Bilgisayar aniden geç açılmaya ve kapanmaya başladı

ByBurak

Hectopat
Katılım
16 Temmuz 2019
Mesajlar
344
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta belirttiğim gibi bir sorunla karşı karşıyayım. Birkaç bilgisayarcı ile görüştüm, internet üzerinden araştırmalar yaptım ama kendimce sorunun ne olduğunu kavrayamadım. Dediğim gibi durduk yere normalde SSD'li bir bilgisayarda masaüstüne erişim taş çatlasın 20 saniye alırken bilgisayara hiçbir şey indirilmemesine ve kaldırılmamasına rağmen en az 1-2 dakikayı buluyor açılışı. Kapanışı da aynı şekilde aşırı yavaş gerçekleşiyor ve bilgisayar açıldığında belli bir süre bilgisayarıma girmeye çalıştığımda veya sağ tık yenile yapmaya çalıştığımda sanki 10 yıllık bilgisayar gibi aşırı yavaş bir şekilde tepki veriyor. Şaşırdığım ve sorunu anlayamadığım için delirme noktasına geldiğim en önemli nokta şudur. Yaklaşık bir buçuk hafta önce bu sorunla karşılaştığımda belli başlı şeyler yaptım. İlk olarak ekran kartı driverını güncelledim, fayda etmedi. İkinci olarak temp klasörü olsun, Windows Update geçmişi olsun, ondan sonra ayarlar/sistem/depolama/geçici dosyalar olsun, her buna benzer şeyleri temizledim; yok, fayda etmedi. Üçüncü olarak umutlu bir şekilde BIOS'umu güncelledim. Kullandığım sürümün üstüne 2 yeni sürüm daha çıkmış, son sürüme güncelledim ve sorunum çözüldü. Bilgisayar eskisi gibi hızlı açılıyordu ve aynı hızda tepki veriyordu lâkin belirttiğim gibi şaşırdığım ve delirme noktasına geldiğim konu BIOS'u güncelledikten tam tamına 3 gün sonra bilgisayarımı kapattığımda aynı sorunla karşılaştım. Yine yavaş kapandı. Ne ki sorun diye düşünürken düşünürken tekrar aynı sürüme güncelleyeyim bari dedim ve yine son sürüme güncelledim. Çok gariptir ki yine sorun çözülüverdi. Ta ki düne kadar. Dün yine aynı şekilde kapattığımda yavaş kapandığını fark ettim. Yine güncelleyivereyim dedim, güncelledim, sorun çözüldü. (Güncellemeden önce BIOS ayarlarının fotoğrafını çektim. Acaba güncellenirken bazı ayarlar defaulta dönüyor bu da olumlu etki ediyor mu diye fotoğrafını çektim ama yok, güncelledikten sonra da güncellemeden önceki ayarların aynısı duruyor.) 10 aydır tık sorun çıkarmayan bilgisayar niye 3 günde bir böyle anlamsız bir sorun çıkarmaya başladı? Niye aynı sürüme güncellediğimde düzeliyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncellendiyse Fast Boot ayarı kapanmış olabilir BIOS'dan. Onun dışında o SSD James Donkey gibi kronik sorunlu SSD'lerden biri ise sorun SSD'de de olabilir.
 
Hocam benim de bilgisayarım çok yavaş açılıyordu. 12 yıllık bilgisyar sonuçta. Yeni RAM aldım bir tık daha hızlı açılmaya başladı. Önerim şudur: Belleklere Memtest yap. Ani elektrik kesilmesi gibi şeylerde RAM’in performansı biraz yavaşlar. Kısacası Memtest yap ya da Windows’un kendi RAM testini yap.
 

Geri
Yukarı