Bilgisayar açılışta onboard grafik kartından görüntü veriyor

supressor

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarın özellikleri i5 4670k, Gigabyte Z87X-D3H, Powercolor 7850 PCS+, Cooler Master GX750W Psu, GSkill RipjavX 8 GB 1600 MhZ ramler.

Soruna gelelim arkadaşlar sorunum sonradan oluştu ilk başlarda böyle bir problemim yoktu. Bilgisayarı ilk açtığımda ekrana görüntü gelmiyordu, ama windows açılış sesi geliyordu kabloyu çıkarıp onboard kısma taktığımda görüntüyü onboarddan verdiğini farkettim. Bios ayarlarından ilk tercih edilecek ekran kartı sıralamasını pci ex 1 modülünü seçtim ve onboard ekran kartını disable ettim. onboarddan görüntü vermemesine rağmen harici karttan da görüntü vermiyordu yine. Ama bir reset sonrası herşey normale dönüyor normale döndükten sonra kapatıp açsanızda sorun olmuyor ama uzun süre kapalı kaldığında yani bir kaç saat kapalı kaldığında yine açılışta aynı hatayı tekrarlıyor. İşin içerisinden çıkamadım 750W psu voltajları kontrol ettim normal değerlerde yetersiz geleceğini sanmıyorum + olarak sadece 1 adet pompa var psuda yük olarak. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının güç kabloları sağlam takılı mı ?
Sağlamsa BIOS ayarlarını sıfırlayıp dene.
Olmadı BIOS güncellemeyi deneyin.

Biosu bu olaydan daha once guncellemistim bu sorun basladiginda kontrol ettim en guncel surumu kullaniyorum. Biosu default degerlere getirdim daha once sonuc degismedi. Kabloda sorun oldugunu sanmiyorum reset attigimizda kabloda degisecek bir durum yok.

DVI kullaniyorum evet vga donusturucu ile, ozan demir anlamadigim kisim biostan bi ayar yapmiyorum ki kullanmayinca sifirlansin sadece bilgisayara reset atiyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı