Benzinlikte pompacı olmak nasıldır?

Öncelikle her şekilde patronlar hakkını yer. Resmi günlerde çalışırsın. Tatil günlerin sabit olmaz vardiyalı iş olduğu için her hafta farklı gün tatil yaparsın. İzin günlerinde çalışırsan mesailerin elden ödenir resmiyette gösterilmez elden alırsın. Örnek veriyorum günlük ödemen 300 TL olsun sen izin gününde çalıştığın için 700 TL alman gerekir resmiyette yemek parasıyla beraber ama elden ödeme yaparlar ve 300 TL'ye izin gününde çalışmış olursun. Onun dışında müşterilerle sorun yaşarsan haklı bile olsan kimse senden taraf olmaz yönetim tarafında daima müşteri tarafında olunur. Aklıma gelenler bunlar merak ettiğin varsa cevaplarım.
Valla hocam birkaç ay için hiç takacağım durumlar değil gibi. Bana her ay asgari maaşım yatsın yeterli. Zaten bu dedikleriniz işletmeden işletmeye değişiklik gösterebilir diye düşünüyorum ama dediğinizde bence çok haklısınız, bu tarz iş yerlerinde resmiyete yönelik davranışlar olmayabilir.

Siz hangi firmada çalışıyorsunuz?

Vallahi hocam birkaç ay için hiç takacağım durumlar değil gibi. Bana her ay asgari maaşım yatsın yeterli. Zaten bu dedikleriniz işletmeden işletmeye değişiklik gösterebilir diye düşünüyorum ama dediğinizde bence çok haklısınız, bu tarz iş yerlerinde resmiyete yönelik davranışlar olmayabilir.

Siz hangi firmada çalışıyorsunuz?

Bp'de çalışıyorum en yakın zamanda kurtulacağım umarım.
Başlamakta kararlıysan iş arkadaşlarına da dikkat etmeni öneririm senin yanında gülüp arkandan iş çevirebilirler. Yani demem o ki 8 saatini doldurmaya bak kimseye güvenme. Hayırlı olsun ama dediğim gibi başka işlere bak son çaren olsun tüm samimiyetimle söylüyorum.

Lanet olsun! Bütün bir nesil benzin pompalıyor (!)

İş güzel ama dikkat gerektiren bir iş. Ve gün boyu ayaktasın. Maaşları nasıl bilmiyorum.

Bp'de çalışıyorum en yakın zamanda kurtulacağım umarım.
Başlamakta kararlıysan iş arkadaşlarına da dikkat etmeni öneririm senin yanında gülüp arkandan iş çevirebilirler. Yani demem o ki 8 saatini doldurmaya bak kimseye güvenme. Hayırlı olsun ama dediğim gibi başka işlere bak son çaren olsun tüm samimiyetimle söylüyorum.
Kararlı olduğum söylenemez hocam, mecburum. Bana uygun olan işlere giremedim şimdiye kadar, zaman geçtiği için de acilen bir yere girmem gerek. Bahsettiğiniz kadar kötüyse zaten oradan çıkar giderim, ne olacak.
Ayrıca verdiğiniz öneriler için teşekkür ederim, dikkate alacağım.

Benim derdim "işi yapabilir miyim, çok hata yapar mıyım" tedirginliği. İş ortamındaki insanlar ve şartlar çoğu yerde hemen hemen aynı psikolojik sıkıntıyı yaratacaktır, dayanabileceğimi düşünüyorum.
Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Kararlı olduğum söylenemez hocam, mecburum. Bana uygun olan işlere giremedim şimdiye kadar, zaman geçtiği için de acilen bir yere girmem gerek. Bahsettiğiniz kadar kötüyse zaten oradan çıkar giderim, ne olacak.

Benim derdim "işi yapabilir miyim, çok hata yapar mıyım" tedirginliği. İş ortamındaki insanlar ve şartlar çoğu yerde hemen hemen aynı psikolojik sıkıntıyı yaratacaktır, dayanabileceğimi düşünüyorum.

Bu işi çoğu kişi yapabilir. 1 haftada alışırsın birazcık dikkatli olman gerekiyor sadece. Aldığın paraya, para üstüne dikkat etmen gerek mesela fazla para üstü verirsen müşteriye hesabında eksik çıkar senden keserler. Sahaya girdiğin an sadece işe odaklanırsan hiçbir sorun yaşamayacağını düşünüyorum. Yanlış yakıt konusunda ise çoğu plaka artık sistemlere tanımlı olduğundan sorun yaşamayacaksındır. Yanlış tabancayı taktığında sistem 3 defa uyarı veriyor yanlış yakıt şeklinde.

LPG var mı bu arada işe gireceğin istasyonda?

Bu işi çoğu kişi yapabilir. 1 haftada alışırsın birazcık dikkatli olman gerekiyor sadece. Aldığın paraya, para üstüne dikkat etmen gerek mesela fazla para üstü verirsen müşteriye hesabında eksik çıkar senden keserler. Sahaya girdiğin an sadece işe odaklanırsan hiçbir sorun yaşamayacağını düşünüyorum. Yanlış yakıt konusunda ise çoğu plaka artık sistemlere tanımlı olduğundan sorun yaşamayacaksındır. Yanlış tabancayı taktığında sistem 3 defa uyarı veriyor yanlış yakıt şeklinde.
Anladım, sağ olun.
LPG var mı bu arada işe gireceğin istasyonda?
İstasyonları gezmedim ama muhtemelen vardır hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı