Bilgisayar açılınca CMD açılıyor

Lufti

Centipat
Ben PC'yi açar açmaz CMD açılıyor sonra geri gidiyor. PC'de virüs yok tam 4 farklı Anti-Virüs ile 4 tam PC kontrolü yaptım. İlkinde 2 virüs çıktı geri kalanında bir şey çıkmadı. Üstüne üstlük manuel olarak kendim aradım yok bir şey. Bu olay ilk kez PC'ye virüs girdiğinde olmaya başladı.

Programlar;

1.Total AV.
2.360 Security.
3.Malwarebytes.
4.Cclear.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Lufti, bilgisayarın başlatıldığında otomatik olarak açılan programlardan ya da virüslerden kaynaklı olabilir. Dört farklı antivirüs ile tarattım demişsin. Total AV ve 360 Total Security virüs bulmak konusunda o kadar da başarılı değillerdir. Bir de Ccleaner ile taratmışsın. Fakat Ccleaner programına gerek yok. Malwarebytes ile tarttığında çıkan virüsleri mi temizledin acaba?

Bir de Malwarebytes'in yanında AdwCleaner programını da kullansaydın. İstenmeyen bir program da Cmd penceresini açıyor olabilir. Sana önerim olarak Total AV ve 360 Total Security yazılımlarını bilgisayarından kendi kaldırma araçları ile kaldırmandır. Bunların ardından Malwarebytes ve AdwCleaner ile bilgisayarını taratıp, görev yöneticisinde istediğim yerin ekran görüntüsünü atmanı isteyeceğim.
Ek Açıklama 2020-05-13 125125.png

@Lufti, bilgisayarın başlatıldığında otomatik olarak açılan programlardan ya da virüslerden kaynaklı olabilir. Dört farklı antivirüs ile tarattım demişsin. Total AV ve 360 Total Security virüs bulmak konusunda o kadar da başarılı değillerdir. Bir de Ccleaner ile taratmışsın. Fakat Ccleaner programına gerek yok. Malwarebytes ile tarttığında çıkan virüsleri mi temizledin acaba?

Bir de Malwarebytes'in yanında AdwCleaner programını da kullansaydın. İstenmeyen bir program da Cmd penceresini açıyor olabilir. Sana önerim olarak Total AV ve 360 Total Security yazılımlarını bilgisayarından kendi kaldırma araçları ile kaldırmandır. Bunların ardından Malwarebytes ve AdwCleaner ile bilgisayarını taratıp, görev yöneticisinde istediğim yerin ekran görüntüsünü atmanı isteyeceğim.
Eki Görüntüle 561080
Ben Windows 7 işletim sistemli cihazıma daha yeni format attım ama format attıktan sonraki ilk açılışta dahi CMD ekranı saliselik olarak gidip geldi, virüs olma ihtimali var mıdır? Arada bazen CMD ekranı gelip gitmekte ama başlangıçta varsayılan olarak çalışan hiçbir uygulamada yok.

Uygulayın paylşaın. İmzamdan da sistem tarama 2 sonucunu paylaşın.

CCleaner AV değildir. MBAM harici de işe yarar bir yazılım kullanmamışsınız zaten.

@caylakdonanimci, yeni format atılmış bir bilgisayara direkt olarak virüs bulaşıp bulaşmayacağını direkt olarak çözemem. Yukarıda da belirttiğim gibi yeni indirdiğiniz programların (Steam, Discord veya antivirüs programları) otomatik olarak başlatılabilmesi için Cmd ekranından açılabiliyor.

Başka bir ihtimal olarak ise bilgisayarınıza bulaşmış bir virüsün, bilgisayarınız açıldığında otomatik olarak çalışabilmesi için Cmd'ye ihtiyaç duymasından dolayı da olabilir. Herhangi bir antivirüs programı kullanıyor musun?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı