Bilgisayar açılırken monitör açılıp kapanıyor

Suleyman sen

Megapat
Daha fazla  
Dostlar selam,

Son birkaç gündür bilgisayar açılırken 1. monitörün ekranı sürekli açıp kapanıyor ayrıca monitörün de güç ışığı yanıp sönüyor bu arada. İlk başlarda bu açılıp kapanma olayı 1-2 dk sürüyorken son 2 gündür sanki 10-15 dk sürüyor gibi. Tüm driverlar ve BIOS'um güncel. Kasanın fişini çekip güç tuşuna 20-30 sn basılı tutmayı denedim 4-5 kere denedim. 2 sefer işe yaradı normal bir şekilde açıldı monitör ama bir sonraki açılışında aynı sorun devam etti. Sizce sorun neden kaynaklı olabilir?

Monitor boot ederken bunu yapıyorsa normal diye hatırlıyorum. Windows açıldıktan sonra devam ediyorsa kabloları temizleyip bir daha dener misiniz?

Windows açıldıktan sonra da devam ediyor. 2. monitörden giriş yapıyorum kullanmaya başlıyorum ancak 1. monitör açılıp kapanmaya devam ediyor. Az önce kablolarını değiştirdim. Bakalım ne olacak.

Maalesef sorun devam ediyor. Az önce bilgisayarı açarken tekrardan aynı sorun yaşandı ama sanırım sorun monitörden kaynaklı. Bunu düşünmemin nedeni de; ekran açılıp kapanırken bilgisayarı güç tuşundan kapattım ve monitördeki sorun devam etti. Garip olan kısmı sorun düzeldikten sonra saatlerce kullanmama rağmen hiçbir sorun olmuyor. Kısa süreli kapat açlarda sorun yaşanmıyor. Sadece uzun süreli beklemelerde bu sorun oluyor ölçmedim ama 1 saat diyebilirim.
Tamamdır bu haliyle deneyin biraz sonra gelişmeleri yazın mutlaka.

Maalesef sorun devam ediyor. Az önce bilgisayarı açarken tekrardan aynı sorun yaşandı ama sanırım sorun monitörden kaynaklı. Bunu düşünmemin nedeni de; ekran açılıp kapanırken bilgisayarı güç tuşundan kapattım ve monitördeki sorun devam etti. Garip olan kısmı sorun düzeldikten sonra saatlerce kullanmama rağmen hiçbir sorun olmuyor. Kısa süreli kapat açlarda sorun yaşanmıyor. Sadece uzun süreli beklemelerde bu sorun oluyor ölçmedim ama 1 saat diyebilirim.
Hocam tüm görüntü kablolarını söküp sadece prize bağlasanız ekran yanıyormu? Bir öyle denermisiniz bazı monitörlerde olmuyor bu benim eski monitörümde oluyordu direkt prize takınca ekran veriyordu. (ayarlar ve siyah ekran) Ama sorun dediğiniz gibi monitör kaynaklı yeni alınmışsa garantiye verin değilsede akışına bırakın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı