Bilgisayar açılırken siyah ekranda kalıyor

raynaudd

Decapat
Dün çok donanım gerektirmeyen bir oynarken alttan Opera'yı açtım ve bilgisayar bir anda dondu. Tekrar açmaya çalıştığımda bilgisayar ekteki fotoğraflardaki gibi önce kırmızı birkaç yatay çizgi çıkıyor sonrasında da sol üstte alt tire işareti yanıp sönüyor. Sorunun hangi parçada veya neyde olduğunu anlayamadım.

Screenshot_2019-08-14-11-11-28.png
Screenshot_2019-08-14-11-11-40.png

Dün çok donanım gerektirmeyen bir oynarken alttan Opera'yı açtım ve bilgisayar bir anda dondu. Tekrar açmaya çalıştığımda bilgisayar ekteki fotoğraflardaki gibi önce kırmızı birkaç yatay çizgi çıkıyor sonrasında da sol üstte alt tire işareti yanıp sönüyor. Sorunun hangi parçada veya neyde olduğunu anlayamadım.

Eki Görüntüle 427239Eki Görüntüle 427240

Bu çok karışık bir durum ekran kartından RAM'den kaynaklı olabilir, anakart üzerindeki parçalar yüzünden olmuş olabilir veya HDD yüzünden olmuş olabilir. Bir çok yolu var, tek tek test etmeye başlaman gerek, bana HDD gibi geldi yedek bir HDD varsa takıp denemen gerekli ya da HDD kablosuda yanmış olabilir farklı bir kabloyla farklı bir porta takıp çalıştır ve format atmayı dene. Tabii bunları yapmadan önce BIOS'a girip HDD görünüyor mu diye bak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaç RAM var? Çift veya 4'lü RAM varsa 1 tane RAM'i slot değiştirerek takmayı dene PC açılana kadar hepsini dene tek tek dene eğer hiçbir tepki yoksa ya RAM/RAM'ler ya da slotlar hakkı rahmetine kavuşmuş demektir.
Hocam 1x8 RAM var her slotta tek tek denedim, hepsinde aynı ekteki fotoğraflardaki hatayı aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı