Beta balığım hareketsiz duruyor

Hocam betalar tek yaşamayı seven balıklardır. Yanına bir arkadaş alırsa stres seviyesi daha da artabilir. Özellikle kendi türlerine karşı aşırı agresif bir tutum sergiler. Diğer türlere karşı ise asosyaldir bu yüzden beta şahsi görüşüme göre tek bakılmalıdır.

Betanın yiyemeyeceği büyüklükte türlerle birlikte beslenebilir. Genelde agresif oldukları için tek beslenmeli kanısı var ancak pratikte her şey çok farklı oluyor. Tabi bu size kalmış istediğiniz şekilde bakabilirsiniz.
 
Hocam 2 yıldır baktığım süreçte her seferinde tam değişim yaptım evde arıtma var onu da bidona dolduruyorum en az 1 hafta dinlenmiş su oluyor onunla değişim yapıyorum daha sonra da sıcak su ekliyorum ılık olsun diye ancak son değişimde balığın suyu soğuktu benim değişim yaptığım su ılıktı anlık şok olmuş olabilir.
Hocam tam değişimi önermiyoruz. Balığın yeni suyuna adapte olması uzun sürer ve strese girip ölebilir. Ani sıcaklık değişimi de keza öyle. Suyun 1/3 ünü değiştirin geri kalanı kalsın böylece hem sıcaklık değişimi ani olmaz hem de bakteri kültürü korunur. Suyun bekleme süresi ideal.

Betanın yiyemeyeceği büyüklükte türlerle birlikte beslenebilir. Genelde agresif oldukları için tek beslenmeli kanısı var ancak pratikte her şey çok farklı oluyor. Tabii bu size kalmış istediğiniz şekilde bakabilirsiniz.

Hocam beta balıkları genelde kendi türlerine karşı agresiflerdir. Bir betayı 10 lepistesin olduğu bir akvaryuma atarsanız beta lepisteslere zarar vermeyecektir. Aksine lepistesler betanın kuyruklarını yiyecektir. Benim de bir süre Japon balığı ile lepistes bakmışlığım var. Kısa vadede sorun teşkil etmeyecek olsa da uzun vadede sıkıntılı bir durumdur. Keyifli hobiler.
 
Öncelikle akvaryumdaki plastik bitkiyi ve tabandaki pembe çakılları mutlaka kaldırın, suya salınım yaparlar. Şüpheliyse dağ dekorunu da kaldırmanızı öneririm.

Su değişimine dikkat edin, hacim küçük olduğu için 20%'dan fazla su değişimi yapmayın. Küçük hacimlerde, fazla su değişimleri sudaki azot döngüsünü bozar.

Günde 1-2 kere birkaç dakika ayna tutarak balığın kendini güçlü hissetmesini sağlayın.
Not: Akvaryumun yakınında sabit bir ayna olmamasına dikkat edin, sürekli tehdit altında hissederler ve strese girerler.

Ana yem olarak sera bettagran öneririm. Balığın her gün aynıyemi yemesi de çok sağlıklı olmayacaktır, bütçeniz yeterliyse takviye için ocean nutrition atison's betta Pro öneririm.

Beta balıkları güçlü balıklardır, gerekli desteği sağlarsanız kendilerini toparlarlar.
Keyifli hobiler.

Söylediklerinize dikkat edip uyguluycam cevap için teşekkür ederim.

Hocam tam değişimi önermiyoruz. Balığın yeni suyuna adapte olması uzun sürer ve strese girip ölebilir. Ani sıcaklık değişimi de keza öyle. Suyun 1/3'ünü değiştirin geri kalanı kalsın böylece hem sıcaklık değişimi ani olmaz hem de bakteri kültürü korunur. Suyun bekleme süresi ideal.

Tamam hocam bundan sonra dediğiniz gibi değişim yaparım cevapladığınız için de teşekkür ederim.

Son olarak elimde 30 litrelik bir akvaryum var ancak tek balık diye koymamıştım bu akvaryum küçük diyorsanız onunla değiştirebilirim.
 
Söylediklerinize dikkat edip uyguluycam cevap için teşekkür ederim.



Tamam hocam bundan sonra dediğiniz gibi değişim yaparım cevapladığınız için de teşekkür ederim.

Son olarak elimde 30 litrelik bir akvaryum var ancak tek balık diye koymamıştım bu akvaryum küçük diyorsanız onunla değiştirebilirim.
Kaç litrelik şuan kullandığınız akvaryum?
Birde aklınızda bulunsun bu sadece beta için değil her balıkta böyledir. Hacim ne kadar büyük o kadar iyi. Küçük akvaryum sorun teşkil edebilir ama büyükten sorun olmaz.
 
Tamamdır hocam akvaryumu değiştireyim bugün.
Tamamdır hocam. Unutmayın tam su değişimi sıkıntılıdır zaten balık kötü bir dönemden geçiyor. Tekrar büyük akvaryuma geçerken tam su değişimi yaparsanız balığı kaybedebilirsiniz. Birde yeni getireceğiniz 30 litrelik akvaryumu direk suyla temizleyin kimyasal değdirmeyin. Başka sorunuz olursa yeni bir konuda etiketleyerek veya bu konu üzerinden sorabilirsiniz.
Keyifli hobiler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı