DoubleDouble74
Kilopat
Şimdi E-GPU için bir aparat alacaksınız. Bu aparat laptopun taşınabilirlik özelliğini kaybettirecek. Ayrıca işlemciniz eski. Sizin bu işlemciyi ileride yenilemek için yeni bir bilgisayar almanız gerekecek. Şimdiki işlemcinizin destekleyebileceği bir ekran kartı ileride yetersiz kalacak. Bu sefer ileride ekran kartını da değiştirmeniz gerekecek. Aldığınız aparat da boşa çıkacak. Bunun yerine sistemi yenilemek daha mantıklı.Neden?
En fazla işlemci kullanımım 50 oluyor ekran kartı 100 olup 30fps aldığım olabiliyor. Darboğaz değil ise nedir? Csgo'da da durum aynı.Sisteminiz oldukça normal çalışıyor. Her zaman yüzde yüz kullanılmak zorunda değil. Yanlış anlamadıysam oynadığınız oyun WOT. Bu oyunun optimizesi iyi ve sistem kaynaklarını gayet verimli kullanıyor. Ayrıca söylemeliyim ki menüde o kadar az kullanım olması normal. Burada sisteminiz de önemli bir rol almakta.
Sisteminizi söylerseniz daha iyi yardımcı oluruz. 30 FPS almak darboğaz anlamına gelmez. Sistemin gücü o kadardır dediginiz kullanım oranlarına göre.En fazla işlemci kullanımım 50 oluyor ekran kartı 100 olup 30fps aldığım olabiliyor. Darboğaz değil ise nedir?
Zaten CPU kullanımı 90'a çıkmıyor ki ekran kartı yetersiz kalıyor oyun donuyor.Sisteminizi söylerseniz daha iyi yardımcı oluruz. 30 FPS almak darboğaz anlamına gelmez. Sistemin gücü o kadardır dediginiz kullanım oranlarına göre.
Darboğaz herhangi bir bileşenin birbirine eşlik edememesidir. Örneğin GPU 90-95-100 kullanımda ve CPU 85-90 kullanım bir sorun teşkil etmez. Ama bu durumun tam tersi darboğaza sebep verir. CPU 90 GPU 20-30-50 gibi değerlerde ve CPU 90-100 arasıysa da darboğaz olur.
Evet laptop sistem özellikleri:Bakın darboğaz işlemci kullanımı yüksek iken ekran kartının 60'larda falan kalmasıdır. Sizde tam tersi var. Sizin ekran kartınız tam verimli bir şekilde çalışıyor. İşlemci de ekran kartını beslediği için ve oyunu açabildiği için daha fazla güç harcama ihtiyacı duymuyor. Sizinki eğer bir anormallik yoksa iyi bir durum tam aksine. İşlemci fazla bile geliyor. Darboğazdan çok sıcaklıklar ilginç. %10 kullanımda işlemcinin 80 derece olması. Laptop mu cihaz? Sistem özellikleri nelerdir?
Ekran kartı düşük kalıyor artık güncel oyunlar için. Sizin yaşadığınız darboğaz değil. Ekran kartı tam anlamıyla işlemci tarafından besleniyor. Fakat eski bir model 525M. Eğer durumunuz var ise sistemi yenilemenizi öneririm.Zaten CPU kullanımı 90'a çıkmıyor ki ekran kartı yetersiz kalıyor oyun donuyor.
Evet laptop sistem özellikleri:
Nvidia 525M
İntel i7 2670qm 3.1Ghz'e kadar
8Gb RAM
Yüksek bir ekran kartı olsa işlemci kullanımı %80 %90 olup sorun çözülmez mi şimdi? Kısaca ekran kartı işlemciyi besleyemiyorEkran kartı düşük kalıyor artık güncel oyunlar için. Sizin yaşadığınız darboğaz değil. Ekran kartı tam anlamıyla işlemci tarafından besleniyor. Fakat eski bir model 525M. Eğer durumunuz var ise sistemi yenilemenizi öneririm.
Darboğaz yok hocam. Ekran kartı zaten tamamen kullanılıyor. Buna rağmen işlemcinin bir kısmı boşta. Bunun tam tersi sorun olurdu. Siz darboğazın ne olduğunu karıştırmışsınız. Ekran kartı işlemciyi beslemez. İşlemci ekran kartını besler.Yüksek bir ekran kartı olsa işlemci kullanımı %80 %90 olup sorun çözülmez mi şimdi? Kısaca ekran kartı işlemciyi besleyemiyor
Tamam darboğaz değil anladım. sorun ama eğer ekran kartını yükseltirsem işlemci tam gücünü kullanabilir ve daha çok fps alırım diye düşündüm bundan dolayi e gpu mu yoksa yeni bilgisayar mi diye soruyorum.Darboğaz yok hocam. Ekran kartı zaten tamamen kullanılıyor. Buna rağmen işlemcinin bir kısmı boşta. Bunun tam tersi sorun olurdu. Siz darboğazın ne olduğunu karıştırmışsınız. Ekran kartı işlemciyi beslemez. İşlemci ekran kartını besler.
E-GPU uğraştırır. Dediğim gibi eğer maddi durumunuz yeterli ise sistemi yenilemenizi tavsiye ederim. Zaten işlemci de eski nesil. Yeni nesile geçmeniz daha iyi olur sizin adınıza.Tamam darboğaz değil anladım. sorun ama eğer ekran kartını yükseltirsem işlemci tam gücünü kullanabilir ve daha çok fps alırım diye düşündüm bundan dolayi e gpu mu yoksa yeni bilgisayar mi diye soruyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.