Bilgisayar açılışı uzun sürüyor

vrteca3

Megapat
Daha fazla  
Yeni bir SSD aldım. Hız değerlerine baktığımda anormal bir şey yoktur. Anakartım GA-P35-DS3R. Sıkıntım şu; bilgisayar açılırken ilk önce 5-6 saniye BIOS'un resminin çıkıp sonra AHCI modla ilgili bir şeyler geliyor ve en sonunda yukarıdan aşağıya sayılar iniyor herhalde diskleri kontrol ediyor. Bu 3 olaydan en azından birini kapatma şansım var mıdır? Çünkü bunlar olduktan sonra 6-7 saniye sonra Windows geliyor. Yani bilgisayarın açılış süresi SSD'li halde 30-40 saniye sürüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu her açılışta yapmaması lazım. UEFI Windows 10 kurup öyle deneyin. Oyunlarınızı vs. diğer diske atıp sadece SSD'ye kurulum yapabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bunu her açılışta yapmaması lazım. UEFI Windows 10 kurup öyle deneyin. Oyunlarınızı vs. diğer diske atıp sadece SSD'ye kurulum yapabilirsiniz.

Msinfo' dan bakmıştım bios modum eski yani UEFI desteklemiyor o yüzden kuramadım.
BIOS ayarlarında Full screen logo diye bir şey olacak onu kapatın resmi göstermez.
Tamam deniyeceğim.

Msinfo' dan bakmıştım bios modum eski yani UEFI desteklemiyor o yüzden kuramadım.

Tamam deniyeceğim.
Yine de temiz bir Windows 10 kurun derim. Tabii önce gelen önerileri deneyin. En son Windows kurma yoluna başvurun.

Yine de temiz bir Windows 10 kurun derim. Tabii önce gelen önerileri deneyin. En son Windows kurma yoluna başvurun.
Zaten SSD aldıktan sonra temiz kurulum yapmıştım.
BIOS ayarlarında Full screen logo diye bir şey olacak onu kapatın resmi göstermez.
Tamam kapattım fakat 2 bölüm gereksiz zaman kaybı hala yaşıyorum. Ona bir çözüm var mıdır?

Son düzenleme:
BIOS ayarlarından S.M.A.R.T kapatın. Bu özellik cihazınıza takılı bütün depolama aygıtlarını test eder. Eğer içlerinde bozuk sektöre sahip aygıt çıkarsa bu önyüklemeyi geciktirir. Ayrıca SATA 3.0 kablosu veya en azından SATA 2.0 kablosu kullandığınızdan emin olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı