Bilgisayar alanında dal önerisi

Fowder

Centipat
Daha fazla  
Merhaba ben lisedeyim. Bilgisayar alanında bir şeyler yapmak istiyorum ancak ne yapacağımdan emin değilim. Yazılım alanında mı yoksa 3 boyutlu modelleme alanında mı ilerleyeyim, ayrıca yazılımda siber güvenlik mi? Ya da dil olarak C++ mı Python mu? 3 boyutlu modellemeyse Solid'le mi yoksa Fusion'la mı başlamalıyım? İnanın kafamda çok eksik var. Bu konuda bilgi vererek hangi alanın hangi şekilde yürüdüğünü kendince anlatabilecek birisi varsa çok sevinirim.

Merhaba ben lisedeyim. Bilgisayar alanında bir şeyler yapmak istiyorum ancak ne yapacağımdan emin değilim. Yazılım alanında mı yoksa 3 boyutlu modelleme alanında mı ilerleyeyim, ayrıca yazılımda siber güvenlik mi? Ya da dil olarak C++ mı Python mu? 3 boyutlu modellemeyse Solid'le mi yoksa Fusion'la mı başlamalıyım? İnanın kafamda çok eksik var. Bu konuda bilgi vererek hangi alanın hangi şekilde yürüdüğünü kendince anlatabilecek birisi varsa çok sevinirim.

Kaçıncı sınıfsınız meslek liselerinde bilişim bölümleri gayet güzel işler başarıyor verilen kurslar alınan belgeler Avrupa bazında geçerli oluyor.

Gelecekte biraz daha rahat iş bulmak istiyorsan siber güvenliğe ağırlık vermeni öneriririm. Şuan lisede olsam hiç düşünmeden siber güvenlik öğrenmeye başlardım. Şuan alan değiştirmek benim için çok güç olduğu için siber güvenliğe geçemiyorum. Network + Linux + Siber Güvenlik.

Gelecekte biraz daha rahat iş bulmak istiyorsan siber güvenliğe ağırlık vermeni öneriririm. Şu an lisede olsam hiç düşünmeden siber güvenlik öğrenmeye başlardım. Şu an alan değiştirmek benim için çok güç olduğu için siber güvenliğe geçemiyorum. Network + Linux + siber güvenlik.

Öncelikle yaptığınız yorum için teşekkür ederim. Ben yurt dışı odaklı çalışmak istiyorum yabancı dilim de iyi seviyede ve ilerletmeye devam ediyorum. Siber güvenlik bu konuda iyi bir seçim olur mu?

Hocam yazılım alanına yönelin bana gör elektronik aletlerin temeli yazılım olduğu için daha rahat iş bulursunuz bunun dışında siber güvenlik dalı iyi bir seçim olur meslek lisesi bilgisayar bölümündeyseniz onlarda iyi eğitiyor.

Dil olarak da ikisinin de öğrenin bence C++ ve Python'da temel şeyleri bilin bu size katkı sağlar. İkisinde bana kalırsa geliştirmeye çalışın.

Hocam yazılım alanına yönelin bana gör elektronik aletlerin temeli yazılım olduğu için daha rahat iş bulursunuz bunun dışında siber güvenlik dalı iyi bir seçim olur meslek lisesi bilgisayar bölümündeyseniz onlarda iyi eğitiyor.

Dil olarak da ikisinin de öğrenin bence C++ ve Python'da temel şeyleri bilin bu size katkı sağlar. İkisinde bana kalırsa geliştirmeye çalış.

Yorumunuz için teşekkürler. Fen lisesindeyim yazılım iyi bir tercih olur mu fen lisesi için de.

Öncelikle yaptığınız yorum için teşekkür ederim. Ben yurt dışı odaklı çalışmak istiyorum yabancı dilim de iyi seviyede ve ilerletmeye devam ediyorum. Siber güvenlik bu konuda iyi bir seçim olur mu?
Siber güvenlikçi ihtiyacı her geçen gün artıyor. Yapay zeka'nın bitirme ihtimali çok zor bu alanı.

Alan secebilmen icin bilmen gereken seyleri ogrenmelisin, sonra kendin alan secmelisin. Henuz bilgisayar sistemleri hakkinda yeterince bilgi sahibi olmayan lise ogrencisi alan secemez, kimse de bunlari sana anlatamaz, sen tecrube edip gormelisin.

Su anda bir alan secmene gerek de yok zaten, bilgisayar muhendisligi egitimi sirasinda kavramlar netlesince secersin. Sectigin sey her ne ise uzerine yapismaz, istersen degistirirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı