Bilgisayar almak için 2 sene beklemeli miyim?

Paranı dolar, euro ya da altın olarak tutmalısın, üniversiteye geçince bilgisayar alırsın.
Birikiminizi Dolar olarak yapın. Bu sayede kur değişimlerinden etkilenmezsiniz.
1657965130657.png

1657965168026.png

@zey.exee Hocam paranız ile hangi yatırım aracına yatırım yaparsanız yapın enflasyonun altında bir getiri sağlayacaksınız. Enflasyonun olduğu bir ortamda nakitde değilde malda kalmak sizin için daha karlı olacaktır.

Bekleyeceksen eğer bence elinde TL olarak tutma birikimini ben sadece bu kadarını söyleyeyim Türkiye gibi bir yerde beklersen çoğu şey elinde kayar TL mumdan hızlı eriyor çünkü

Eki Görüntüle 1452802
Eki Görüntüle 1452804
@zey.exee Hocam paranız ile hangi yatırım aracına yatırım yaparsanız yapın enflasyonun altında bir getiri sağlayacaksınız. Enflasyonun olduğu bir ortamda nakitde değilde malda kalmak sizin için daha karlı olacaktır.
Yani hocam ne yapmamı önerirsiniz Asıl sorum zaten 2 sene beklemeli miyim

Bekleyeceksen eğer bence elinde TL olarak tutma birikimini ben sadece bu kadarını söyleyeyim Türkiye gibi bir yerde beklersen çoğu şey elinde kayar TL mumdan hızlı eriyor çünkü
Dolar veya altın olarak tutmak istiyordum fakat 18 yaşından küçük olduğum için birikim yapamıyorum o şekilde ne yapacağımı bilmiyorum

Yani hocam ne yapmamı önerirsiniz Asıl sorum zaten 2 sene beklemeli miyim

Dolar veya altın olarak tutmak istiyordum fakat 18 yaşından küçük olduğum için birikim yapamıyorum o şekilde ne yapacağımı bilmiyorum
Dolar aldığını varsayarsak, doların 1 yılda %100 değer kazanmış oluduğunu varsayıyorum fotoğrafta ki gibi. Ülkemizdeki enflasyon yıllık enflasyonun %200 olduğunu varsayarsak, Geçen sene 100 lira olan bilgisayarın şuan ki satış fiyatı 300 lira olacaktır. Sizin geçen sene 100TL karşılığı aldığınız dolarınız %100 artışla 200 lira olacaktır. Yani kısaca geçen sene paranız ile alabiliğiniz bilgisayarınızı şimdi alamıyor olacaksınız. 2 sene beklemek size kalmış.

Dolar aldığını varsayarsak, doların 1 yılda %100 değer kazanmış oluduğunu varsayıyorum fotoğrafta ki gibi. Ülkemizdeki enflasyon yıllık enflasyonun %200 olduğunu varsayarsak, geçen sene 100 lira olan bilgisayarın şu anki satış fiyatı 300 lira olacaktır. Sizin geçen sene 100TL karşılığı aldığınız dolarınız %100 artışla 200 lira olacaktır. Yani kısaca geçen sene paranız ile alabiliğiniz bilgisayarınızı şimdi alamıyor olacaksınız. 2 sene beklemek size kalmış.

Dediğim gibi ben istesem alabilirim zaten ama dersler, önümdeki TYT sınavı vs. bunlara çalışacağım ve neredeyse boş vaktim olmayacak çünkü besyo için de hazırlık yapacağım yani okuldan çıktıktan sonra saatlerim gidecek çok vaktim de kalmayacak bilgisayarın hiç kullanmadan öylece durmasını istemiyorum açıkçası ilerleyen zamanlarda zaten yeni ekran kartları çıkacak ve sistemim eskiyecek doğal olarak. Bilmiyorum ya büyük ihtimal sınavdan sonra alırım.

Doların da enflasyonu var.

Birikim yaparak pc alınmaz ailenizi ikna edip kredi çektirin.
Yok hocam imkanım var almak için sadece derslerim ve önümdeki sınav yüzünden vaktimi alır ve ilgilenmem diye korkuyorum

2 sene sonra TL ekonomisi çok daha kötü olacak şimdiden al ne alacaksan çünkü asıl ekonomi krizi daha gelmedi.
Sadece derslerim ve önümdeki sınav yüzünden vaktimi alır ve ilgilenmem diye korkuyorum

Yok hocam imkanım var almak için sadece derslerim ve önümdeki sınav yüzünden vaktimi alır ve ilgilenmem diye korkuyorum

Sadece derslerim ve önümdeki sınav yüzünden vaktimi alır ve ilgilenmem diye korkuyorum
Sınavın olduğuna göre hiç bilgisayarlar ile uğraşma sınavına odaklan ama eğer hali hazırda TL olan birikmiş bir paran varsa bir şeye yatırabilirsin çünkü gerçekten TL çok daha kötü olacak parana yazık olur. Yatırım tavsiyesi yapmak istemiyorum burada o yüzden biraz araştırma yapman iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı