Evet bugün başvuru için gittim iş sözleşmesi imzalattırdılar ve senet yarın sağlık raporunu falan al gel diğer gün iş başı yaparsın dediler işe başlamadan çıkma şansım var mı bir de senetin orijinali aldım diyelim diğer kopyası varsa imha ettiğinden nasıl emin olacağım çıkmaza girdim yardım edin lütfen.
İş sozlesmesi imzalattılar diye en başta demen lazım bu tip evraklar iş sözleşmesi ve görev tanımi evragi ile birlikte imzalatilan şeylerdir.
İkinci hususa gelince imzaladığınız şey tek senetse direk talep edin veya imha ettiklerine gözünüzle şahit olun.
Ayrıca başlamadan çıkış yapabilirsiniz tabii ki devletin koyduğu kanunlarda 2 aylık deneme süresinde dahi farazi bir neden belirleyip sözleşmeyi tek taraflı fesih edebiliyorsunuz.
Dipnot: Şirket kurumsal olabilir ancak française mantığıyla işleniyor yani şubeyi a kişisi satın alıp belli bir komisyonunu ilgili şirkete vererek kazanç sağlıyor bu nedenle direk o şirket adına değil de a petrol firması çalışanı oluyorsunuz bu nedenle de française firmalarında bu tip işlemleri şahsım adına güvenilir bulmuyorum.