Beyaz renk temalı bilgisayar toplama

Hiç sorun değil ben sizin önerilerinizi dikkate alarak tekrar bir şeyler bakacağım her şey için teşekkür ederim sistemi farklı bir başlıkta paylaşacağım.
Etiketlerseniz yardımcı olurum. Şu devirde herkes parasının tam karşılığını alsın istiyorum. O yüzden ekran kartı konusunda biraz sert çıkışmış olabilirim.
 
CPU çok abartı olmuş, GPU ve Anakart bir o kadar geri planda ve zayıf.

60000 harcayıp 3060 almak çok kötü bir tercih hocam. 40XX serisindeki beyaz modelleri incelediniz mi?

Aorus ya da ROG boardları inceleyin, beyaz ağırlıklı modelleri vardır eminim.

Ayrıca kasa ve PSU sistemin potansiyelini belirler, 650W zayıf kalacak, en iyi ihtimalle fan sesi dinletecektir. En az 750W modelleri inceleyin. Kasa için NZXT, Zalman, CM, TT ya da Lian Li markalarını incelemenizi öneririm. Hocalarımız kasa Tierlist'i tasarladı, onu da inceleyin derim.

Ayrıca beyaz kasa içinde, ten rengi-kahverengi Noctua fan iğrenç görünecektir. NZXT Kraken'in ekranlı modellerini tavsiye ederim.
 
CPU çok abartı olmuş, GPU ve anakart bir o kadar geri planda ve zayıf.

60000 harcayıp 3060 almak çok kötü bir tercih hocam. 40xx serisindeki beyaz modelleri incelediniz mi?

Aorus'ya da ROG boardları inceleyin, beyaz ağırlıklı modelleri vardır eminim.

Ayrıca kasa ve PSU sistemin potansiyelini belirler, 650W zayıf kalacak, en iyi ihtimalle fan sesi dinletecektir. En az 750W modelleri inceleyin. Kasa için NZXT, Zalman, CM, TT ya da Lian Li markalarını incelemenizi öneririm. Hocalarımız kasa Tierlist'i tasarladı, onu da inceleyin derim.

Şu an herkesin önerisini dikkate alarak bir şeyler daha bakıyorum ve 40 serisi kartlar hakkında açıkçası hiçbir fikrim yok bir sürü farklı marka mevcut bu yüzden ekran kartı konusunda epey zorlanacağım gibi duruyor.

Ayrıca beyaz kasa içinde,ten rengi-kahverengi Noctua fan iğrenç görünecektir. NZXT Kraken'in ekranlı modellerini tavsiye ederim.

Görünüş açısından ben de çok tedirginim bir yandan da kaliteli bir fan ile sıvı soğutmanın dikkat edilmeyecek kadar düşük bir performans farkı olduğunu öğrendim sırf görünüş için 4K mı vereceğim yoksa biraz kısıp M.2 SSD'yi 1 TB almak yerine 2 TB mı alacağım bilmiyorum açıkçası.
 
Şu an herkesin önerisini dikkate alarak bir şeyler daha bakıyorum ve 40 serisi kartlar hakkında açıkçası hiçbir fikrim yok bir sürü farklı marka mevcut bu yüzden ekran kartı konusunda epey zorlanacağım gibi duruyor.



Görünüş açısından ben de çok tedirginim bir yandan da kaliteli bir fan ile sıvı soğutmanın dikkat edilmeyecek kadar düşük bir performans farkı olduğunu öğrendim sırf görünüş için 4K mı vereceğim yoksa biraz kısıp M.2 SSD'yi 1 TB almak yerine 2 TB mı alacağım bilmiyorum açıkçası.

Harcadığın miktar çok çok uçuk fakat kriterlerin öyle kötü ki hocam okudukça şaşırıyorum. Şu masa sandalye ve beyaz sevdasından vazgeçerseniz Top-End Class bir sistem toplayacağız.

40XX Serisi adından anlayacağınız gibi son çıkan NVidia GPU serisi. Aradaki farkı anlaman için şöyle bir örnek vereyim; 4070Ti, 3090'dan ortalama %15 daha performanslı çalışıyor.

Mesela anakartı Prime seçmişsiniz. Prime en ucuz serisi ASUS'un. Anakart için ROG ya da Aorus gibi Top-End class modelleri alın.

Yani sizdeki bütçeyle deneysel bir EKWB sistem bile kurulur, benchmarkta rekor kırılır. Sabırsız olmayın, acele etmeden tartışarak en iyi sistemi öğrenip araştırarak alın.
 
Harcadığın miktar çok çok uçuk fakat kriterlerin öyle kötü ki hocam okudukça şaşırıyorum. Şu masa sandalye ve beyaz sevdasından vazgeçerseniz top-end class bir sistem toplayacağız.

40xx serisi adından anlayacağınız gibi son çıkan NVIDIA GPU serisi. Aradaki farkı anlaman için şöyle bir örnek vereyim; 4070 Ti, 3090'dan ortalama %15 daha performanslı çalışıyor.

Mesela anakartı Prime seçmişsiniz. Prime en ucuz serisi ASUS'un. Anakart için ROG'ya da Aorus gibi top-end class modelleri alın.

Yani sizdeki bütçeyle deneysel bir ekwb sistem bile kurulur, benchmarkta rekor kırılır. Sabırsız olmayın, acele etmeden tartışarak en iyi sistemi öğrenip araştırarak alın.

Yazdığınız her şey aşırı süper ama benden imkansız bir şey istediniz masa sandalye ve beyaz sevdası aslında şu anki toplamaya çalıştığım sistemde siyah ve beyaz olarak ilerlemeye çalışıyorum parça bulabilmek açısından ve ekran kartlarının performansını az çok anlıyorum ama hangi markanınkini tercih edeceğimi bilemiyorum Gigabyte olsun NVIDIA olsun ASUS olsun hepsinin tabanda NVIDIA olduğunu biliyorum ama elbet farklı teknolojiler katmışlardır.
Eğer naçizane bilgilerinizi benimle de paylaşırsanız çok sevinirim azuredragon bana bu konuda çok yardımcı oldu eminim siz de ufkumu açabilirsiniz.
 
Windows 11 desteği almıyor aynı Android Apple mantığı iPhone 7 artık iOS 16 almayacak ya bu kasa da Windows 10 almaz
Kasanın işletim sistemiyle bir bağlantısı yok. Zaten 3-4 yıl sonra olacak bir şey için “Bu alınmaz.” denmesi çok saçma. O mantıkla hiçbir ürün alınmaması gerek, çünkü sürekli yenisi çıkacak.
 
Merhaba arkadaşlar, normalde forumlara pek yazmam kendim hallederim fakat bu sefer sizin de fikrinizi almak istedim.
Ben bir bilgisayar topluyorum ve bilgimin yettiği kadar parçalarını seçtim. Belli bir bütçe yok fakat aşırı pahalı bir sistem de istemiyorum.
Şu an masası sandalyesine kadar 60k civarında tutuyor ve bu sistemin bana uzun süreler boyunca yeteceğini düşündüm.
Eğer yanlış bir seçim yaptıysam destek olup beni düzeltmenizi isterim.
Güç kaynağı konusunda birazcık endişelerim var açıkçası 650W yeter mi Bronze sertifika mı olması lazım Gold mu diye bayağı bir arada kaldım.
Pahalı bir sistem topladığımın farkındayım fakat elimden geldiğince işlemci ekran kartı ve RAM'ler gibi bir daha değiştirmeyeceğim parçalara yüksek paralar ödemek istiyorum.
Toplayacağım sistem hakkında tüm öneri ve eleştirilere açığım şimdiden her şey için teşekkürler. <3

Koltuk: XPrime Titan Kumaş Oyuncu Koltuğu : Amazon.com.tr: Ev ve Yaşam

Masa: Ntconcept Pera Açık Ceviz Masif Ağaç Çalışma Masası (d75cm-boy200cm-h76cm) : Amazon.com.tr: Ev ve Yaşam

Kasa: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0B7SD8VJ2/ref=ox_sc_saved_image_3?smid=A3O5TP4R0OZYXZ&psc=1

Güç kaynağı: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08H5VNQTH/ref=ox_sc_saved_image_6?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1

Anakart: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0BH95V2XZ/ref=ox_sc_saved_image_2?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1

İşlemci: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0BG67ZG5R/ref=ox_sc_saved_image_2?smid=A15SSGM7N6CCA&psc=1

İşlemci fanı: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B00L7UZMAK/ref=ox_sc_saved_image_8?smid=A38F5RZ72I2JQ&psc=1

RAM: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0B62YRGSJ/ref=ox_sc_saved_image_5?smid=A3O5TP4R0OZYXZ&psc=1

Ekran kartı: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B096Y14NYS/ref=ox_sc_saved_image_4?smid=AWTNXYKI47LWC&psc=1

SATA SSD: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B072R78B6Q/ref=ox_sc_saved_image_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1
(SATA SSD'yi M.2'den daha önce alıp Windows'u kurmayı planlıyorum M.2 SSD de ise Windows harici her şeyi kullanmak istiyorum bir problem yaratır mı sizce?)

M.2 SSD: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B09J14CJ89/ref=ox_sc_saved_image_9?smid=A3I81DMCBSW6TA&psc=1

İşletim sistemi: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0BMM4CHRR/ref=ox_sc_saved_image_1?smid=A1W1A54GZC1UNN&psc=1

Klavye: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0866GFHLT/ref=ox_sc_saved_image_1?smid=A1OW3RL74VVYFN&psc=1
(Nedense bu klavyeye ayrı bir bayılıyorum eğer beyaz bir klavye öneriniz olursa çok mutlu olurum çünkü Gaming statüsünde pek kaliteli beyaz klavye bulamadım.)

Mouse: Mouse için bir link bırakamayacağım maalesef çünkü doğru düzgün hiçbir yerde bulamadığım tek şey bu oldu.
(Cooler Master MM712: Bu mouseı seçme nedenim Technopat YouTube kanalı o kadar güzel anlatmış ki bu kadar iyi bir fareyi neden ben almıyorum dedim.)

Son olarak yukarıda belirtmemişim ama sistemimi beyaz renk ağırlıklı toplamak istiyorum benim görüşümce daha zarif gözüktüğü için.
Bu yüzden çok fazla karar değiştirmek zorunda kaldım. Çok beğendiğim parçalar oldu fakat 300 dolarlık anakartı Türkiye'de 16.000 gibi bir fiyata satıyorlar.
İşin komik yanı kart DDR5 bile değil çok beğenmeme rağmen işime yaramayacak bir karta o kadar para veremem maalesef.
Eğer daha önceden beyaz sistem toplamış ya da topalamak isteyenleriniz varsa önerilerinizi almayı çok isterim tekrardan her şey için teşekkürler.

Merak edenler için çok beğendiğim ama vazgeçmek zorunda kaldığım anakart: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B09ZNN4GP4/ref=ox_sc_saved_image_1?smid=AJMY5E7ZD5BYZ&psc=1
(Görünüşüne aldanmayın eğer çok satın almak isterseniz iyice incelemenizi öneririm özellikleri bana pek iç açıcı gelmedi.)

Sisteminin ana problemi alabileceğin en yüksek model işlemciyi alıp, yanına giriş seviyesi ekran kartı almak. Genellikle işlemciden beklediğimiz görev ekran kartını beslemesidir. Bu yüzden bütçenin daha büyük kısmını ekran kartına ayırıp, yanına o ekran kartını besleyebilecek bir işlemci alsan yeterli olacaktır. işlemciyi i5 13600k ya çekip, ekran kartını 4070 ti veya 4080 alabilirsin. i9 u 3060 ile kullanmak, Ferrari'ye Tofaş motoru takmaya benziyor.
 
Arkadaşlar merhaba 1 2 hafta öncesine kadar beyaz renk temalı bilgisayar toplama başlığıyla bu konuyu oluşturmuştum bana birkaç hatamı fark ettirdiler toplayacağım sistem hakkında ben de vaktim yettiğince biraz bakınarak ve mecburi olarak bütçeyi biraz yükselterek böyle bir bilgisayar almaya karar verdim sizden birkaç konuda yardım isteyeceğim çünkü bu işler şakaya gelmiyor ve ben bir daha sistem toplamak istemiyorum. Öncelikle böyle bir sistemin beni minimum 10 yıl idare etmesini istiyorum ve performans açısından ekran kartından şüphe duymuyorum fakat işlemci i9 mu i5 mi almalıyım bilemiyorum eğer aşırı büyük fark yaratacak seni 150 FPS yukarı taşıyacak diyorsanız i9 almayı düşünebilirim ve bu sistemde overclock yapmak zorunda kalır mıyım? Sıvı soğutma tercih etmeli miyim? Ayrıca RAM'ler konusunda görünüşleri gerçekten hiç içime sinmiyor fakat piyasada başka DDR5 beyaz ve 6000MHz RAM bulamadım ben mi göremedim yoksa gerçekten yok mu bilemiyorum eğer bir öneriniz olursa çok sevinirim. Son olarak bu sistemi yavaş yavaş toplayacağım biliyorsunuz RDR2'nin 1000 TL üzerine çıktığı bir dönemde bilgisayar toplamak hiç kolay değil bu yüzden sistemin en pahalı parçasını en sona atıp ekran kartsız bir şekilde bu sistemi kullanmak istiyorum herhangi bir sorun ile karşılaşır mıyım FPS sorunu olsun ya da bilgisayar arızası olsun böyle bir şey olacağını düşünmüyorum ama yine de sizin fikrinizi almak isterim. Bu sistemi ekran kartsız aylarca kullanabilir miyim? İlginiz için şimdiden sonsuz teşekkür ederim.

Koltuk: https://www.akakce.com/oyuncu-koltugu/en-ucuz-xprime-titan-kumas-fiyati,1140239078.html

Masa: https://www.ikea.com.tr/urun/lagkapten-alex-venge-beyaz-200x60-cm-calisma-masasi-29417687

Kasa: https://www.akakce.com/bilgisayar-k...d-tower-pc-oyun-kasasi-fiyati,1744542244.html

Güç kaynağı: https://www.akakce.com/power-supply...te-cp-9020232-eu-850-w-fiyati,1369703305.html

Anakart: ASUS Prime Z690-P D5 Intel LGA1700 DDR5 ATX anakart fiyatları, özellikleri ve yorumları | en ucuzu Akakçe.

İşlemci: Intel https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-intel-i5-13600k-on-dort-cekirdek-3-5-ghz-fiyati,65766.html

(Böyle bir sistemde overclock yapmam gerekir mi? Eğer gerekiyorsa fanlı soğutma yerine sıvı bir işlemci soğutucusu tercih edeceğim.)

İşlemci soğutucusu: https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-noctua-nh-d15-cpu-sogutucu-fiyati,7336325.html

RAM: https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl32-kf560c32rsak2-32-fiyati,2109055830.html
(Bu RAM'in görünüşü hiç içime sinmedi sanırım 6000MHz hızında beyaza bu kadar yakın başka bir RAM yok ya da ben bulamadım eğer öneriniz varsa çok sevinirim.)

M.2 SSD: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...cw-m-2-pci-express-4-0-fiyati,1523545302.html (hangisi en kalitelisi bilmiyorum ama okuma ve yazma hızı en yuksek samsungdaydı. Ayrica bu ürünün kendi soğutmasını çıkartabiliyor muyum anakartın M.2 yuvasına sığabilmesi için?)

Ekran kartı: https://www.akakce.com/ekran-karti/...2g-192-bit-gddr6x-12-gb-fiyati,228139057.html
(Ekran kartı konusunda çok fazla marka ve seçenek vardı hangisini tercih etmem gerektiğini bilmiyorum o yüzden bir öneriniz varsa açığım.)

@AzureDragon merhaba sizi etiketleyebileceğimi söylemiştiniz eğer bu konuda da yardımcı olursanız minnettar kalırım.
 
Arkadaşlar merhaba 1 2 hafta öncesine kadar beyaz renk temalı bilgisayar toplama başlığıyla bu konuyu oluşturmuştum bana birkaç hatamı fark ettirdiler toplayacağım sistem hakkında ben de vaktim yettiğince biraz bakınarak ve mecburi olarak bütçeyi biraz yükselterek böyle bir bilgisayar almaya karar verdim sizden birkaç konuda yardım isteyeceğim çünkü bu işler şakaya gelmiyor ve ben bir daha sistem toplamak istemiyorum. Öncelikle böyle bir sistemin beni minimum 10 yıl idare etmesini istiyorum ve performans açısından ekran kartından şüphe duymuyorum fakat işlemci i9 mu i5 mi almalıyım bilemiyorum eğer aşırı büyük fark yaratacak seni 150 FPS yukarı taşıyacak diyorsanız i9 almayı düşünebilirim ve bu sistemde overclock yapmak zorunda kalır mıyım? Sıvı soğutma tercih etmeli miyim? Ayrıca RAM'ler konusunda görünüşleri gerçekten hiç içime sinmiyor fakat piyasada başka DDR5 beyaz ve 6000MHz RAM bulamadım ben mi göremedim yoksa gerçekten yok mu bilemiyorum eğer bir öneriniz olursa çok sevinirim. Son olarak bu sistemi yavaş yavaş toplayacağım biliyorsunuz RDR2'nin 1000 TL üzerine çıktığı bir dönemde bilgisayar toplamak hiç kolay değil bu yüzden sistemin en pahalı parçasını en sona atıp ekran kartsız bir şekilde bu sistemi kullanmak istiyorum herhangi bir sorun ile karşılaşır mıyım FPS sorunu olsun ya da bilgisayar arızası olsun böyle bir şey olacağını düşünmüyorum ama yine de sizin fikrinizi almak isterim. Bu sistemi ekran kartsız aylarca kullanabilir miyim? İlginiz için şimdiden sonsuz teşekkür ederim.

Koltuk: https://www.akakce.com/oyuncu-koltugu/en-ucuz-xprime-titan-kumas-fiyati,1140239078.html

Masa: https://www.ikea.com.tr/urun/lagkapten-alex-venge-beyaz-200x60-cm-calisma-masasi-29417687

Kasa: https://www.akakce.com/bilgisayar-k...d-tower-pc-oyun-kasasi-fiyati,1744542244.html

Güç kaynağı: https://www.akakce.com/power-supply...te-cp-9020232-eu-850-w-fiyati,1369703305.html

Anakart: ASUS Prime Z690-P D5 Intel LGA1700 DDR5 ATX anakart fiyatları, özellikleri ve yorumları | en ucuzu Akakçe.

İşlemci: Intel https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-intel-i5-13600k-on-dort-cekirdek-3-5-ghz-fiyati,65766.html

(Böyle bir sistemde overclock yapmam gerekir mi? Eğer gerekiyorsa fanlı soğutma yerine sıvı bir işlemci soğutucusu tercih edeceğim.)

İşlemci soğutucusu: https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-noctua-nh-d15-cpu-sogutucu-fiyati,7336325.html

RAM: https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl32-kf560c32rsak2-32-fiyati,2109055830.html
(Bu RAM'in görünüşü hiç içime sinmedi sanırım 6000MHz hızında beyaza bu kadar yakın başka bir RAM yok ya da ben bulamadım eğer öneriniz varsa çok sevinirim.)

M.2 SSD: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...cw-m-2-pci-express-4-0-fiyati,1523545302.html (hangisi en kalitelisi bilmiyorum ama okuma ve yazma hızı en yuksek samsungdaydı. Ayrica bu ürünün kendi soğutmasını çıkartabiliyor muyum anakartın M.2 yuvasına sığabilmesi için?)

Ekran kartı: https://www.akakce.com/ekran-karti/...2g-192-bit-gddr6x-12-gb-fiyati,228139057.html
(Ekran kartı konusunda çok fazla marka ve seçenek vardı hangisini tercih etmem gerektiğini bilmiyorum o yüzden bir öneriniz varsa açığım.)

@AzureDragon merhaba sizi etiketleyebileceğimi söylemiştiniz eğer bu konuda da yardımcı olursanız minnettar kalırım.
Kasa ve güç kaynağı linkleri çalışmıyor. Bu yüzden bir yorum yapamayacağım.
İşlemci konusunda i5 ile i9 arasında RTX 4090 ile yapılan 1080p oyun testlerinde %10 kadar fark var. Ama siz 4070ti ile kullanacağınız için çoğu oyunda fps farkı olmaz bile. Monitör çözünürlüğünü bilmiyorum ama 4070ti'nin hakkı 2K'dır.
Overclock ile birkaç fps arttırabilirsiniz ama güç tüketimi ve ısı değerleri ciddi oranda artacaktır. Bu durumda 360-420mm sıvı soğutma kullanmak daha mantıklı olur ama OC günümüzde verimsiz ve getirisi az olan bir işlem haline geldi. Bu kadar maliyete değdiğini düşünmüyorum. Aldığınız soğutucu, o işlemciyi rahatlıkla soğuk tutabilir.
SSD konusunda aynı kalitede olup daha yüksek hız sunabilen KC3000 daha ucuza bulunabiliyor.
RAM konusunda beyaz renkli DDR5 model sayısı çok az. Benzer hız ve gecikme değerleri olan Corsair Dominator var ama o da 9000 lira...
Ekran kartı konusunda renk farketmez diyorsanız çok daha ucuza bunları alabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı