BenQ TN Panel vs IPS Panel

Semih317

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, bir monitör alacağım Valorant oynuyorum, rank kasma hedefim var. Ayrıca film, dizi, tasarım gibi bütün işlerimde de bu monitörü kullanacağım. TN panel ve IPS panel arasında 7-10 bin TL bandında çok kalite farkı olur mu? IPS alırsam oyunlarda çok performans farkı yaşar mıyım? TN alırsam renklerden çok mu kayıp veririm? MediaMarkt, Vatan ve Teknosa'ya gittim yan yana renk karşılaştırması yapayım diye ama hiçbirinde TN panel kalmamıştı. Düşündüğüm modeller ise;

1- BenQ Mobiuz EX2510S 24.5" 1 MS 165 Hz FreeSync Full HD IPS LED Monitör Fiyatları ve Özellikleri

2- BENQ Zowie XL2411K 24" 144Hz 1ms (3xHDMI DP) FHD TN Dyac Pivot Espor Oyun Monitörü 3 Yıl BenQ TR Garanti - Fiyatı, Yorumları

3- https://www.hepsiburada.com/benq-mobiuz-ex240-23-8-ips-165-hz-1ms-freesync-full-hd-gaming-monitor-p-HBCV00003A85F4?magaza=SEZGİNBİLGİSAYAR&wt_pc=akakce&adj_t=1fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&utm_source=pc&utm_medium=akakce&v=1.76.1

4- https://www.hepsiburada.com/msi-23-...akakce&utm_source=pc&utm_medium=akakce&v=1.73

5- https://www.hepsiburada.com/asus-tu...akce&utm_source=pc&utm_medium=akakce&v=1.89.8

6- LG Ultragear 24GS65F-B.APD 23.8 INCH 180 HZ 1MS GTG FHD IPS Siyah Gaming Monitör Fiyatı ve Özellikleri

Bu modeller. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dizi film ve tasarım gibi işlerde TN panel bir monitörü kullanmanı tavsiye etmiyorum. Ben de FPS oyunları için BenQ monitör almış biri olarak renk olarak asla ve asla IPS panelle yarışamaz.

Merhaba hangi modeli aldınız acaba?

XL2411K modelini kullanıyorum. TN paneller maalesef yapıları gereği asla IPS paneller kadar renkleri doğru gösteremiyorlar. Ayrıca XL2411K modelinde DyAc premium açtığınız zaman parlaklık inanılmaz derecede fazla düşüyor. Benim gözüm alışmış durumda ancak bu fiyat bandında kaliteli bir IPS panel monitör tercih etmek daha doğru olacaktır. Bu sayede kullandığınız monitörden de keyif alabilirsiniz.

XL2411K modelini kullanıyorum. TN paneller maalesef yapıları gereği asla IPS paneller kadar renkleri doğru gösteremiyorlar. Ayrıca XL2411K modelinde DyAc premium açtığınız zaman parlaklık inanılmaz derecede fazla düşüyor. Benim gözüm alışmış durumda ancak bu fiyat bandında kaliteli bir IPS panel monitör tercih etmek daha doğru olacaktır. Bu sayede kullandığınız monitörden de keyif alabilirsiniz.
Anladım peki önerdiğiniz bir model var mıdır? Bir de IPS de ghosting ve input delay sorunu çok yaşar mıyım bilginiz var mıdır?

Anladım peki önerdiğiniz bir model var mıdır? Bir de IPS de ghosting ve input delay sorunu çok yaşar mıyım bilginiz var mıdır?

Eski kullandığım AOC 24G2U monitörüm IPS paneldi ve uzun süre onunla Valorant ve CS oynadım. Immortal'a kadar çıkmıştım ve gözle görülür bir sorun yaşamadım. Ghosting testinde de bir sıkıntı gözükmüyordu. Bildiğim kadar zaten kaliteli IPS panellerde ghosting sorunları olmuyor. Attığınız MSI monitör kötü değil, tercih edebilirsiniz. Ancak 7500TL edeceğini düşünmüyorum.

Eski kullandığım AOC 24G2U monitörüm IPS paneldi ve uzun süre onunla Valorant ve CS oynadım. Immortal'a kadar çıkmıştım ve gözle görülür bir sorun yaşamadım. Ghosting testinde de bir sıkıntı gözükmüyordu. Bildiğim kadar zaten kaliteli IPS panellerde ghosting sorunları olmuyor. Attığınız MSI monitör kötü değil, tercih edebilirsiniz. Ancak 7500TL edeceğini düşünmüyorum.
Anladım teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı