Bileşenleri yurt dışından mı almalıyım yurt içinden mi?

Ege Dora Kulaç

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler. Yakın zamanda bir sistem toplamak istiyorum ama kafamda bazı sorular var. Bildiğiniz gibi parçaların Türkiye'deki fiyatları yurt dışına göre çok fazla, bu yüzden yurt dışından sipariş vermek bana daha mantıklı geldi.
Sizce özellikleri düşürüp Türkiye'den mi almak daha mantıklı yoksa yurt dışından sipariş vermek mi? Ve yurt dışından sipariş verilirse en güvenli neresi olabilir, gümrükte vs. herhangi bir sorun çıkar mı.
Şimdiden teşekkürler.

Amazon.com'dan sipariş verecekseniz dikkatli olun. İstediğiniz urun stokta bulunuyor yazısına rağmen ellerinde olmayabiliyor. Müşteriyi çekmek stokta bulunuyor yazısı koyuyorlar. Benim başıma çok geldi ve çok zaman kaybettiriyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amazon.com Buradan alabilirsiniz. Parçaları toplu olarak değilde, teker teker sipariş ederseniz sorun çıkmaz.
Yardımınız için teşekkürer. Fakat bir tanıdığımın bana söylediğine göre belli bir fiyat üzerinde yurt dışından ürün alındığında gümrükle ilgili sorun çıkıyormuş. Gümrük için İstanbul'a çağırıp bir de üstüne gümrük ücreti alıyorlarmış bu doğru mudur?

Amazon.com da siparis vericekseniz dikkatli olun. Istediginiz urun stokta bulunuyor yazisina ragmen ellerinde olmayabiliyor. Maksat musteriyi cekmek icin stokta bulunuyor yazisi koyuyorlar. Benim basima cok geldi ve cok zaman kaybettiriyorlar.
Uyarınız için teşekkürler dikkate alacağım.

Hocam satış ürününün üzerine hediye ve 70 dolar altında bir fiyat yazarsa sıkıntı çıkmaz.

Amazonda fiyatlar gerçekten ucuz bana da gümrükte sıkıntı çıkıyor gibisinden bir şeyler söylemişlerdi.

Ürünleri Türkiye'den almanızı tavsiye ediyorum. Zaten gümrük vergileri ile hemen hemen aynı fiyata geliyor ancak ürünler garanti kapsamına girmiyor. Ekran kartınızı Eu.Evga'dan alabilirsiniz. Hem global garantisi var hemde vergiler dahil 200 lira gibi bir farkı var Türkiye'deki satış fiyati ile arasında.

Sanırım yorum yapanların hiçbiri Amazondan alışveriş yapmamış. Amazondan ürün alırken senden gümrük vergisini de alıyorlar. Senin gumrukle işin olmuyor. Ama bu aralar almani tavsiye etmem. Gümrük vergisi, dolar kuru ,kargo falan yine aynı fiyata geliyor hatta bazı şeyler daha pahalıya geliyor. Bence Türkiye den almaya çalış.

Ben aksine Amazon'dan çok sipariş verdim ve hala sipariş vermekteyim. Yalnız benim gümrükle işim olmuyor. Çünkü Fransa'da yaşıyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı