavsiye ederim.
Rap yapmak için beat lirikalite Flow ve rhyme yapman gerekir dildo babafingo gibi basit kafiyeler değil de daha çok joker şeyh hidra gibi teknik kafiye gerekir.
Joker ve Hidranın yaptığı kafiyeler basit kafiyeler arkadaşım kompleks Eminem tarzı kafiyeler arıyorsan Şehinşah Saian ve belki benim bilmediğim 2 3 tane adam vardır türkçe rap fazla dinlemem. Fakat joker ve hidra tamamen basit kafiyeler yapıyor haberin olsun.

Ben dinliyorum.

Tahmin edebileceğiniz üzere az önce Ben Fero dinleyerek kulaklarıma işkence ettim. Sadece diğer rapçilerle kıyaslamak istemiştim ve fark ettim ki fero hiçbir rapçinin yanına bile yaklaşamaz. Ama buna rağmen rap yaptığını düşünüyor ve kulaklarımıza işkence ediyor. Piyasada işini hakkıyla yapan sayamayacağım kadar fazla rapçi varken Fero'nun bu şekilde rapçiyim diyerek takılması bana normal gelmiyor. Fero'nun 3 2 1 yaklaşık 120 milyon dinlenirken, Massaka'nın joe young ve dünya starı snoop dogg ile çıkardığı 3 kings yaklaşık 5 milyon dinlenmiş. Fero rap yapsa problem yok, arkada Amerikan müziği var, sohbet eder gibi konuşuyor. Rap yapmak bu kadar kolay mı gerçekten? Arkaya müziği verip heceleyerek konuşmak mı gerçekten? Ya rap dinleyicisi ne dinlemesi gerektiğini bilmiyor ya da dinleyicilerin büyük birçoğunluğu Amerikan özentisi. Bu konuda sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum. Forumda fero dinleyen var mı gerçekten, varsa da ne için dinlediğini yazarsa bizi gerçekten mutlu eder.

Ben dinliyorum fakat rap olduğunu düşünmüyorum. Hoşuma gidiyor. ama bence Türkçe rapin istiklal marşı Karma'dır.
Ruh halime göre müzik zevkim degişiyor mutluyken Ben Fero dinlemeyi severim.

Türkiye'de ki Türkçe rap dinlemiyorum ben.
Türkçe rap bile dinlemiyorum doğru düzgün.

Joker ve Hidranın yaptığı kafiyeler basit kafiyeler arkadaşım kompleks Eminem tarzı kafiyeler arıyorsan Şehinşah Saian ve belki benim bilmediğim 2 3 tane adam vardır türkçe rap fazla dinlemem. Fakat joker ve hidra tamamen basit kafiyeler yapıyor haberin olsun.
Türkçe Rap dinlemeyip neden eleştiriyorsun onu anlamadım?

Ben Fero ya da diğer bir çok yeni rapçiyi dinlemem, sevmem ama adamın tarzını beğenmiyorsun bu eleştiri biraz saçma. Metallica dinleyen birinin Erkin Koray'ın anadolu rockını " Buda rock mı be" diye dil uzatmasına benzer. Rap müziğide zaman geçtikçe diğerleri gibi çeşitleniyor, yeni tarzları ortaya çıkıyor. Yeni çıkan bir tarzı beğenmemen ona dil uzatma hakkı vermez.

Ben Fero ya da diğer bir çok yeni rapçiyi dinlemem, sevmem ama adamın tarzını beğenmiyorsun bu eleştiri biraz saçma. Metallica dinleyen birinin Erkin Koray'ın anadolu rockını " Bu da rock mı be" diye dil uzatmasına benzer. Rap müziği de zaman geçtikçe diğerleri gibi çeşitleniyor, yeni tarzları ortaya çıkıyor. Yeni çıkan bir tarzı beğenmemen ona dil uzatma hakkı vermez.
Snoop Dogg, Dünya starı, Massaka, hem Almanya hem de Türkiye'de yaptığı rap şarkıları ile ismini duyurmuş bir rapçi. Ben Fero, Amerikan özentisi, rap yaptığını iddia eden birisi. Snoop Dogg & Joe Young & Massaka birlikte şarkı çıkarıyor, dinlenme sayısı 5.3 milyon. Fero arkada çalan müzik eşliğinde sohbet eder gibi konuşup, 120 milyon dinleniyor. Beğenmiyorum, aksini iddia edecek değilim. Fero bulunduğu konumu hak etmiyor. Türkçe Rap o kadar basit bir şey ise biz de rap yapalım. Arkaya müzik ekleyip, konuşmayı herkes yapar. Ortada emek yok.
Mumble Rap'in ne demek olduğunu öğren, ondan sonra müzik hakkında konuş.
Sen de bir kere rap dinle, sonra bana laf at. Mumble Rap'in ne olduğunu biliyorum, senden öğrenecek değilim.

Snoop Dogg, Dünya starı, Massaka, hem Almanya hem de Türkiye'de yaptığı rap şarkıları ile ismini duyurmuş bir rapçi. Ben Fero, Amerikan özentisi, rap yaptığını iddia eden birisi. Snoop Dogg & Joe Young & Massaka birlikte şarkı çıkarıyor, dinlenme sayısı 5.3 milyon. Fero arkada çalan müzik eşliğinde sohbet eder gibi konuşup, 120 milyon dinleniyor. Beğenmiyorum, aksini iddia edecek değilim. Fero bulunduğu konumu hak etmiyor. Türkçe Rap o kadar basit bir şey ise biz de rap yapalım. Arkaya müzik ekleyip, konuşmayı herkes yapar. Ortada emek yok.
Müzik zevk meselesidir. Bu ülkede Ben Fero dinlemekten zevk alan kişi sayısı diğerlerinden fazla demekki. Yapılan müziğin değeri ya da kaliteside izlenme sayısı ile ölçülmez. Bunları karşılaştırmak yerine ya da başkalarının ne dinlediğini kendine dert etmek yerine sevdiğin müziği dinle, keyfine bak.

Müzik zevk meselesidir. Bu ülkede Ben Fero dinlemekten zevk alan kişi sayısı diğerlerinden fazla demek ki. Yapılan müziğin değeri ya da kalitesi de izlenme sayısı ile ölçülmez. Bunları karşılaştırmak yerine ya da başkalarının ne dinlediğini kendine dert etmek yerine sevdiğin müziği dinle, keyfine bak.
İnsanlar istediğini dinlesin, ben bunu neden dert edeyim? Fakat gerçek rapi de göz ardı etmesinler. Bu günlerde bu adamların kıymetini bilmek lazım, ileride çok ararız gerçek rap yapan insanları. Anlatmak istediğim sadece bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı