Bilgisayar açılır açılmaz mavi ekran hatası

409747

Hectopat
Katılım
3 Ocak 2021
Mesajlar
136
Bilgisayarım tamirciden yeni geldi. Tamirci ekran kartını değiştirdi. Ben de açtım bugün. Google Chrome ve Opera aynı anda açıkken torrentten bir şeyler iniyordu. Derken önce opera bir anda kapandı. 15-20 saniye sonra da bilgisayar mavi ekran verip yeniden başladı. Sonra tekrar açtım, dosyaların arasında gezinirken C'de 2 GB yer kaldığını fark ettim. Kapanmadan önce 4 GB idi. Hatta bilgisayarcıya vermeden önce ise 9-10 GB boşluk vardı. Her neyse, karşıdan yüklemelerde birkaç gblik doluluk olabileceğini düşünerek tıkladım. Tıkladığım an mavi ekran verdi, yeniden başlatıldı. Sonra tekrar açılırken mavi ekran falan veriyordu, hatalar oldu. Ben de biraz beklemeye karar verdim, bilgisayarı kapatıp 20 dakika bekledim. Sonra tekrar açtım. Siyah ekran üzerinde "The file is possibly corrupt" şeklinde bir hata verdi. Birkaç dakika bekledim, bir şey değişmedi.

Ben de bilgisayarı yeniden başlattım. Bios ekranından sonra "windowsu normal olarak başlat" ve "başlangıç onarma ile başlat" olarak iki seçenek çıktı. Ben de başlangıç onarmayı seçtim. Bir süre sonra karşıma "Sistem geri yüklensin mi" gibi bir buton çıktı, ben de evet dedim. Birkaç dakika sonra da başlangıç onarma bitti. Ben de "son" butonuna tıkladım.

Bilgisayar yeniden başlatıldı. Şimdi sorunların çözülmüş olacağını düşündüm, ama windows açılır açılmaz mavi ekran verdi, tekrar resetledi. Bu sefer de "güvenli mod", "normal olarak başlat" penceresi geldi. Ben de güvenli modu seçtim. Güvenli modda açıldı. Açıldıktan sonra masaüstünde 2-3 dk. bir şeye dokunmadan bekledim. Sonra bilgisayarım klasörüne çift tıkladığım an tekrar mavi ekran verdi, reset attı. Şu an ise ekran o güvenli mod ekranında, ben de bekliyorum.

İşletim sistemim Windows 7.

Bilgisayarcıdan yeni alıp böyle bir sorun yaşamak beni iyice strese soktu. Sorun nedir, nasıl çözebilirim biliyorsanız lütfen benimle paylaşın.
 
Öyle ise işlemcisinin kendi grafik birimi yok mu var ise ekran kartını çıkardığı zaman çalışmaz mı?

Bende arkadaşa onu diyorum olmasa bile chipsetten görüntü alır
Bir de gocam yeni sürücüleri nasıl yükleyeceğim? Sürücüler olmadan çalışır mı ekran kartı? Ya da sadece anakart ile açtığımda yükleyebilir miyim?

Bir de şunu sormak istiyorum, bilgisayarcı bunu düşünmemiş midir? Gerçi unutmuş olma ihtimali var. Sorunun sebebi buysa unutmuş demektir.

Bilgisayarcılar işini yaptıktan sonra gerisine pek karışmazlar yeni sürücüleri eski sürücüyü sildikten sonra ekran kartını takarak sistemi açtığında Windows otomatik yükler
 
Bende arkadaşa onu diyorum olmasa bile chipsetten görüntü alır.

Bilgisayarcılar işini yaptıktan sonra gerisine pek karışmazlar yeni sürücüleri eski sürücüyü sildikten sonra ekran kartını takarak sistemi açtığında Windows otomatik yükler.

Sıfırdan kurulumda sürücüler yüklenmiyor mu?
 
Bir de şunu sorayım. Ekran kartı, işlemci ve anakart ayrı. Ben şimdi ekran kartını çıkartırsam görüntü alabiliyor muyum? İşlemcide grafik kartı vs. yok bildiğim kadarıyla.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı