Berber olunur mu?

Dostum usta değil de meslek edindirme okulları var, 4 yıl eğitim görüyorsun asgari ücretin 3 de 1 ini veriyorlar, 12. sınıfta yarısı. Hem lise diplomanı veriyorlar hem de ustalık belgelerini.

Ben kendi kardeşimi anlattığın tarz bir okula yazdırdım lisede devam ediyor şu anda. Kendisi berber değil kalıpçılık ile uğraşıyor ama mantık aynı. Şu anda boş bir üniversitede okuyup işsiz diplomalı olacağına, git ve mesleğini eline al, kendi işini yap. El işçiliği olan meslekler en fazla 3-4 sene sonra çok değerli olacak çünkü kimse işçilik öğrenmek istemiyor, masabaşı çalışmak istiyor...

@BY LEWU hocam ben şu an çıraklıkda makine bölümündeyim çok zor geliyor bıktım artık berbere geçesim var siz geçtiniz mi nasıl bir de tavsiyeniz nedir?

@BY LEWU hocam ben şu an çıraklıkda makine bölümündeyim çok zor geliyor bıktım artık berbere geçesim var siz geçtiniz mi nasıl bir de tavsiyeniz nedir?
Hayır geçmedim, Motor ustası tanıdığımın yanına gireceğim birkaç hafta sonra. Berberlik işi de çok güzel, benim motorcu tanıdığım olduğu için onun yanına gireceğim.

Arkadaşlar merhaba, çıraklık okuluna geçip (MESEM) berberlik bölümünde okumayı düşünüyorum. Sizce iyi bir meslek mi? Anadolu lisesinde notlarım pek iyi değil ve bu şekilde devam edersem kasiyer olurum gibi duruyor. Ustalık belgesini aldıktan birkaç yıl sonra dükkan açmayı düşünüyorum. Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.
Ne yaptın son durum nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı