Bilgisayar acayip yavaş ve CPU kullanımı %100'de

fişek kamil

Centipat
Katılım
1 Nisan 2020
Mesajlar
15
Selam. 2 hafta önce formatlamıştım bilgisayarımı. Driver kurarken kurma işlemi bittikten sonra bilgisayarımı yeniden başlatmamı istedi, ben de başlattım. Açınca kablosuz internet Driver'i bozulmuştu (Wi-Fi yeri yoktu), telefondan son sürümü indirip kurdum. Ama sonraki gün bilgisayarı açınca baktım ki acayip yavaşlamış durumda bilgisayar. Açılırken bile zor açılıyordu. Sonra tekrar formatladım biraz düzeldi ama ekran kartı Driver'ını kurunca Wi-Fi Driver'ı bozuluyordu ve kurunca mavi ekran verip tekrar başlatıyordu bilgisayar kendisini. Açılınca kablosuz internet Driver'ı düzelmiş oluyordu ama bilgisayar acayip yavaşlamıştı. Bilinen şeyleri yaptım. Virüs taraması, hizmetlerden Microsoft hizmetleri dışındakilerin kapatılması vb. Biraz da olsa düzelmişti ama hala bariz bir yavaşlık vardı. İşlemci hiç %100'den düşmüyordu. Boştayken System, hizmet ana bilgisayarı çok kullanırken, herhangi bir uygulamayı açınca o çok kullanmaya başladı. Sonuçta hiç düşmedi ve bilgisayarımda hala yavaş ve çözüm bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim:
  • i5 8265U.
  • MX110 2 GB.
  • Intel UHD 620.
  • 4 GB DDR3 2666MHz RAM.
  • 128 GB SSD.

Bu konuyu yazdıktan sonra bilgisayar dondu ve kapatmak zorunda kaldım. Bilgisayarı açarken SSD taraması gibi bir şey yaptı. HP'nin kendi donanımlarını kontrol ettiği yazılımda testleri yaptım, hiçbir şeyde sorun da çıkmadı.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı