Bilgisayar M.2 SSD'yi görmüyor

Eğer takıp çıkarıp veya farklı slotlar üzerinde denediniz, bir yandan da biostan ssd nizi görüyor ama yine boot etmiyor ise o zaman verilere erişmek için m2 dönüştürücü alıp harici olarak verilerinizi yedekleyin yedek sonrası ssd i takıp sıfır format atın.

Aynı sorun bende de var çözebildiniz mi?
Evet anakartı servise gönderdim.Chipset te sorun varmış düzelttik dediler ama şuan kargoda daha test etmiş değilim.Bu arada benim sorunum farklıydı.Benim biosta m.2 portu hiç gözükmüyor.
Aynı sorun bende de var çözebildiniz mi?
b150 gaming m3 sadece m.2 sata destekliyormuş.İlk görüştüğüm msi teknik personelinin dediğim şey ise bi adaptör yardımıyla çalıştırabilirsiniz diye düşünüyorum.Adaptör aldım ama hala bi sonuç elde edemedim daha detaylı araştırcam çünkü anakartın bios güncellemelerinde NVMe uyumluluğu ile ilgili güncellemeler yapıldığını söylüyorlar ama 2.sefer msi teknik servise bu anakart pcı express üzerinden NVMe destekliyormu diye sorduğumda ise ne söylesem yalan diyor :) Takım uyumu 0 ya aynı fenerbahçe gibi :)

Son düzenleme:
İki M.2 slotu da PCI-e x4 3.0 arabirimini kullanıyor olarak görünüyor herhangi bir hız kaybı yaşamazsınız. Gerekirse benchmark testi yaparak kontrol edebilirsiniz.
Merhaba. B450m s2h anakartima m2 ssd aldim. Windowsu ona kurup 2 hafta kadar kullandiktan sonra bugun bilgayari acmaya kalktigimda select boot vs siyah ekran yazisini gordum. Biosa girdigimde slot bolumunde m2 takili gozukmuyor fakat boot yerinde gozukuyor. Sonra format atmayi denedim format atarken m2 mi secebiyordum fakat ssd ye atmayi sectim bilgisayarimda m2 gozuktu. Fakat biosumda hala gozukmuyor bu nasil oluyor nasil gozukur hale getirebilirim. Biosum guncel bununla ilgili yeni bir konu actim fotograflar yukledim bakmak isterseniz

Tek sürücü kullanıyorum M.2 Windows kurdum oyun yükledim oynadim daha sonra ekran gitti sonra daha açamadım M.2 görmüyor sistem 1 gün uğraştım düzelttim M.2 slotu değiştirdim vs tekrar açıldı oyun indirirken tekrar gitti anakart değişmeyi düşünüyorum 1240 GB SSD satıp M.2 aldım bir türlü rahat edemedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı