Bilgisayar Aniden Kapanıyor ve Açılmıyor

BNQQ99

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarlar hakkında bilgiliyim fakat bir türlü çözüme kavuşamadım. Bilgisayarım bazen çalışmayı durduruyor ve tekrar çalışmıyor. Bu sorunla en son karşılaştığımda bilgisayarımı bilgisayarcıya götürdüm ve 5 dakika içerisinde düzeltti ama sorunu söylemedi.

Bugün bilgisayardan kalkarken sandalye çok az bir şiddetle bilgisayara değdi ve bilgisayar restart attı. Normalde en ufak bir şey dokunduğunda hemen kapanıp açılıyordu ama bu sefer açılmadı.

Bilgisayarımın parçaları;
1060 6 GB MSI, Daha önceden 4 ay önce değiştirdim.
  • İ3 4160
  • 8 GB 1600 MHz RAM
  • H81M S2PV anakart
  • 650W 80Plus PSU
2 adet depolama birimi. SSD ve HDD

Ekran kartı ve PSU değiştirdim. Sorum daha önceden de vardı, Bu sorunu nasıl çözebilirim 20190715_200705.mp4

Son düzenleme:
Darbeden dolayı kaynaklanan kapanma sorunu bende de vardı. Bilgisayarın donanımlarını tekrar kurup kasa ayaklarını sabitleyerek çözdüm. Fanlarının sürekli dönüp durması boot atmaya çalıştığı anlamına gelir. CPU, RAM ve işletim sisteminin bulunduğu hard disk dışındaki tüm USB aygıtları ve donanımları(ekran kartı vs.) çıkarın ve bilgisayarı başlatmayı deneyin. Başlamadıysa RAM'i farklı slota takın ve açmaya çalışın. Eğer açıldıysa işletim sistemininz açılınca kapatın ve diğer aygıtları, donanımları kurup bilgisayarınızı açmayı deneyin.

Arkadaşım parçaların yerine tam oturduğuna emin misin ? Eğer RAM ve PSU'da değiştirdim diyorsun sorun bence kablolamada veya parçaları bir kontrol et özellikle ekran kartını.

Dostum bütün elektriği kes ve BIOS pilini çıkartıp, beş dakika civarı bekle. Ardından fişi tak ve BIOS pili takılı olmadan aç. Daha sonra açılırsa pili tak ve BIOS ayarlarını sıfırlayıp yeniden başlat.

Hocam bilgisayarın içini açıp Güç kablolarını özellikle işlemci ekran kartı ve anakart kablolarını iyice sokun yerine. RAM'leri söküp 3-4 kere takın ki slot oksitleme yaptıysa düzelsin. Ekran kartını söküp takın. Muhtamelen çözülür.
Dostum bütün elektriği kes ve BIOS pilini çıkartıp, beş dakika civarı bekle. Ardından fişi tak ve BIOS pili takılı olmadan aç. Daha sonra açılırsa pili tak ve BIOS ayarlarını sıfırlayıp yeniden başlat.
Hocam arkadaşın sorunu donanımsal.

Arkadaşım parçaların yerine tam oturduğuna emin misin ? Eğer RAM ve PSU'da değiştirdim diyorsun sorun bence kablolamada veya parçaları bir kontrol et özellikle ekran kartını.
Daha önceki ekran kartım varken de aynı sorun oluyordu. Bu arada Ram değiştirmedim yanlış yazmışım.
Sadece güç kablosu takılıyken çalıştırmayı deniyim.

Daha önceki ekran kartım varken de aynı sorun oluyordu. Bu arada Ram değiştirmedim yanlış yazmışım.
Sadece güç kablosu takılıyken çalıştırmayı deniyim.
Anakarta boş güç vermekten başka bir şey yapmazsın sadece ATX 24pin takarak. Anakarta güç gelmese sistem boot atmaya çalışmaz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı