Bilgisayar açılınca ekran gelmiyor

gamerlook

Megapat
Daha fazla  
Iyi forumlar, bilgisayarımı açınca ekranım gelmiyor. Neredeyse 1 aydır devam ediyor bu sorun. Parçalarımîn garantisi bittiği için bilgisayarciya götürdüm, anakartın entegreleri yanmış dendi. Entegreleri değişti ancak aynı sorunu bir kere daha verdi. Biraz bekleyip bütün kablolari çekip başlatma tuşuna bastım belki statik elektrik vardır diye, daha sonra kabloları takınca çalıştı ancak şu an tekrardan gitti ve açılmıyor. Yardımcı olur musunuz?

Iyi forumlar, bilgisayarımı açınca ekranım gelmiyor. Neredeyse 1 aydır devam ediyor bu sorun. Parçalarımîn garantisi bittiği için bilgisayarciya götürdüm, anakartın entegreleri yanmış dendi. Entegreleri değişti ancak aynı sorunu bir kere daha verdi. Biraz bekleyip bütün kablolari çekip başlatma tuşuna bastım belki statik elektrik vardır diye, daha sonra kabloları takınca çalıştı ancak şu an tekrardan gitti ve açılmıyor. Yardımcı olur musunuz?
İşlemcinde bulunan termal macunu yenilersen etki olabilir. Eğer bu çözümlere işe yaramaz ise anakartını değiştirmeni tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Anakartın entegreleri...
Şu kadarını söyleyebilirim, anakartın devreleri hasar gördüyse bu teknik serviste küçük bir ısıtma yöntemiyle geçici olarak onarılır. RAM'lerin düzgün yerleştirilmesinden işlemcinin termal macununun uygun sürülmesine, ve güç bağlantılarının düzgün yapılmasına kadar herşeyi kontol etmelisiniz, sorun yine devam ederse anakart değişimi kaçınılmaz. Ekran kartı varsa çıkarıp tümleşik olarak deneyin.

Bu bende de olmuştu. Ramlerinin yerini değiştirmeyi deneyebilirsin. Eyerki olmassa, ekran kartında sorun olabilir.

Ücret ödeyip belkide sorun olmayan anakartınıza işlem yapan tamirciye götürüp hesap sorun. Muhtemeldir ki yaptığı işin doğru olduğunu ama anakartın kurtarılamayacak kadar sorunlu olduğunu söyleyip sıyrılacaktır çünkü bu sektör atış serbest bir sektör. Anakartınız da sorun vardır yoktur bilmiyorum tabi ki ama yazdıklarımda gerçek maalesef.

Anakartın entegreleri...
Şu kadarını söyleyebilirim, anakartın devreleri hasar gördüyse bu teknik serviste küçük bir ısıtma yöntemiyle geçici olarak onarılır. RAM'lerin düzgün yerleştirilmesinden işlemcinin termal macununun uygun sürülmesine, ve güç bağlantılarının düzgün yapılmasına kadar herşeyi kontol etmelisiniz, sorun yine devam ederse anakart değişimi kaçınılmaz. Ekran kartı varsa çıkarıp tümleşik olarak deneyin.
Anakart hariç diger bütün parçalar başka sistemde denendi çalışıyor bana entegreler tamamen değişti dendi ayrıca sorun olursa tekrardan getir dendi bugün götüreceğim bundan önce 1 kere daha yaptı bütün bağlantıları söktüm kasada ki biraz bekleyip güç bağlantısı olmadan açma tuşuna bastım belki statik elektrik birikmistir diye daha sonra gücü bağladığımda tekrardan açmayı denedim açıldı

Ücret ödeyip belkide sorun olmayan anakartınıza işlem yapan tamirciye götürüp hesap sorun. Muhtemeldir ki yaptığı işin doğru olduğunu ama anakartın kurtarılamayacak kadar sorunlu olduğunu söyleyip sıyrılacaktır çünkü bu sektör atış serbest bir sektör. Anakartınız da sorun vardır yoktur bilmiyorum tabi ki ama yazdıklarımda gerçek maalesef.
Benim anlamadığım kısımda su ben am3 uyumlu işlemci kullanıyorum şuanda piyasada zaten çoğu yerde kaldırıldı ben bundan önce anakartı 1 kere değiştirmiştim eski anakartı sistemde deneyince hiçbir sıkıntı yoktu o götürdü 1 hafta 1 hafta sonra o da bozuldu kapattım gece bilgisayarı sabah baktığımda açılmıyordu.Simdi tekrardan aldığım yere götüreceğim bakalım ne olacak ama yer tanıdık bakalım ne çıkacak

İnternette okuduğuma göre anakartın üzerindeki transistörlerde sıkıntı olursa ekrana görüntü vermemiş.

O bilgisayarcı seni kazıklamış dostum, anakarta bişey olsa ya sistem hiç açılmaz yada anakartta hata ışığı yanar büyük ihtimal monitörden yada görüntü kablosundan (HDMI, VGA, DVI, Display Port) kaynaklı bir sorun olabilir başka monitörde başka kabloyla denersen büyük ihtimal açılır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı