Bileğimi kırdım mı?

Hocam şişik olursa ödemden olur. Bol buz uygula krem sür ve güzelce sar ama çok sıkı sar. Kan dolaşımın olsun tabii ki :D ama sıkıca sar. Kremleyip arada buz uygula. Gece yatarkende bandajı çıkar.
 
Sağlık ocağı krem sürüp bandajladı dönüyor ama ağrıyor buz koyarsam bandaj ıslanmaz mı?
Yani çıkarabilirsiniz belki daha bugün olduğundan dolayı 1-2 gün sonra bandajı çıkarabilirsiniz ıslansa çok bir şey olmaz kurur zaten ama soğukluğu çok hissedemezsiniz. Evde kreminiz varsa ve bilek sabitleyiciniz varsa kombinasyon edin ikisini.
 
Ben basket oynarken ters ayağımın üstüne düştüğüm için yere kapaklandım. Düşmeyeyim diye elimi de arkama doğru uzattım, düşünce de bileğimin üstüne düştüm. Elimi bir gün hareket ettiremiyordum hiç. Sonra acile falan gittik bir şeyin yok diyip saldılar nedense. Ağrısı maksimum 3-4 güne hafiflemeye başlıyor. Baktın hiç hafiflemiyor, o zaman en kötü bir acile git göster.

Elini çok oynatmaya da çalışma, boşu boşuna acı çekersin. Oynattıkça ağrısı geçmiyor. Sabit tutmaya çalış ve evde krem varsa sür. Ben kas gevşetici krem sürmüştüm ama boşuan sürmüşüm, kasla alakalı bir sorun değildi benimki. Zedelenme veya burkulmadır zaten. Eğer zedelenme ise biraz daha geç iyileşebilir. Onun dışında maksimum kırık olabilir.
 
Dostum halısahada yakın mesafeden elime sert top gelmişti, bilegim 2 saat içerisinde şişti ve anında uyuşukluk başladı. Özel acil ve devlet ortopedi olmak üzere 2 hastaneye gittim, film ve röntgen çekildi kırık çıkık yok dendi. 2 ay sabit tuttum sabah, ögle, akşam krem derken bir de hareketsizlik sonrası bilegi açmak gerekiyor, ödemi atmak için vs. oda acılar içinde 1 ay sürdü ve olayın üstünden yaklaşık 6 ay sonra farklı bir ortopedi doktoruna gittigimde mr çekti bilegin kırılmış ve kaynamaya başlamış dedi.

Ben parmaklarımı hareket ettirebiliyordum, hareketle bilegim kötü agrıyordu.Bu olayı anlatma sebebim bazı kırıklar röntgende veya filmde görülmüyormuş. Şikayetlerin devam ederse mr çektirmeni öneririm benim gibi, aylarca acı çekmeni istemem.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı