Beyin ve temel duyuların irtibatı

İslama inanan eninde sonunda cennete gidecekken inanmayan veya farklı dinlere mensup olanlar asla gidemeyecek. Bu konuları milyar kez tartıştık tekrar tartışmanın gereği yok. Ayrıca konuyu sadece evlilik dışı olayıyla sınırlayan sizsiniz. Evli olduğu halde çocuğunu sokağa atanlar var yani inanmayanlar dünyanın en zalim insanları inanlar 4/4'lük insan gibi lanse etmenizden çok sıkıldım.
Okumadan, anlamadan bodoslama aynı şeyleri niye tekrar tekrar yazıyorsunuz. Ben size, kendimden emin değilim diyorum. Siz, inananları 4/4 lük insan gibi lanse etmenizden sıkıldım diyorsunuz. Ayrıca islama inanan; insanın islam dediğine inanan değil, Allah ın islam dediğini uygulayan. Kimle tartıştıysanız gidin onlarla tartışın da benim onlarla bir irtibatım yok sanırım.

İslam yanlısı bir kanalın videoları atıldı bile. Bu konu hakkında fikriniz varsa bana yazın yoksa video atıp durmayın.
İnsan eliyle yazılmış dediniz. Yazılmadığının kanıtını attım ki daha iyi tartışabilelim diye. Ha direkt olarak bunu izlediğinizde " aa eliyle yazılan bir kitap değilmiş. " demiyorsunuz. Gene de bizim bu kadar basit bir şekilde Müslüman olmadığımızı ufakta olsa bi' anlayın istedim. Hemen böyle saçma yorumlar yapmayın.
İslama inanan eninde sonunda cennete gidecekken inanmayan veya farklı dinlere mensup olanlar asla gidemeyecek. Bu konuları milyar kez tartıştık tekrar tartışmanın gereği yok. Ayrıca konuyu sadece evlilik dışı olayıyla sınırlayan sizsiniz. Evli olduğu halde çocuğunu sokağa atanlar var yani inanmayanlar dünyanın en zalim insanları inanlar 4/4'lük insan gibi lanse etmenizden çok sıkıldım.
Farklı dinlere mensup olanlar beni ilgilendirmiyor. Biz Arap'ta değiliz. Müslümanların dinini kötü yaşaması hakkında gelen tüm eleştirilere katılıyorum, zira ben de yukarıda yazmış olduğum yazının bir kısmında bu kesime laf atmıştım.
Okumadan, anlamadan bodoslama aynı şeyleri niye tekrar tekrar yazıyorsunuz. Ben size, kendimden emin değilim diyorum. Siz, inananları 4/4 lük insan gibi lanse etmenizden sıkıldım diyorsunuz. Ayrıca islama inanan; insanın islam dediğine inanan değil, Allah ın islam dediğini uygulayan. Kimle tartıştıysanız gidin onlarla tartışın da benim onlarla bir irtibatım yok sanırım.
Ben zaten arkadaşın dediğini yazdım ki... Müslümanlar dinini çok apt*lca yaşıyor. Siz gidip daha 5Vakit namazını bile kılmayan Müslümanlarla tartışırsanız, tabii ki soğursunuz. Ben size Müslümanlığa çekmek değil, önyargınızı kırmak istiyorum. Bu kadar basit şekilde İnsan eliyle yazılmış demek falan ne bileyim..
Siz gidip daha 5Vakit namazını bile kılmayan Müslümanlarla tartışırsanız,
Zaten adam kendi anlayamamış, size nasıl anlatsın İslam'ı.

Evrim'in ya da bir başka kanıtlanmış olgu'nun, dinimize karşı gelmediği. Ben bu Evrime'de inanmıyorum. Fakat inanan Müslümanlar'da bir sıkıntı yok.
Evrim'deki yaratılış ile dinlerin uydurduğu yaratılış arasında net fark var. İkisi bu noktada birbirinden ayrılıyor, evrim dinleri çürütmüyor demek gerçekleri inkar etmek demektir. Kutsal kitaplarda yazan bir olguyu sonradan değiştirme imkanın yoktur, ne yazıyorsa odur o şekilde kabul etmek zorundasın.

Demek kurandaki tüm bilgiler gerçek ve kuran bilimi öğütlüyor öyle mi? Hade bakalim bel ve kaburga arasinda meninin çıkması ne alaka söyle bakalim? Tüm canlilar ölümü tadacaktır diyor halbuki ahtapot ve deniz anasinin bir türü ölümsüz olan canlilar dış müdahale olmadıkça asla ölmeyen canlilar. Bakteriler, virüsler, yassi solucanlarda ölümsüz canlilar.

Her canlıyı çift çift yarattik diyor Kuran, bu da yanlış bir bilgidir mantarlar, sporlar, protistalar, arkelerin cinsiyeti yoktur. Kırbaç kuyruklu çöl kertenkelesi, boa yilanlari da eşeysiz ürer bunlarda cinsiyetsiz canlilar. Doğada çift cinsiyetli canlılarda var.

Dünyayı 2 günde, evrenin geriye kalanini 4 günde yarattik der bu da başlı başına büyük bir yanlış bilgidir.

Buna benzer yanlışlarla dolu bir sürü ayet var.

Bilime tapan ama din düşmanına da aynı şekilde yobaz diyoruz çünkü tamamen tıpatıp aynı kafa. Nerede hangi konuda olursa olsun aynı şeyleri söylemeye devam ederler ve tartışmalarda senin kazanman olanaksızdır çünkü dediğim gibi bilim yobazıdırlar.
Bilim bir din değil tapalım.

21. yüzyılın bilgisiz insanları okuma yazma bilmeyenler değil; okumayanlar, öğrendikleri yanlış bilgileri değiştiremeyenler ve yeniden öğrenmeyenler olacaktır.

En iyi niyetlerle yola çıksak bile, bulduğumuz şeyin doğru olduğundan nasıl emin olabiliriz? Bütün bu karışık duygularımız arasında, doğruyu kestirecek kıstas ne olacak? İşimiz rast gidip sonunda gerçeği bulsak bile onu iyiye kullanmasını bilecek miyiz? İşte işin en güç tarafı budur?"
Deney ve gözlem yoluyla. Gerçekler sabittir, değişmez. Doğrular kişiden kişiye göre değişir.

Son düzenleyen: Moderatör:
işlemcinin veriyi işlemesine yarayan makine dilinin (assembly) insandaki karşılığı nedir? Beyin, aldığı sinyalleri neye göre yorumlar? Bu yorumlama şekli nasıl öğrenilmiş, oluşturmuştur?
Sinyallerin doğru iletimi olayı tamamen beyindeki nöron demetleri sayesinde. Yani hangi sinyalin ne tarafa yönlendirileceğini bunlar sağlıyor ve taşıyor.

Yorumlama işi ise tamamen hayat tecrübesi. Annen sana bebekken "bu sıcak, bu soğuk" diye öğrettiği için senin beyninde oluşturulan "Yeni klasör" adını "Isı, sıcak, soğuk" olarak düzenliyorsun. Aynı şekilde annen sana "bak bu kırmızı" dediği için yine senin beynindeki bir başka "Yeni klasör(1)" adını "Renkler" olarak düzenliyorsun:) Bu kadar bast aslında. Tarihte birisi o renge kırmızı dediği için sende de o renk kırmızı oluyor artık:)

Her canlıyı çift çift yarattik diyor Kuran, bu da yanlış bir bilgidir mantarlar, sporlar, protistalar, arkelerin cinsiyeti yoktur. Kırbaç kuyruklu çöl kertenkelesi, boa yilanlari da eşeysiz ürer bunlarda cinsiyetsiz canlilar. Doğada çift cinsiyetli canlılarda var.
" Her canlı ölümü tadacak. " Ölmeyen uzaylı formu bulduğunuzda falan da bunu düşünebilirsiniz çok basit. Bahsedilen kıyamet olduğunda yaşayabilen tek bir form bile kalmayacak. Bu yazının bi' üst kısmındaki olayı bilmiyorum. Araştırınca gelirim.
Dünyayı 2 günde, evrenin geriye kalanini 4 günde yarattik der bu da başlı başına büyük bir yanlış bilgidir.
Bilim adamlarından biri Dünya yaratılırken kronometre falan mı açmış ki bunu yanlışlayabiliyor?
Evrim'deki yaratılış ile dinlerin uydurduğu yaratılış arasında net fark var. İkisi bu noktada birbirinden ayrılıyor, evrim dinleri çürütmüyor demek gerçekleri inkar etmek demektir. Kutsal kitaplarda yazan bir olguyu sonradan değiştirme imkanın yoktur, ne yazıyorsa odur o şekilde kabul etmek zorundasın.
4.5 Milyar yıl önceki olayı konu alan evrimle, şu an bile devam eden mucizeleri çürütmek biraz zor hocam. Benim dediğim, 4.5 milyar yıl önce nasıl yaratıldığımız. Onda da evrim varsa, vardır. Yoksa da, yoktur. Olgu'yu değiştirme hakkında; Düz Dünya örneğim hala geçerli. Zamanında değiştirilmiş. Peygamber efendimiz de Geoit olduğu şeklinde bildirdi. (Hadis'in kaynağı sağlam olduğu için bu kadar rahat konuşuyorum.) Evrim'e zaten inanmıyorum, inananlarda sıkıntı yok diyorum. Çünkü; Evrime inanmak, Ateistliğe inanmak değil. Evrim kendi çapındaki algıları değiştirebilir. (4.5 Milyar yıl önce nasıl yaratıldığımız vs.) Kur'andaki anlatılan yaratılış metodu, evrime çok benziyor zaten. Uydurma diyorsunuz. Gerçi hangi din için söylediniz bilmiyorum ama konumuz Müslümanlık olduğu için böyle düşündüm.

Tarık Suresi (5-7) ben değil bence siz okumamışsınız bu kitabı.
"Teraib" kimi yerde kaburga diye çevrilmiştir lakin leğen kemiği diye çevrimler de mevcuttur ve kelime kadın anatomisi ile ilgilidir. Yani yumurta ve sperm anlatılmaktadır.
Okumaktan kasıt, tek bir kaynaktan kendine yatkın olan ile yetinmemek, mümkün olan bütün imkanlar ile anlayışı geliştirmektir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı