Çözüldü Bilgisayar 2.HDD'yi ve M.2 SSD'yi görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bilgisayarda bir adet M.2 SSD bir 2 adet de HDD bulunuyor. Ama PC sadece eski HDD'yi görüyor M.2 ve bilgilerimi aktarmak istediğim yeni HDD'yi görmüyor.
20200401_175647.jpg

Çözüm
GPT yapın, sonrasında ayrılmamış siyah alana tıklayıp yeni basit birim oluştur deyip sürücüyü oluşturun.
BIOS'da görünüyor mu?

Sadece M.2 gözüktü ayrıca Windows işlemciniz bu sisteme uygun değil dedi. Aslında eski HDD'nin içindekileri temizleyip Windows'u yeni M.2'ye atacaktım sonra eskisini çıkaracaktım da Windows öyle bir şey deyince M.2'ye W10 nasıl atabilirim? Tabi önce görmesi lazım o ayrı mevzu.

Bilgisayar Yönetimi -> Disk Yönetimi.

15857601335334771648799818717045.jpg

Burada da sadece eskisi var.

Son düzenleme:
Hocam M.2 SATA SSD'ler 2 veya 3 SATA veri yolunu kullanır. Yani M.2 SATA bağlandığı zaman bu portlar devre dışı kalır. Anakartın kullanım kılavuzunda hangileri olduğu yazar. HDD'lerini M.2 portunun kullanmadığı SATA portlarina takarsan sorunun çözülür.

Hocam M.2 SATA SSD'ler 2 veya 3 SATA veri yolunu kullanır. Yani M.2 SATA bağlandığı zaman bu portlar devre dışı kalır. Anakartın kullanım kılavuzunda hangileri olduğu yazar. HDD'lerini M.2 portunun kullanmadığı SATA portlarina takarsan sorunun çözülür.

Nasıl yani anlayamadım 1 tane M.2 yuvam var 6 tane de HDD giriş yuvam.

Anladım sağ ol şimdi çıkarmayı deniyorum.

Bilgisayar Yönetimi -> Disk Yönetimi.

BIOS'da görünüyor mu?

Arkadaşın dediği gibi değiştirdim ama durum halen böyle şimdi ne yapmam lazım?

20200401_203129.jpg

20200401_203637.jpg

Boot menü de böyle gözüküyor ama açılınca ne Adata M.2 ne de Seagate HDD gözüküyor.

Son düzenleme:
Dediğim yerden fotoğraf paylaşmayı düşünüyor musun?
Sadece M.2 gözüktü ayrıca Windows işlemciniz bu sisteme uygun değil dedi. Aslında eski HDD'nin içindekileri temizleyip Windows'u yeni M.2'ye atacaktım sonra eskisini çıkaracaktım da Windows öyle bir şey deyince M.2'ye W10 nasıl atabilirim? Tabi önce görmesi lazım o ayrı mevzu.

Eki Görüntüle 525862

Burada da sadece eskisi var.
Bu değil mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı