Bilgisayar açıkken donanımları nasıl bozulur?

Makaleler
3
Yer
Jerusalem
İstediğim şey donanımları aşırı yüke koymak ve aniden sistemi kilitleyip hasar vermek, yani kasanın içini açıp da su dökerek, sıcak hava üfleyerek bozmak falan değil. Örneğin sistem açıkken ekran kartını yakmak istiyorum.

Sebepleri ise:
  • Açık bir sistemin donanımı hasar görünce nasıl bir şey ortaya çıktığını öğrenmek istiyorum.
  • Bilgisayar çok eski ve arkadaşım depodan çıkarttı, satsak satılmaz, atsak atılmaz. Biz de bunu test edip bir video çekmek istiyoruz ayrıca hem.
  • YouTube'da bu tip içerikler pek olmadığından böyle bir yönteme başvurmak istiyoruz.
  • Ayrıca bunu yaparken şalterleri attırmak, elektriği patlatmak istemiyoruz :D.

Aklımıza sistem ne kadar eski olursa olsun miner yapmak geldi ama bu konuda bilgimiz olmadığından es geçtik bunu :D.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci için BIOS'tan ayarlama yapabilirsiniz.

Ekran kartı için de MSI Afterburner.

Şu an MSI Afternburner ile her şeyi fulledim ve kart zaten fansız olmasına rağmen 30 dereceyi geçmiyor. Anakart çok eski, BIOS'ta işlemci ile ilgili ayarları göremedim.

Prime 95 Small FTTs + Furmark + Cinebench aynı anda yap. :D

Bunları deneyeceğim, teşekkürler. Bakalım maksimum sıcaklığı ne olacak :D

1611325160104.png

İşlemciyi soğutucusuz OC zorlayın. Aynısını tüm parçalara uygulamaya çalışın. Güzel bir manzara çıkacaktır ortaya.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı