Bilgisayar Açılmıyor

ByMoby

Kilopat
Dün sabah bilgisayar kilitlendi ve ekran donakaldı, klavyede capslock ışığı kapanmadı. PC'yi kapattım ve tekrar açılmadı. Dün akşam geldiğimde PC'yi açtım 5 6 saat sonra tekrar aynı şey oldu. Bu sabah açtım yaklasık 20DK sonra yine oldu. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Şimdiden teşekkürler.

Güç tuşuna bastığımda ekran gelmiyor, klavye ve mouse ışığı yanmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ramleriniz uyumlu ise deneyebilirsiniz iki eski parçayı da tek tek deneyerek hatayı bulabilirsiniz, sorun HDD kaynaklı da olabilir tabii bir çok ihtimali var ama denemekten zarar gelmez.
RAM ler farklı, ayrı ayrı denedim ikisinde de aynı sonuç, hdd, işlemci ve power ın düzgün çalışıp çalışmadığına bakabileceğim programlar var mı?

Bana RAM,HDD vs sorunu gibi gelmedi pek. Anakart veya Psu dan şüpheleniyorum. Siz PSU dan yanık kokusu aldığınızı söylemiştiniz PSU'nun sağlıklı çalıştığına emin misiniz ? Eğer PSU da bir yanma söz konusuysa yanındada bir parça veyahut daha fazla götürmüş olabilir. Sisteminizde hiç darbe almış veya düşme yaşamış bir parçanız varmı nasıl örnek vereyim CPU'yu takarken pinleri yamultmak veya ekran kartını temizlemek için çıkarınca elden düşürmek gibi ? Donanımsal olarak bir parçanız hasar görmüş ama hangisi pek kestiremiyorum. Diğer HDD,RAM gibi parçalarda sıkıntı olsaydı mavi hatalarla sık sık karşılaşmanız gerekirdi diye düşünüyorum ki zaten bazen ilk açılışta bile açılmıyor diyorsunuz ısı veya bu tarz bir sorun olduğunu düşünmüyorum, donanımsal olarak arızalanmış bir parçanız var.

Bana RAM,HDD vs sorunu gibi gelmedi pek. Anakart veya Psu dan şüpheleniyorum. Siz PSU dan yanık kokusu aldığınızı söylemiştiniz PSU'nun sağlıklı çalıştığına emin misiniz ? Eğer PSU da bir yanma söz konusuysa yanındada bir parça veyahut daha fazla götürmüş olabilir. Sisteminizde hiç darbe almış veya düşme yaşamış bir parçanız varmı nasıl örnek vereyim CPU'yu takarken pinleri yamultmak veya ekran kartını temizlemek için çıkarınca elden düşürmek gibi ? Donanımsal olarak bir parçanız hasar görmüş ama hangisi pek kestiremiyorum. Diğer HDD,RAM gibi parçalarda sıkıntı olsaydı mavi hatalarla sık sık karşılaşmanız gerekirdi diye düşünüyorum ki zaten bazen ilk açılışta bile açılmıyor diyorsunuz ısı veya bu tarz bir sorun olduğunu düşünmüyorum, donanımsal olarak arızalanmış bir parçanız var.

evet PSU acıldıgında hafif bi yanık kokusu geliyor fakat problem olsa hiç açılmaz diye düşünüyorum. Parçalardan hiçbiri herhangi bir darbe almadı, sorun birden bire ortaya cıktı. Mavi ekran hiç almadım. Anakart olabilir, bozulduğunda nasıl bir hata verir hiç bilmiyorum, diğer parçaları az çok tahmin edebiliyorum ama dediğim gibi anakart bozulduğunda nasıl bir problem yaratır hiç bir fikrim yok.

Böyle bi sorunun çözümü parça değiştirerek bulunur anca. Yedek parçalarınız yoksa bi arkadaşınızdan tanıdığınızdan alabilirseniz daha kolay olur. Psu dan zaten yanık kokusu almışsınız daha da o psuyu kullanmayın verin bi pc ye en kötü, kalan bileşenler de patates olmasın. Öyle sorun şunda olabilir gibi varsayımlarla olacak iş değil. Şuan tek yapabileceğiniz ramleri denemek tek tek slot değiştirerek deneyin olmuyorsa onboard görüntü almaya çalışın. Ama bana 2 si gibi gelmedi daha çok psu, işlemci, Anakart gibi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı