Beslenme ve kilo verme

700853

Centipat
Arkadaşlar 188 boyunda 112 kilo bir insanım. Yağ oranım %33.2 ailem ile iddiaya girdim. 3 ayda 20 kilo verebilir miyim? Beslenmem nasıl olmalı?

Ekmek, hamur türü şeyler, şeker, kızartmadan uzak dur, ev yemeğinden istediğin kadar ye, 3 öğünü saatlere böl tam saatinde ye, bol su iç, gece yatmadan bir kase yoğurt, bir çay kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı pulbiber, yarım limon sık, bunu bir hafta yap bir hafta ara verecek şekilde ye 3 ayda 20 değil 40 kilo verirsin. Bu arada hiç şeker, hiç ekmek, kızartma yeme demiyorum hiç yemezsen kilo veremezsin 2 haftada sadece 1 öğün dönerini, hamburgerini, istersen pizzanı ye sonra, diyete devam hadi bakalım.

Ekmek, hamur türü şeyler, şeker, kızartmadan uzak dur, ev yemeğinden istediğin kadar ye, 3 öğünü saatlere böl tam saatinde ye, bol su iç, gece yatmadan bir kase yoğurt, bir çay kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı pulbiber, yarım limon sık, bunu bir hafta yap bir hafta ara verecek şekilde ye 3 ayda 20 değil 40 kilo verirsin. Bu arada hiç şeker, hiç ekmek, kızartma yeme demiyorum hiç yemezsen kilo veremezsin 2 haftada sadece 1 öğün dönerini, hamburgerini, istersen pizzanı ye sonra, diyete devam hadi bakalım.

Hocam sporda yaptığım için kalıcı kilo vermek istiyorum geri alırım diye korkuyorum çünkü mesela geçen ay 5 kilo verdim 7 aldım sürekli arttı kilom böyle bir de okulda olduğum için yoğurt kürleri filan metabolizmayı çok hızlandırır kötü oluyor.

Ne tarz bir spor yaptığına bağlı. Benim anlattığım şekilde kalıcı kilo veriyorsun zaten özellikle de düzenli spor yapıyorsan. İdeal kilona ulaşana kadar böyle. Eski çağlarda yaşayan insanları düşün yalnızca meyve, sebze, et, su ve süt tüketen bir nesilden geliyoruz diğer şeyler insana yararlı gelmiyor zaten. Şeker istersen meyve yeter, yemek istersen sebze ve et yeter, su zaten söylemeye gerek yok. İşin özü doğal tarzda beklenmekte, mağarada kimsenin ekmek yediğini duymadım, ya da revani gömdüğünü. Kürü yapmak zorunda değilsin, yaparsan daha hızlı verirsin sadece o kadar. Ben sabah bir haşlanmış yumurta yerim sadece çünkü aşırı derecede tok tutuyor, öğlen saatlerinde ev yemeği atıyorum pilav yanında fasulye karnım şişene kadar yiyorum çünkü ekmek yemiyorum doyduğumu hissetmem lazım akşam da yine güzel bir ev yemeği varsa çorba yanına salata bitmiştir. Canım çerez istediğinde kuru üzüm, leblebi yiyorum mesela. Bunun yanında sporumu da yapıyorum bir sorun olmuyor. Haftanın bir günü de dışarıdan çiğ köfte, kebap, tatlı olabilir yemek söyleyip zayıflama durumunu hızlandırıyorum. Kısaca yiye yiye kilo veriyorum yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı