Beyin ve temel duyuların irtibatı

Algıdaki kısırlığa bakar mısın? Evrim var olduğu için dinin olması mümkün değil ve ilahi temelli çıkarımların tamamı sadece evrim var diye çöpe atılabilir. Hobbes, Niçe ve takip edenleri sayesinde de bencillik matah bir hale büründürülüp, insanın mutlak doğası haline getirilerek nefsine tapan bünyelerin ve sözde medeni/aydın ama avcı/toplayıcı atalarının sosyal tepkilerini tekrarlayan güruhların yaşantısı normalleştirilir. Bunun neticesinde basit ihtiyaçlar için kaynaklar fütursuzca israf edilir. Bunda da hiç bir beis ve hesap sorabilecek hiç bir makam yoktur, çünkü insan kendinin ilahı haline gelmiş ve vicdanı da körleşmiştir. Kendi hali yerindedir ve önemli olan da kendi halidir. Tabi ya "İnsan insanın kurdudur" değil mi? Nasıl oluyor da hep unutuyorum.

Algıdaki kısırlığa bakar mısın? Evrim var olduğu için dinin olması mümkün değil ve ilahi temelli çıkarımların tamamı sadece evrim var diye çöpe atılabilir. Hobbes, Niçe ve takip edenleri sayesinde de bencillik matah bir hale büründürülüp, insanın mutlak doğası haline getirilerek nefsine tapan bünyelerin ve sözde medeni/aydın ama avcı/toplayıcı atalarının sosyal tepkilerini tekrarlayan güruhların yaşantısı normalleştirilir. Bunun neticesinde basit ihtiyaçlar için kaynaklar fütursuzca israf edilir. Bunda da hiç bir beis ve hesap sorabilecek hiç bir makam yoktur, çünkü insan kendinin ilahı haline gelmiş ve vicdanı da körleşmiştir. Kendi hali yerindedir ve önemli olan da kendi halidir. Tabi ya "İnsan insanın kurdudur" değil mi? Nasıl oluyor da hep unutuyorum.
Bilim ve felsefe konularını ateizm'e emanet edersek, "elhamdulillahi rabbilalemin" kelimesini hakkıyla söyleyememiş oluruz. Konuyu biraz değiştirdik, kusura bakmayın. İyi forumlar herkese.

Algıdaki kısırlığa bakar mısın? Evrim var olduğu için dinin olması mümkün değil ve ilahi temelli çıkarımların tamamı sadece evrim var diye çöpe atılabilir.
Algıda kısırlıktan bahsediyorsan kendine sorman gerek bunu. Evrimi bilen birinin mümkünatı yoktur dinlere inanması. Bunu inkar eden biri ne evrimden bir haberdir ne de kutsal kitaplardan. Boşuna kendinizi kandırıp durmayın, o kadar bağnaz düşüncelere sahipsiniz ki sizi ön yargılarınızdan kurtarmak mümkün değil. Boşuna Einstein ön yargıları kırmak, atomu parçalamaktan daha zor dememiş. Daha da uzatmanın anlamı yok iyi geceler.

o kadar bağnaz düşüncelere sahipsiniz ki sizi ön yargılarınızdan kurtarmak mümkün değil.
Onu öyle anlayamazsın. Eskilerin dediğine uymak zorundasın diyen birinin bunu demesi kendi halinden ne kadar bihaber olduğunu gösterir. Misal ben size; "Hani rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Biz seni eksiksiz bilirken ve durmadan övgü ile tenzih ederken orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birini mi yaratacaksın?” dediler. Allah “Şüphe yok ki, ben sizin bilmediklerinizi bilirim” buyurdu." Bakara 30 ayetinde neden halife diyor? Ve melekler, insanın kan dökeceğini ve fesat çıkaracağını nereden biliyordu? Desem. Hayır onu öyle diyemezsin, orayı başkaları öyle düşünmüyor dersiniz ve ben ayet büken bir bağnazımdır, çünkü her şeyi bilenin her çağ için dediği kelamlar insan tarafından bir kaç kişinin algısına teslim edilmiştir, sizin ise bakışınız her düzlemde 360 derecedir. Bildiklerinize sıkı sıkı sarılın ki kaçmasın, sağlıcakla

Son düzenleme:
Evet sen bağnazsın buna hiç şüphe yok. Eski mealleri günümüze uyarlayın sonra çıkın deyin yok valla öyle demiyor aslında başka açıklaması var onun siz kimi kandırıyorsunuz, senin karşında okumayan, araştırmayan kişiler yok her kılıf uydurmana inanalım. Kimin evrimden ve dinden bi haber olduğu apaçık ortada.

İnsan ne kadar bilirse Allah'ın o kadar bilir. İnsan bilmeyince Allah'ta bilmez. İnsan Allah'ın ta kendisidir.

O mesajı yazan Muhammed ve ekibi, öyle tepki verenler de Muhammede yakın kişiler. Muhammed kendisinden sonra meydana gelecek iktidar kavgalarını tahmin etmesi içinde kahin olmasına gerek yok. Osman, Ebubekir, Ali ve Ömer'i bilen biri. Madem Allah'ın biliyordu bunlar arasında kavga çıkacak izin vermeseydi o zaman.

Bu ayeti de git millete Allah'ın kanıtı olarak göster hade bakalım. İnandığı dini bile bu kadar sığ yorumlarla savunuyorsunuz ya pes doğrusu.

Eski mealleri günümüze uyarlayın
Siz eski meallerde kaldıysanız, o sizin eksiğiniz.
Bu ayeti de git millete Allah'ın kanıtı olarak göster hade bakalım. İnandığı dini bile bu kadar sığ yorumlarla savunuyorsunuz ya pes doğrusu.
Bu ayeti ne için sunduğumu idrak edemiyorsunuz. Algınız, var veya yok üzerine tez, antitez, sentezden bihabersiniz. Sığlıktan bahsediyorsunuz. Düşünceler 1 ve 0 lardan ibaret değildir. Siyahın, beyazın ve grinin milyonlarca tonunu barındırır. Anca bağnaz, yobaz, başka da yok. Benim bildiğim doğru ve tartışılamaz ama sen bağnazsın. Güzelmiş.

. Osman, Ebubekir, Ali ve Ömer'i bilen biri. Madem Allah'ın biliyordu bunlar arasında kavga çıkacak izin vermeseydi o zaman.
Akıllı insanın varlığından beri iktidar kavgası hep olmuştur. Bu kavganın taraflarının niyetleri ve yaptıkları nedir? Neden bunu tercih etmekteler, iktidar için Allah ne demektedir?

Tahlilini yanlış yaptığınız tarih ile dini inanç besleyenlerin hepsini bağnaz zannetmeniz; okuyup okumadığınızdan çok, neyi okumadığınızı ve neye dikkat etmediğinizi gösteriyor. Yakın tarihte; Fransız İhtilali, Rönesans, ABD de siyahların insanlığını yeniden alması gibi mevzuların fikir babaları inançlı ve bir dine mensup olduğunu beyan eden insarlardı. Evrim ya da Newton un fizik yasaları veya kara delikler hakkında sahip oldukları bilgi bu insanların bu değişime neden olmasına zerrece etki etmedi. Sadece ben biliyorum ve sen benim bildiğim şekilde bilmelisin diyen bağnazların karşısında durdular. Bilginin sömürülmesine göz yummadılar. Bağnazmış, şişkin egonuz gözünüzü kör etmiş.

Son düzenleme:
Konu beyin ve duyu iletişimi ama hala dini yönlerden konuşuyorsunuz... sadece din.
1-2 gündür ben mesaj atmıyordum fakat hala din konusu uzatılıyor, bilime sallayan insanları gördükçe de sinirlenip mesaj atma isteği geliyor içimden. Bundan sonra atmayacağım mesaj.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı