Beyin göçü yapmak vatan hainliği mi?

Beyin göçü yapmak vatan hainliği mi?

  • Evet

    Oy: 10 3,7%
  • Hayır

    Oy: 236 88,1%
  • Kararsızım

    Oy: 22 8,2%

  • Oy verenlerin toplamı
    268
Asimile olmak ihanettir bence, beyin göçü değil.
 
Sen gel yıllarca okul oku ne bileyim doktora falan yap sırf daha iyi şartlarda çalışmak için yurt dışına gittiğinde vatan haini densin çok garip. Zaten burada aynı şartlar olsa herkes gitmez.
 
Farz edelim ki olduk, onu geçte bize sıra gelene kadar kaç tane hain var bu ülkede.
 
Hemen evet hem hayır. Hayat, neticesinde insanın kendi tercihleridir.

Ancak şuna inanırım, bu topraklarda büyüyüp, yetişip, ekmeğini yeyip, gelişip de yurt dışına gittikten sonra dönüp, doğup büyüdüğü ülkeye bakmazsa bir insan, işleri yolunda gitmez ve yaptığı işten de hayır gelmez.

Neticede ülkene bir şeyler katmak önemli olan. Bir dikili taşının olması, bir eser, bir kitap, bir teknoloji ya da yetiştirdiğin öğrenciler, bireyler...

Ülkemizin her bireye adil davranmadığını unutmamak gerek insanları bu konuda yargılarken. Söylenecek çok şey var ama söylemeye dilim varmıyor bazen. Her şeyi unutup sadece vergi ve gelir adaletsizlikleri konusuna girsem 50 sayfa yazarım buraya sanırım. Liyakat konusuna girmeye ise cesaret bile edemiyorum.
 
Türkiye'de doğmuş olman, burada ölene kadar yaşayacağın anlamına gelmiyor. Seni mutlu edecek ve kendini rahat hissedeceğin, kafana en uygun yer neresi ise oraya gitmekte özgürsün. Yani işin özü hainlikle falan ilgisi yok.
 
Vatanın vatandaşa hainlik yapması peki? Bir de bu açıdan bak bakalım.
 
Alakası yok. Senin hizmet edip doğru hizmet aldığın yer senin vatanındır.
 

Geri
Yukarı