Beyin ve temel duyuların irtibatı

Olası sonuçlar ne peki. Evlilik anlaşması olduğu vakit, doğan çocuklar üzerinde yasal sorumluluk oluşur. Ortada bir anlaşma olmadığında muhtemel çocuk varlığında sorumluluktan kaçan bireye kim hesap sorabilecektir.
İki insanın rızasıyla yapılmış bir birleşme bu gerekli önlemleri alınır. Alınmaz ise sorumluluktan kaçan bireye kimse hesap soramaz. Sorumluluktan kaçan birey kadar diğer bireyin de suçu vardır %50 diyelim buna.

Ölçüden kast ettiğiniz nedir? Dincilerin bize karşı tartışmalarda kazanamamasının sebebi kanıt sunamayışıdır. Bilim varken kitaplardaki kanıtları olmayan saçma yazılara mı inanmamızı bekliyorsunuz? Ayrıca biz mi aynı şeyleri yoksa siz mi aynı şeyleri geveleyip duruyorsunuz burası tartışılır.
Kur'an'daki mücizeleri inkar etmek için elinizden geleni yapmışsınız, helal olsun. Siz 16 yaşındaki kıza karadelik resmi çizdiren, sonra da onu " yeni karadelik bulduq" diye yayınlayan bilim'e tapıyorsunuz ama?

Uygunsuz Üslup
Peki çocuğun suçu ne? Onun hakkını kim koruyacak?
Onun hakkını devlet koruyor zaten. Din bireysel ve toplum kaynaklıdır siz Türkiye'de doğmasanız müslüman olmayacak ve cehennemde yanacaktınız o zaman sizin suçunuz ne?
Kur'an'daki mücizeleri inkar etmek için elinizden geleni yapmışsınız, helal olsun. Siz 16 yaşındaki kıza karadelik resmi çizdiren, sonra da onu " yeni karadelik bulduq" diye yayınlayan bilim'e tapıyorsunuz ama?
Ahahahha. Bu yorumunuzu kaale alıp cevap bile vermiyorum ne kadar cahil olduğunuzu şu saçma yorum ile belli ettiniz.

Hayatında hiç bilimsel makale okumayan bir insanla bilim mi tartışacağım bir de lütfen ama.

Onun hakkını devlet koruyor zaten. Din bireysel ve toplum kaynaklıdır siz Türkiye'de doğmasanız müslüman olmayacak ve cehennemde yanacaktınız o zaman sizin suçunuz ne?

Ahahahha. Bu yorumunuzu kaale alıp cevap bile vermiyorum ne kadar cahil olduğunuzu şu saçma yorum ile belli ettiniz.

Hayatında hiç bilimsel makale okumayan bir insanla bilim mi tartışacağım bir de lütfen ama.
Yanlış anlamışsınız. Bilimsel makale okuyorum, hepsine keriz gibi inanmıyorum.

Yanlış anlamışsınız. Bilimsel makale okuyorum, hepsine keriz gibi inanmıyorum.
Ben hiç yoktan kanıtı olan bir şeye inanıyorum, Dini kitaplar gibi kanıtı olmayan insan eliyle yazılmış bir şeye keriz gibi inanmıyorum. Aramızdaki en büyük fark bu sanırsam.

Onun hakkını devlet koruyor zaten.
Kısır döngüye giriyoruz. Devlet bu korumayı nereden esinlenilen yasalar vasıtası ile yapıyor?
Din bireysel ve toplum kaynaklıdır siz Türkiye'de doğmasanız müslüman olmayacak ve cehennemde yanacaktınız o zaman sizin suçunuz ne?
Bakışınızdaki hata şurada; ben burada doğduğum ve bir şekilde doğuştan islamiyetle tanıştığım için cennete gitmeyeceğim. Ben eğer Allah ın benden istediklerine uyan bir hayat yaşamış isem cennete gideceğim ki istekleri koyan diyor ki "anlamak isteyenler için yeryüzünde nice ayetler vardır".

Ben hiç yoktan kanıtı olan bir şeye inanıyorum, Dini kitaplar gibi kanıtı olmayan insan eliyle yazılmış bir şeye keriz gibi inanmıyorum. Aramızdaki en büyük fark bu sanırsam.
Yüzyıllarca üzerine tartışılan konuyu, tek bir cümleyle kendi tarafınız haklıymış gibi konuşmanız garip.. Kur'an'daki "
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Eşeyli ve Eşeysiz üreme" konusu bence büyük delillerden biridir. İnsan eliyle yazılamayacak kitap olmasına. Neyse, inanmadığınız yaratıcının koyduğu kuralları tartışmanız bile saçma zaten.

Kısır döngüye giriyoruz. Devlet bu korumayı nereden esinlenilen yasalar vasıtası ile yapıyor?

Bakışınızdaki hata şurada; ben burada doğduğum ve bir şekilde doğuştan islamiyetle tanıştığım için cennete gitmeyeceğim. Ben eğer Allah ın benden istediklerine uyan bir hayat yaşamış isem cennete gideceğim ki istekleri koyan diyor ki "anlamak isteyenler için yeryüzünde nice ayetler vardır".
İslama inanan eninde sonunda cennete gidecekken inanmayan veya farklı dinlere mensup olanlar asla gidemeyecek. Bu konuları milyar kez tartıştık tekrar tartışmanın gereği yok. Ayrıca konuyu sadece evlilik dışı olayıyla sınırlayan sizsiniz. Evli olduğu halde çocuğunu sokağa atanlar var yani inanmayanlar dünyanın en zalim insanları inanlar 4/4'lük insan gibi lanse etmenizden çok sıkıldım.
Yüzyıllarca üzerine tartışılan konuyu, tek bir cümleyle kendi tarafınız haklıymış gibi konuşmanız garip.. Kur'an'daki "
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Eşeyli ve Eşeysiz üreme" konusu bence büyük delillerden biridir. İnsan eliyle yazılamayacak kitap olmasına. Neyse, inanmadığınız yaratıcının koyduğu kuralları tartışmanız bile saçma zaten.

İslam yanlısı bir kanalın videoları atıldı bile. Bu konu hakkında fikriniz varsa bana yazın yoksa video atıp durmayın.
Kuran bu kadar kesin bilgiler içerseydi topraktan, çamurdan, aşılanmış yumurtadan, meniden insani yarattik diye tabirler kullanmazdi. Bu tabirler en eski kutsal kitap olan Tevrat'ta da var.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı