Beyin göçü yapmak vatan hainliği mi?

Beyin göçü yapmak vatan hainliği mi?

  • Evet

    Oy: 10 3,7%
  • Hayır

    Oy: 236 88,1%
  • Kararsızım

    Oy: 22 8,2%

  • Oy verenlerin toplamı
    268
Beyin göçü ne? Yetiştirilmesi için büyük kaynak gerektiren veya yetiştiği halde ilgisizlik ve olanaksızlık nedeniyle bilim insanı, hekim, mühendis gibi vasıflı insan gücünün daha gelişmiş bir ülkeye göç etmesi. Soruya gelirsem, hayır hocam. Beyin Göçü vatan hainliği değil.
 
Ne alakası var ya . Adama soruyolar bu yağmur nasıl yağdı diye , adam yağmur duasıyla diyo , muhabir meteoroloji zaten açıklamıştı diyo , muhabire ya gardaşım sendemi fetöcüsün diyo :D . Şimdi bu kadar cahil insanın arasında o arkadaş rahat okuyabilirmi . Türkiyede imkanda yok . Bi ton işsiz var . Adam tabiki gider başka ülkelere .

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Sözünü ettiğim video .
 
Daha detaylı açıklarsam: Arkadaşım zaten o okuyan kişi Türkiye'den gram bile yarar, destek falan alamıyorsa kendi düşüncesidir. Ama onu beyin göçüne zorlayan suçlu mudur? Evet. Kendi kararına bağlıdır. Hiç kimse onun düşüncelerine karışamaz. Yani ben diyelim Bilgisayar Mühendisliği'nden diploma aldım ama Türkiye benim maddi manevi durumumun iyi olması için uğraşmıyorsa gider Almanya'da falan çalışırım, sonra istersem Türkiye'ye döner gelirim vs. olur biter.
 
Hayır değil. Vatan millet sakarya yapan insanlardan nefret ediyorum. Türkiye leş gibi ülke en yakın sürede terk edin.
 
Böyle bir imkanı olan kendini harcamasın. Buna ihtiyaç duymayan nadir sektörler de yok değil ülkemizde. Tamamen karamsarlık hakim değil. Elimizdekini korumamız lazım ama o çalışanın görevi değil bence.
 
Kendi ülkende yetişip başka ülkede iş yapmanın hainlik olduğunu düşünmüyorum. Açıkçası, vatanımız elbette çok güzel ama bazı yönlerden geri kalmış. Kişi yurt dışında tecrübe edinip, bir buluşunu vatanında yapabilir ve patentini kendi ülkesinde alabilir.
Ayrıca kendi ülkesinde şirket de kurabilir.
Ama eğer dışarıda yaşamak istiyorsa ona da saygı duyarım, açıkçası güzel ülkeler var. Özellikle ekonomi için.
 
Değil. Ülkende imkan yoksa ve ülken sana o imkanı sağlamıyorsa, yapacak bir şey yok. Mecburen imkanı olan yere göç edersin. Milletçilik yapmaya gerek yok kim olsa aynısını yapar. İmkanı olan şu ülkeden gider. Çoğunluğu da gitti zaten.
 

Geri
Yukarı