Benzin ve LPG'li araca yazılım yüklenir mi?

Yapılabiliyor fakat yazılımdan yazılıma, araçtan araca değişiyor.
LPG'ye uyumlu konfigüre edilmesi gerekir.
 
Bir F30 yazılım mağduru olarak lpg kullanmasan dahi tavsiye etmiyorum hocam. Aracım 55bin de rektefiye'ye girdi yazılımı sildiğim halde 70binde (yağ pompası bir önceki seferde değişmediği için) tekrar komple motor yenilendi. Motor kol çıkarmadığı için şanslıyım sattım aracı gitti. Eğer piston kolu kırılıp bloğu kırsaydı bana çıkacak masraf en az 40bin TL (işçilik hariç) sandık motor olacaktı. Tabi ki her araç bire bir bu şekilde tepki vermeyebilir yazılıma fakat ben bu durumu 12ayda 2 kere yaşamış biri olarak yaptırmaman yönünde tavsiye veriyorum. Yazılım için cebinden çıkacak para da cabası.
 
Turbo varsa soft yazılım olarak tabir edilen, turbo basıncını fazla artırmadan yapılan yazılım güncellemesi mantıklı. Yalnız LPG ile turbo ikilisi pek anlaşamaz. Yanma odasının basıncı arttıkça LPG’nin püskürtülmesi, zamanlaması gibi detaylar iyice sorun olmaya başlıyor. Bu sebepten önermiyorum.

Atmosferik araçlarda ise, yüksek hacimlerden bile 3-5 Beygir anca alınabiliyor. Hem maliyetine hem de alınan güce değmiyor.

Yani sonuç olarak iki türlü de mantıklı değil.
 
Yazılım yerine güzel bir yere konumlanmış sıcak hava almayan açık hava filtresi taktırmaktır daha mantıklı olacaktır. Aracınız turbolu olsa idi yazılım ile turbo basıncını arttırarak 15+hp üzeri alabilirdiniz.
 
Yapılır LPG ile ilgisi yok. Atmosferik bir araç ise yazılımla güç elde edemezsiniz. Turbo varsa o zaman yapılır. Ancak LPG zaten zararlı, yazılımı da ayarını kaçırarak yaptıkları için önermem. Yani LPG ekonomi için yapılırken performans için yazılım yaptırmak mantıksız.

@Gkha aracınız atmosferik bu yüzden yapılmaz, yapılsa da 2-3 beygir fark eder.
 
Bir F30 yazılım mağduru olarak LPG kullanmasan dahi tavsiye etmiyorum hocam. Aracım 55bin de Rektifiye'ye girdi yazılımı sildiğim halde 70binde (yağ pompası bir önceki seferde değişmediği için) tekrar komple motor yenilendi. Motor kol çıkarmadığı için şanslıyım sattım aracı gitti. Eğer piston kolu kırılıp bloğu kırsaydı bana çıkacak masraf en az 40bin TL (işçilik hariç) sandık motor olacaktı. Tabii ki her araç bire bir bu şekilde tepki vermeyebilir yazılıma fakat ben bu durumu 12ayda 2 kere yaşamış biri olarak yaptırmaman yönünde tavsiye veriyorum. Yazılım için cebinden çıkacak para da cabası.

Araçtan araca kullanıcan kullanıcıya yapıldığı yereden yere değişir soft yazılım ve düzgün kullanımda hiçbir zararı yoktur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı