Beta sürüm BIOS kullanılır mı?

Godric EVO

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İşlemci
Ryzen 5 7600
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi ASUS Prime X670-P anakartım var beta sürüm BIOS çıkmış. Yüklememde herhangi bir sorun olur mu? Sistemi yeni satın aldım.

Dosya Ekleri

• sasadsadas.png
    sasadsadas.png
    59,1 KB · Görüntüleme: 66
Adı üstünde beta sürümü daha üstünde deneme yapıyorlar, yanlışları gözlemleyip çözümlüyorlar. Şahsen İndirmeni tavsiye etmem betadan çıkmasını bekle.

Beta değil de stabil olanı kurmanızı öneririm, BIOS'ta hata olursa geri dönülemez hatalar oluşabiliyor, Windows'ta format atıp geçersinde BIOS'ta sorun oluşursa belki stabil sürümü bile kuramayabilirsin.

Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi ASUS Prime X670-P anakartım var beta sürüm BIOS çıkmış. Yüklememde herhangi bir sorun olur mu? Sistemi yeni satın aldım.

Beta olduğu için sorunlar olabilir. İlla denemek istiyorsanız USB'ye hem stabil bir sürümün hem beta sürümünün güncelleme dosyalarını atın derim. Bu sayede sistemi kıracak bir hatayla karşılaşırsanız direkt BIOS değiştirirsiniz. Ama BIOS direkt çökerse pil çıkar tak bile kurtaramayabilir.

En güncel stabil sürüm bu fakat bunda sanırım benim işlemciye voltaj koruması gözükmüyor. Ne yapsam bilemedim. İşlemciyi de yakmayalım sonra.

ahaaaaaaaaaa.png

Gerek yok diye düşünüyorum. Alınan riske değmez.

Adı üstünde beta sürümü daha üstünde deneme yapıyorlar, yanlışları gözlemleyip çözümlüyorlar. Şahsen indirmeni tavsiye etmem betadan çıkmasını bekle.

Beta değil de stabil olanı kurmanızı öneririm, BIOS'ta hata olursa geri dönülemez hatalar oluşabiliyor, Windows'ta format atıp geçersinde BIOS'ta sorun oluşursa belki stabil sürümü bile kuramayabilirsin.

Bu güncellemeyi kur. Sistem açılırken (çok nadir bir hata da olsa) işlemciyi ve anakartı kızartma hatasını çözüyor.

O konularda çok bilgim yok kendi başıma yapabilir miyim?

Hocam ben R5 3600 işlemcime Ryzen Master üzerinden mavi ekran yiye yiye UV yapmıştım ve öyle çok bir bilgi gerektirmiyor. Zaten mavi ekranı da az v verince alıyorsunuz ona göre işlemcinin çalışması için gereken en düşük v değerini tespit edebilirsiniz. Intel tarafında hangi uygulamayla yapabilirsiniz bilmiyorum ama.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı