Bilgisayar açılınca donuyor

Yapıyorum şimdi

Ya o tarz sistemler ne kadar güvenilir olur hiç bilemiyorum

Olayın güvenli modla bir alakası olduğunu sanmıyorum. Keza güvenli modda çoğu hizmet devre dışı olduğu için RAM kullanımı azaldığından kasma ve donma az oluyordur.

16 GB tekli modül veya 32 GB geç geçme imkanın yoksa RAM kullanımı azaltılmış ve eski sistemler için modlanmış Windows'ları araştır. Böylelikle kasma sorunundan kurtulursun.

Olayın güvenli modla bir alakası olduğunu sanmıyorum. Keza güvenli modda çoğu hizmet devre dışı olduğu için RAM kullanımı azaldığından kasma ve donma az oluyordur.

16 GB tekli modül veya 32 GB geç geçme imkanın yoksa RAM kullanımı azaltılmış ve eski sistemler için modlanmış Windows'ları araştır. Böylelikle kasma sorunundan kurtulursun.
ben bu donmanın ram den dolayı olduğubu düşünmüyorum ama ram önerebilir misiniz bana ram özelliklerimi atmıştım yukarıda kaldı

Ben bu donmanın RAM'den dolayı olduğubu düşünmüyorum ama RAM önerebilir misiniz bana RAM özelliklerimi atmıştım yukarıda kaldı

İşlemcin nedir?

ben bu donmanın ram den dolayı olduğubu düşünmüyorum ama ram önerebilir misiniz bana ram özelliklerimi atmıştım yukarıda kaldı
1742655287224.png

Boşta RAM Kullanımı bu şekilde 5.4 - 6 GB arası sendeki tek modül 8 GB RAM yetersiz.

Benim de aynı zamanda 8 GB RAM laptopum var fakat 4+4 (kasma falan yok, 7-8 yaşında.). Ben stajyer olarak çalışırken kendi deneyimim olarak gördüm ve yaşadım. Driverlar falan çakışmıyorsa zaten son olarak kullandığınız programlar fazla yük bindiriyordur. Bir de Görev Yöneticisi'nden RAM kullanımını bir bakar mısınız? Ve ek ilave olarak Görev Yöneticisi'nden başlangıç uygulmalarını deaktif edin(hafifte olsa yararı olur).

Dipnot: Genelde 8 GB günlük kullanım için idealdir ama oyun gibi ağır programlı şeyler çalıştırıyorsan işin rengi elbette değişir.

Benim de aynı zamanda 8 GB RAM laptopum var fakat 4+4 (kasma falan yok, 7-8 yaşında.). Ben stajyer olarak çalışırken kendi deneyimim olarak gördüm ve yaşadım. Driverlar falan çakışmıyorsa zaten son olarak kullandığınız programlar fazla yük bindiriyordur. Bir de Görev Yöneticisi'nden RAM kullanımını bir bakar mısınız? Ve ek ilave olarak Görev Yöneticisi'nden başlangıç uygulmalarını deaktif edin(hafifte olsa yararı olur).

Dipnot: Genelde 8 GB günlük kullanım için idealdir ama oyun gibi ağır programlı şeyler çalıştırıyorsan işin rengi elbette deiğişir.
benim bilgisayarım kasmıyor normalde 8gb yetiyor da zaten bana sadece açıldığında donuyor donduktan sonra da bilgisayar çalışmıyor zaten öyle takılıp kalıyor bende zorla kapatıyorum

günlük işim de ders çalışmak zate bazen açıp oyun oynuyorum onun dışında başka bişey yapmıyorum

.

.

Dosya Ekleri

• 17426591079248756555368295567254.jpg
    17426591079248756555368295567254.jpg
    254,6 KB · Görüntüleme: 25
  • 17426592133708630205265239817937.jpg
    17426592133708630205265239817937.jpg
    103,8 KB · Görüntüleme: 23
Boştayken sorun olmaması gerekiyor. İşletim sisteminiz Windows 11 Pro ise arka planda fazla hizmet çalıştırıyor maalesef. Kalan 3 GB ile güncel, yeni nesil oyun veya mimarlık gerektiren programları oynatamaz/kaldıramaz zaten.

Son düzenleme:
Sistem yapılandırması> Önyükleme>Gelişmiş seçenekler kısmına göz atabilirsin belki yanlışlıkla ayar yapmışsındır. Orada herhangi bir kutucuk işaretli ise kaldır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı