BenQ Zowie XL2411k 1 adet ölü pixel

Beccaria38

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, yeni satın almış olduğum monitör bugün geldi. Ürünün sol altında 1 tane ölü pixel mevcut. Gözüme çok batmıyor. 5 pixele kadar bu sebeple değişim yapmıyorlar okuduğum kadarıyla.
Biraz araştırdım ve 12 saatlik art arda renk geçişinin yapıldığı bir video buldum. Bu sayede ölü pixeli yok olan çok kişi var.
Bu yöntem yararlı mıdır? Monitöre zarar verir mi? Bu durumla ilgili tavsiyeniz var mı?
Bir de kurulumu yaptıktan sonra ilk ghosting testinde Dyac Premium yapmama rağmen aşırı ghosting söz konusuydu. Fakat, LOL'e girip çıkınca bu sorun ortadan kalktı. Bu durum normal midir?

Son düzenleme:
Merhaba Beccaria,

DyAc opsiyonunda 3 farklı seçenek sunmamızın nedeni, oyun içeriğinin ve kullandığın sistemin uyumluluğu ile alakalı.

Yani DyAc Premium seviyesi en güçlü seviye demek değil.

Sistem özelliklerine, ekran kartına ve oynadığın oyunun ürettiği FPS seviyesine göre DyAc ayarını farklı seviyelerde denemeni tavsiye ederiz. Premium seviyesinde bulanıklık yaşıyorsan bulanıklık yaşamadığın bir ayarı tercih edebilirsin.

Farklı soruların varsa bize dilediğin zaman info.tr@benq.com adresinden ulaşabilirsin.

Sağlıklı günler, iyi forumlar dileriz.

@Beccaria38 1 tane ölü piksel bile ayıplı ürün demektir. 5 tane olmak zorunda gibi yasalara aykırı açıklamayı maalesef yapıyorlar. Firmalar hakem heyeti kararının yaklaşık bir sene gibi bir süre sürdüğünü çok iyi biliyorlar bu nedenle tüketicileri mağdur ediyorlar.

Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre aldığınız ürün kusursuz olmak zorunda. Aksi halde;

-İade/değişim,
-Ücretsiz tamir,
-Kusur oranında ücret iadesi

haklarınız var. Yukarıdaki 3 tane haktan tüketici istediğini seçer, firma herhangi bir şekilde bu haklardan cayamaz. Ancak dediğim gibi firmalar üründe kusur olmadığını size söyleyecek ardından da hakem heyetine(ya da ürün ücreti fazla ise tüketici mahkemesine) gitmeniz gerekecek. Tüketici şikayetlerinde çok yüksek oranda tüketiciler haklı bulunuyorlar ancak dediğim gibi çok uzun sürüyor :(

Bende 3 gün önce aldığım monitörü değişime gönderdim. Ölü pikselin yayılmasını göze alamam. Şans işi ama işimi şansa bırakmayı sevmiyorum.
Hocam zamanınız varsa sizde değişim isteyin derim. İlk başta bende gözüme batmadığı için ellememiştim ama yayılma durumu kafamı çeldi.

Arkadaşlar, o gün bir oyuna girip çıktıktan sonra ufo test sistemi tanıdı ve ghosting olayı ortadan kalktı.
Ölü piksele gelince, artık yok oldu.
Monitörden genel olarak çok memnunum. @BenQ Türkiye 'nin ilgisi içinde haricen teşekkür ederim.
Yalnızca şunu çözemedim: Diyelim yeni bir ekran kartı taktım. Monitör çok uzun süre 'no cable connected' hatası veriyor. Tuşlara dokunsam da değişen bir şey olmuyor. 5dk sonra algılama gerçekleşiyor. Yanlış kablo mu kullanıyorum yoksa monitör sistemi mi tanımaya çalışıyor anlayamadım.
Yine DDU yazılımı ile ekran kartı sürücülerimi kaldırıp anakarta yeni bir ekran kartı taktığımda uzun süre bekledikten sonra DP'den görüntü alabildim ama HDMI üzerinden bir türlü görüntü alamadım. Ekran kartının HDMI yuvası mı sıkıntılı yoksa monitörden mi kaynaklanıyor yoksa kablodan mı anlayamadım gitti. Aynı HDMI kablosuyla diğer ekran kartımda HDMI 2.0 ONLY yazan yerden görüntü alıyordum mesela.

Arkadaşlar, o gün bir oyuna girip çıktıktan sonra ufo test sistemi tanıdı ve ghosting olayı ortadan kalktı.
Ölü piksele gelince, artık yok oldu.
Monitörden genel olarak çok memnunum. @BenQ Türkiye 'nin ilgisi içinde haricen teşekkür ederim.
Yalnızca şunu çözemedim: Diyelim yeni bir ekran kartı taktım. Monitör çok uzun süre 'no cable connected' hatası veriyor. Tuşlara dokunsam da değişen bir şey olmuyor. 5dk sonra algılama gerçekleşiyor. Yanlış kablo mu kullanıyorum yoksa monitör sistemi mi tanımaya çalışıyor anlayamadım.
Yine DDU yazılımı ile ekran kartı sürücülerimi kaldırıp anakarta yeni bir ekran kartı taktığımda uzun süre bekledikten sonra DP'den görüntü alabildim ama HDMI üzerinden bir türlü görüntü alamadım. Ekran kartının HDMI yuvası mı sıkıntılı yoksa monitörden mi kaynaklanıyor yoksa kablodan mı anlayamadım gitti. Aynı HDMI kablosuyla diğer ekran kartımda HDMI 2.0 ONLY yazan yerden görüntü alıyordum mesela.

Merhaba Beccaria,

Rica ederiz.

No cable connected hatası monitör açıldığında sabir bir bağlantı noktasından açılmaya çalıştığında ve senin kullandığın bağlantı noktası bundan farklı olduğunda ortaya çıkıyor.

Bu gerçekleştiğinde monitör arkasında bulunan joystick tuşuna iki kere ard arda basarsan (aşağı yukarı değil de, tuşa basar gibi), monitöre görüntü gelmese bile, ilk basımın monitör OSD'deki INPUT ayarlama bölümünü açar, ikinci basışın da otomatik kullandığın slotu seçer. Görüntü geldikten sonra OSD'de INPUT bölümünde kullandığın portu seçip kaydedersen, bir daha tekrarlanmayacaktır.

Bunun dışında kablonda temassızlık oluyorsa ya da soket tarafında bir arıza var ise de bu durum gerçekleşebilir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi OSD menüden ayarlamana rağmen, çok sık bir şekilde bu hatalı alıyorsan ve çözülmüyorsa, info.tr@benq.com adresinden bize yazarsan seni yetkili servisimize yönlendirebiliriz, böylelikle herhangi bir arızaya karşı ücretsiz servis hizmeti alabilirsin.

Umarız yardımcı olabilmişizdir.

Sağlıklı günler, iyi forumlar dileriz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı